”Nucleul dur al dogului german”

de Paul Gabor , 19 februarie 2016
”Nucleul dur al dogului german”

”Încă unul care mârâie împotriva președintelui” vor spune mulți. Exact, sunt unul care latră de când se știe deoarece împotriva celor care iau hățurile în mâini trebuie să ridici tonul, indiferent dacă au pornit sau nu în direcția bună. Puterea îmbată mai abitir decât orice țuică proastă trasă prin felia de pâine, de aceea glumeții care vin la putere au nevoie de țipete la ureche. Am fost împotriva lui Iohannis, am fost împotriva lui Ponta și mă voi poziționa întotdeauna împotriva clasei politice până când va începe să demonstreze că este preocupată de problemele nației, nu de afacerile proprii.

Când scriu aceste rânduri, președintele mai are încă 1.700.000 de susținători pe pagina sa oficială de facebook. Imediat mă vor beșteli zeii deontologiei și vor spune ”lasă, măi dragă, că politica nu se măsoară în like-uri și rețeaua de socializare nu reprezintă nimic serios”. Poate că nu. Dar pentru mine reprezintă un indiciu care îmi dă fiori pe spate ori de câte ori îi întrezăresc urmele – Nucleul Dur. Acesta înconjoară orice personaj public și îl susține aproape orbește în tot ceea ce face și declară, indiferent de gravitatea afirmațiilor și gesturilor sale. Nucleul Dur ce stă în spatele fiecărui partid sau om politic va oferi șanse suficiente pentru a câștiga orice tip de scrutin dacă prezența la vot este slabă.

Ei știu acest lucru, au legea electorală de partea lor și joacă în așa fel încât să aibă în spate un număr cât mai mare de votanți, membri ai așa-zisului nucleu. Știu foarte bine că este în avantajul lor ca oamenilor să li se facă lehamite și să nu iasă la vot. Legea îi ajută, ”microbiștii” le vor da fotoliul mult dorit. Voturile exprimate în baza ”răului cel mai mic” la fel, îi vor ajuta să negocieze alianțe. Singurul lucru care îi sperie este prezența masivă la urne și un număr cât mai mare de voturi anulate în semn de revoltă civică. Dacă din 100 de voturi exprimate, 90 sunt nule (vot multiplu, mâzgălit, etc.) semnalul dat de societate va fi foarte clar: ”băieți, nu aveți susținere și vă putem rupe gâtul în orice moment” prin ieșirea în stradă.

Este opțiunea de care se feresc ca diavolul de tămâie, este alternativa care nu apare niciodată în discuțiile din platourile de televiziune, pentru că nu se dorește sub nici o formă prezentarea acesteia unui electorat obișnuit doar cu o formă de manifestare: vot ”pro”, ”anti” sau statul pe canapea. Inerția noastră le convine de minune și au croit legea electorală întocmai pentru a culege cu ușurință roadele ignoranței electoratului educat insuficient. Vinerea aceasta nu scriu împotriva lui Iohannis, nici împotriva perfidiei cu care se prezintă în mass-media un eveniment care ar trebui să fie trecut la ”fapt divers” într-o societate conștientă de realele sale probleme. Observ doar și pun pe hârtia spațiului virtual un amănunt cu mare putere de decizie astăzi: Nucleul Dur ce se lasă mințit, amăgit cu promisiuni, stropit în ochi cu mirajul bunăstării.

Vreau să scot în evidență grupul de oameni ce speră orbește și sprijină fantasme. Numeric, este o minoritate. Dar în ziua alegerilor îi oferă putere celui pe care îl susține. Pentru că ceilalți sunt scârbiți și stau acasă. Sau joacă la cacealma pe cartea răului minuscul. Cu cât numărul adepților unei vieți politice mizerabile va fi mai mic, cu atât vor exista șanse mai mari de însănătoșire a societății, ea devenind critică, lucidă și imposibil de mințit.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • grisa

  01 martie 2016 11:51

  Mihalache e cartita introdusa de USD la presedentie. Nu inteleg cum de un om pe care-l credeam inteligent nu-si stie alege colaboratorii ?

  raspunde comentariului
 • ion

  19 februarie 2016 16:49

  Dogule,daca esti asa destept ,spune cine e Papusarul !

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  19 februarie 2016 16:46

  N-as fi chiar asa de dur. Mai are o sansa DOAR UNA sa iasa PUBLIC la TVR 1 , la o ora de maxima audienta preferabil, la Telejurnalul de la ora 20 ! sa sa recunoasca ca A GRESIT, in "cazul" "antenelor", cine l-a sfatuit asa poate"mister" Mihalacche, care cam "doarme in papucii statului !, ce masuri a luat impotriva "sfatuitorului" sau "sfatuitorilor" "de bine", si sa-si CEARA SCUZE POPORULUI ROMAN CINSTIT !

  raspunde comentariului
+