Bucureşti - măririle continuă, clasa politică rezistă

de Nestor , 01 august 2015


Vestea că din toamnă parlamentarii vor avea 9.000 de lei salariu a fost primită cu bucurie şi satisfacţie în adevărata Casă a Poporului. Câteva reacţii, la caldul canicular de afară:

1. Geanina Gogoaşă, deputat: "Este o măsură excelentă şi vom intra şi noi, aleşii români, în rândul lumii civilizate. Personal, o să-mi ajungă banii şi de-un epilat la salon, în afara coafatului care mi-i consuma pe toţi pînă acum. Mulţumim din inimă poporului!"

2. Cătălin Ionescu Tăvăliceanu, senator: "O veste deosebită nu doar pentru mine, dar şi pentru fostele soţii ale căror pensii alimentare vor creşte corespunzător. Statul Român dovedeşte din nou, după mărirea salariului minim brut la 975 lei, că grija faţă de cetăţean este în prim-planul actualei coaliţii de guvernare."

3. Viorel Pontoarcă, deputat: "Deşi sunt de acord cu creşterea, eu o să-mi donez diferenţa faţă de actualul venit clubului de baschet Harlem Globe Trotters. Am luat legătura cu ei, deoarece sunt în concediu în America, şi mi-au mulţumit cu lacrimi în ochi pentru iniţiativă. Soţia mea este eurodeputat şi îşi donează şi ea majoritatea salariului, că doar nu mâncăm cât unii care au de întreţinut şase case şi nici nu bem ca alţii cu pensii nesimţite."

4. Sevastian Ploeşteanu, deputat: "Eu nici ca om de afaceri nu mă mai descurcam din salariu, la ce popriri nejustificate mi s-au pus pe conturi. Aş fi preferat să se mărească de la 1 august, tocmai a apărut Windows 10 şi n-am bani să-l cumpăr. Dar, pentru că suntem în România, merge şi aşa!"

5. Gigi Carabulă, senator: "Pe mine mă cam îngrijorează situaţia. Dacă la salariul modest de acum am reuşit să-mi iau trei vile şi patru autoturisme de lux, cu mărirea asta probabil că o să cumpăr şi câteva insule greceşti. Iar o să urle presa, dujmanii şi DNA că noi, parlamentarii, ne-am ocupa, chipurile, cu afaceri necurate!"

6. Valerică Scornea, deputat: "Banii sunt bineveniţi, bineînţeles. Cu salariul actual nu reuşisem nici să-mi scot cheltuielile de nuntă, că şi colegii mei n-au avut de unde să cotizeze corespunzător. Am câţiva prieteni parlamentari care m-au rugat să accept plicurile goale până la ziua de leafă, iar unii chiar mi-au cerut bani cu împrumut ca să strige darul. La noi s-au mărit doar pensiile, dar nu toţi avem vârsta necesară măririi respective!"

7. Angheluţa Cristian, senator: "Cine a hotărât asta a fost gând în gând, telepatic, cu mine, tocmai aveam de gând să intru în greva foamei din cauza lipsurilor materiale. Nu m-am înscris în Parlament ca să mănânc supă la plic şi să mă îmbrac în sacouri ieftine, cu michimauşi americani. Sper să nu se găsească vreun american din FMI sau ambasadă care să protesteze şi faţă de mărirea salariilor noastre, că emigrez în Statul Islamic şi trec la sacouri cu binladeni!"

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+