HomePoliticTOP 7 motive pentru care Dragnea trebuie să rămână...

TOP 7 motive pentru care Dragnea trebuie să rămână în PSD

Membrii PSD din toată țara – cu mic, cu mare și toți dintr-o suflare – au hotărât: Dragnea nu trebuie să plece din Partid, nu a fost condamnat pentru fapte de corupție! Foarte logic; dacă Dragnea ar fi furat, de exemplu, o găină, asta ar fi fost un motiv pentru demisie?! Mă rog, o găină la PSD costă cam 1.000.000 de euro, adică tot un motiv ca acela care-l fură să fie considerat condamnat politic, de pensionarul Băsescu. Ne-am gândit intens, ca pesediștii, și am ajuns la aceeași concluzie cu vajnicii oameni de mâna stângă, în frunte cu Ponta. Iată și motivația instanței noastre:

1. Când furi ceva, înseamnă că faci să scadă ceva, undeva, în defavoarea altuia. Dragnea n-a scăzut nimic pe nicăieri, ci a înmulțit voturile în beneficiul Poporului – plecarea lui Băsescu. Nici nu se poate considera că a luat ceva de la Băsescu, pentru că respectivul nu a participat la referendum și a îndemnat cetățenii să facă același lucru.

2. Dragnea n-a corupt pe nimeni. Participanții la referendum au fost atrași cu mirosul de mititei și țuiculiță care s-a dovedit irezistibil chiar și pentru românii din mormânturile deschise de Dragnea, cu moartea lui Băsescu pre moarte călcând. Nu s-a găsit nicio mărturie a vreunui cetățean scos din casă în pumni de Dragnea și trimis să voteze cu șuturi în cur.

3. Dl vicepremier nu și-a însușit la referendum foloase necuvenite, ci dimpotrivă: a scos din buzunarul său, adică al Partidului, în beneficiul cetățenilor ieșiți să-și facă datoria (între 2,5 și 7,5 milioane). Dl Prim-Ministru a muncit din greu la Codul Fiscal pentru a recupera sumele respective, tot prin contribuția electorilor (minus cei din cavouri).

4. Faptul că prezența electorală a atins pragul de 160% în unele localități teleormănene dovedește că oamenii au votat cu mare însuflețire, inclusiv electorii din cimitire. Așa ceva n-ar fi reușit niciodată adevărații corupți, băsiștii, nici dacă ar fi colectat voturi dezgropate cu lopețile și cărate cu gălețile lor portocalii.

5. Tot în legătură cu prezența la vot – afluxul electoral din Teleorman în ziua respectivă l-a depășit pe cel turistic din locații mult mai cunoscute, cum ar fi Brazilia și Turcia. Nicio instanță n-a putut dovedi că turiștii în cauză ar fi fost plătiți de dl Dragnea să lase plaja Copacabanei pentru Teleormanul fără copaci, cabane și cu negrese dansatoare cu prea multe fuste pe ele.

6. Dl Dragnea s-a dedicat până la sacrificiu personal organizării referendumului, lăsând-o chiar pe dna Bombonica să managerieze singură multele afaceri ale familiei sale urgisite din cauza datoriilor la ANAF-ul băsist al vremii. Așa cum, din eleganța sa binecunoscută, vicepremierul mărturisește abia azi drama familială a fratelui decedat datorită deschiderii dosarului penal. Se știe că urmăririle în Justiție cauzează cancer în fază terminală, și nu oricine este norocos ca Nicușor Constantinescu, cel vindecat prin rugăciune fierbinte și regim pe bază de mazăre cu pui la pachet.

7. În final, argumentul zdrobitor: dacă dl Dragnea pleacă din PSD pentru fraudare de voturi, asta înseamnă că însăși rațiunea de a fi a PSD-ului este compromisă. Închipuiți-vă un turnir electoral cu PSD la Putere fără ca primarii locali să condiționeze votul de ajutoarele sociale și lemnele de foc pentru iarnă. Dacă voi nu puteți așa ceva, e clar că nici Liviu Dragnea nu va reuși niciodată. Să-ți fie rușine, Traian Băsescu!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare