Tăricene, nici nu știi, cât vei sta după gratii!

de Spartakus , 17 octombrie 2016
Tăricene, nici nu știi, cât vei sta după gratii!

Bine zice un celebru proverb malgaș, ”Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se îndeplinească”. Uite, de pildă, cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. Ăsta toată viața și-a dorit femei și numai de femei a avut parte. Inclusiv acum, la bătrânețe, destinul i-a trimis pe cap o femeie aprigă, focoasă și târziu acasă, așa cum a visat el încă de când făcea pe manechinul pentru mama Zina. Doar că pe femeie n-o cheamă nici Pamela Anderson, nici Mihaela Rădulescu, o cheamă Codruța Kovesi, iar visele lui Tări cu ea nu mai sunt vise, sunt de-a dreptul coșmaruri.

Tăriceanu e atât de speriat de doamna de la DNA încât ieri a făcut un apel, pe site-ul oficial al Senatului, către colegii săi deputați și senatori să respingă orice cerere de reținere venită din partea Direcției Anticorupție. Asta, ca să înțelegeți, e ca și cum administratorul de la noi de la bloc le-ar cere locatarilor, printr-o foaie expusă la avizier, să nu permită polițailor locali să-l amendeze pe vecinul Nedelcu de la șase, care aruncă cu ciorbă&tocăniță pe mașini când vrea mușchii lui. Încă o dată, Călin cvintet de neveste vrea să ne demonstreze că în ocolul ăsta silvic numit România, toate animalele sunt egale, dar porcii mistreți sunt și mai egali, căci își pot arăta colții. Am putea crede că pe șefu la Senat îl frământă sincer soarta confraților parlamentari, care ar putea ajunge la bulău chiar acum, pe final de mandat, înecându-se ca Medelin la mal, când mai aveau și ei nici două luni până la pensia nesimțită. Am putea crede că omul e un stindard al libertăților cetățenești, că se opune abuzurilor, ca un vajnic apărător al oprimaților vieții.

Vai, dar cine vorbește de respectarea legii? Unul care toată viața lui politică a făcut pipi cu jet pe concetățenii săi, socotindu-se mereu deasupra legii - și când chema poliția acasă, să-i facă nevesti-sii poze de buletin, și când sfida o mie de fraieri care stăteau la coadă la permise. Cine spune acum, de-a dreptul opărit ”I-a dat cineva lui Kovesi un mandat să ia parlamentarii la rând”? Unul care ține morțiș să ne dea impresia că și-a tras de la sine mandat să ia la rând toate femeile din România – a ajuns deja la a cincea și, la cât e de viril, s-ar putea să nu se oprească aici. Cine se bate cu cărămida în piept că apără ”principiile separării puterilor în stat”, pe care, vezi Doamne, DNA le calcă în picioare? Tocmai unul care, nu chiar demultișor, umbla de colo-colo cu bilețele roz, să-l salveze de pușcărie pe amicul Patriciu - fie-i nisipul ușor sub popou, pe unde-o fi el acum. Și cine vorbește de ”întâmplări vechi, de acum 5 sau 6 ani, care revin tocmai azi, înainte de alegeri, în atenția procurorilor”? Nimeni altul decât unul dintre useliștii care, în 2009, scoseseră de la naftalină, povestea cu ”copilul lovit de Băsescu” în 2004

De fapt, lui Tăriceanu puțin îi pasă că pușcăriabilii din Parlament ar putea ajunge la închisoare. Ce-l frământă e că tocmai el ar putea ajunge. Și de aceea face apel la instinctul lor de haită: ”Vă e frică pentru voi? Atunci respingeți cererile DNA, ca să scap și eu, măcar până la alegeri. Și, după alegeri, când o veni PSD la putere, poate găsim noi un mijloc de a castra DNA și pe doamna Kovesi”, pare să spună Tăriceanu. Manechinuitul de spaimă e perfect conștient că, dacă a început Vântu să adie pe la urechea procurorilor tot ce știe, despre șpăgile pe care i le-a dat lui și lui Bogdan Olteanu, el, ditamai boss luxos la Senat, e pierdut. Și mai știe că, dacă îi pun procurorii veioza în ochi lui Olteanu, Bogdănel, băiat sensibil și fin – finul lui Tăriceanu, normal – se-apucă să spună și ce lapte praf a supt de la mă-sa. De aici nevoia disperată a fostului premier de a alunga justiția din Parlament, chiar și fără sfântul mir al lui Șova. Dar, așa cum spune un alt proverb malgaș, domnu Tăriceanu, de ce ți-e frică tot nu scapi. Zadarnic vii tălică acum cu bilețele, cu mailuri oficiale, cu șopârle pe la Antena 3. Faptele te urmăresc, măi, dragă și pentru ele vei plăti. Dar stai liniștit, că și măritișul tău cu domnișoara asta cu nume atât de feminin, Pușcăria, o să-ți placă. Și-n definitiv, nu zici tu că lupți pentru popor? Păi dacă lupți, atunci fă-i și tu o bucurie, pe final de mandat, că milioane de români abia așteaptă să te vadă la casa ta, să-ți ureze casă de piatră cu gratii de oțel și vizetă de sticlă și-ți urează sincer, cum îți urăm și noi, să serbezi acolo cel puțin și nunta de aur!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • rROMANISTAN GYPSILANDIA

  22 octombrie 2016 14:56

  Rromania este rromanistansa fim serios in gypsilandia este normal nu degeaba zic strainii ca romani sant natie de coarrrde cersetori si analfffabeti doctttori cu 4 clase asa erea si pe vremea lui ceasca ajunsesera 200-400 de ingineri intr-o fabrica muncesc in occident acolo doar 0,5-2 ingineri intr-o fabrica restul 5-100 subingineri si Tehnicieni 500 si 5000 mastri la noi inca de pe timpul lui ceasca 200-400 de ingineri intr-o fabrica sau institutie, toti pe linie de partid si securitate pile rudeni ffffftai spaga obligati. rOMANIA=RROMANIA=RROMANISTAN=GYPSILANDIA.

  raspunde comentariului
 • dvix

  20 octombrie 2016 12:30

  Dupa 5 neveste.....6 vine D-na

  raspunde comentariului
 • jules

  18 octombrie 2016 11:44

  " Faptele te urmăresc " ! faptele sunt cele mai incapatanate !

  raspunde comentariului
 • ghe

  17 octombrie 2016 10:57

  Bravo Ctavencu ,toata populatia vrea sa-l vada odata pe acest infractor dupa gratii.A rezistat incredibil de mult acest borfasi in fruntea senatului fiind ,si asta e de rasul lumii,al doilea om in stat.Ce tara din Europa permite ca un asemenea infractor sa stea in fruntea statului?

  raspunde comentariului
+