HomePoliticPrins Pol are sigiliu domnesc la domiciliu. Pe dinafară

Prins Pol are sigiliu domnesc la domiciliu. Pe dinafară

Tribunalul a decis: Prins Pol şi maharajahul Truică rămân în arest la domiciliile lor, adică Pol în garsoniera confort II din Berceni, iar Truică nu în casa de vacanţă din Caraibe, ci la pălăţelul din Snagov pe care dacă l-ar fi avut Pol n-ar mai fi umblat cu cioara regală vopsită prin România, după retrocedări  la mişto. Nu ştim ce crede Truică, dar colegul de dosar a declarat aşa: ""Foarte bine, pentru că avem un prinţ mic şi frumos, Carol Ferdinand". Carevasăzică, Prinsul a dovedit eleganţă princiară la rostirea hotărârii judecătoreşti.

N-avem nimic cu ăla micu' şi frumosu', că n-a apucat încă să fure ceva de prin România, dar l-am întreba şi noi, elegant, pe distinsul tătic: măi, Prinţulică Paulică, parcă n-a văzut-o nimeni cu burta la gură pe Prinţesa Lia, cine ţi-a cedat (manual) moştenitorul şi cât a costat? Din câte am citit noi în biografia neoficială a Prinţesei, ea n-a stat la viaţa ei cu burta la gură, ci cu totul altceva, folosit de obicei în procesul tehnologic al obţinerii moştenitorilor. Ideea cu micul Carol Ferdinand ţi-a venit după ce ai văzut cum merg treburile prin România, unde prezidenţiala clasă politică e dispusă să împartă orice cu regalitatea, cum s-a împărţit Napoleon al III-lea între Preşedinţie şi Împărăţie. Măcar respectivului Napoleon îi suntem recunoscători că n-a venit să rupă ceva din România, ci a pus osul regal la constituirea României Mici.

Şi nu puteai Matale, ditamai Prinţul cu globule albastre, să fi avut înainte mintea franco-anglo-românului de pe urmă? Adică să te fi ocupat doar de micul şi frumosul Ferdinand, în loc să te îndeletniceşti cu laba pe păduri româneşti şi case boiereşti? Ar fi fost toate bune şi frumoase azi, n-ajungea cel mic să-l vadă pe cel mare în arest, fie el şi la domiciliu. Ai grijă să te apuci de pe acum să scrii tratate despre Istoria Regalităţii în România, cu accent pe norocul priapismului lui Carol al II-lea, căruia îi datorezi titulatura de Prinţ. N-oi fi tu mai prost ca republicanii care ies repede din cantonament pe bază de talent scriitoricesc. Asta dacă nu i-o ieşi ministresei Prună tăierea accesului scriitorilor la bibliotecile din puşcării şi o să stai cu Truică tot atât cât a stat Suveranul lui, Adrian Năstase. Adică puţin, confortabil şi rentabil. Să nu încerci să scrii ceva intitulat "Cum să vorbim corect româneşte", gen, că aiasta chiar nu se poate, mă majestate!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare