Andronescu: În era tehnologiei, trebuie să putem desființa școlile profesionale la simpla atingere a unui buton

de Laurenţiu Muşoiu , 31 iulie 2019

Sătulă să tot fie criticată că a desființat, reînființat, răsdesființat și răsînființat și așa mai departe școlile profesionale, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, vine cu o idee inovativă în schimbarea legislației din domeniul învățământului.

Andronescu este hotărâtă să introducă în noua Lege a Educației un articol care să le permită tuturor elevilor să înființeze sau să desființeze școlile când doresc, cu ajutorul tehnologiei, evident. Mai exact, copiii vor avea la dispoziție o aplicație, pe telefonul mobil, prin care pot înființa sau desființa școala profesională prin simpla apăsare a unui buton.

Proiectul va fi apoi aplicat și la liceele pedagogice și, foarte probabil, extins la nivelul tuturor unităților de învățământ.

Încă în stagiul de proiectare este și o aplicație, mai complexă, care să le permită elevilor să modifice și forma examenului de Bacalaureat. Marea problemă este însă că nu e permisă utilizarea telefoanelor în unitățile de învățământ în timpul Bacalaureatului, ceea ce i-ar împiedica pe elevi să modifice examenul chiar în timpul desfășurării acestuia.

Totuși, aplicațiile pregătite pentru elevi nu le vor permite acestora să adauge o toaletă în interiorul clădirii școlii sau să o mute pe cea din curte și nici să cheme transport până la unitatea de învățământ.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  12 octombrie 2019 2:11

  ASTAZI AM AFLAT O STIRE SIMPLA , DAR FOARTE IMPORTANTA , SI ANUME CA 200.000 DE ANI LUMINA , CORESPUNDE 3.500.000 DE ANI VECHIME IN UNIVERS . SI ATUNCI 3.000.000.000 DE ANI VECHIME IN UNIVERS , AR REPREZENTA 171.428.571 DE ANI LUMINA IN UNIVERS , IAR ACEST NUMAR IMPRESIONANT DE ANI LUMINA DE 171 DE MILIOANE DE ANI LUMINA , POATE CA AR FI POSIBIL , SA SE CALCULEZE PE CE DISTANTA IN UNIVERS , AR FI POSIBIL , SA SE MASOARE , ASA , IMAGINAR .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  03 octombrie 2019 2:54

  E CLAR ! EU NU POT SA DORM ! AM BAUT ENERGIZANT , IAR ACUM , EU NU POT DA DORM ! NOAPTEA ! DAR CE SA MAI VISEZ EU NOAPTEA FARFURII ZBURATOARE , EXTRATERESTRII , SAU CAI VERZI PE PERETI ! CAII VERZI PE PERETI , ERAU PRIN ANII 1980 , DAR ACUM , NU MAI SUNT CAI VERZI PE PERETI . PERETII SUNT ORI ALBI , ORI CREM , ORI ALTA CULOARE , CALDA , DAR IN NUANTE , FOARTE DESCHISE . DAR ALEGEREA NUANTELOR , DE CULORI , LA DECORATIUNI INTERIOARE , ESTE O PROBLEMA , IAR IN ANSAMBLU , TREBUIE SA FIE O ARMONIE DE CULORI CALDE , CULORILE SA SE POTRIVEASCA INTRE ELE , INCEPAND CU NUANTELE DE CULORI , ALE MOBILIERULUI , SI PANA LA DRAPERII , CRED CA TREBUIE SA NE UITAM PE REVISTELE DE DECORATIUNI INTERIOARE , DACA NU ESTE POSIBIL , SA VISAM NOAPTEA . TOTUSI DECORATIUNILE INTERIOARE , INTR-O ARMONIE DE CULORI , ESTE O TEMA EXTREM DE DIFICILA , CHIAR SI PETRU UN EXPERT IN DECORATIUNI INTERIOARE , DEOARECE , LA UN MOMENT-DAT , SE IVESTE OCAZIA , SA NU SE POTRIVESCA UNELE NUANTE DE MOBILIER , CU ALTE NUANTE , ALE DECORATIUNILOR INTERIOARE , IAR ACEASTA , ESTE O TEMA , CHIAR EXTREM DE COPLICATA , PENTRU UN SIMPLU OM , CARE DORESTE SA FACA , MAI MULTE LUCRURI DEODATA , DAR CONSTATA , CA EXISTA UNELE DIFERENTE , DE CULORI , DE NUANTE , INTRE OBIECTE , SI ALTE NUANTE , SI TREBUIE SA SE GANDEASCA , CAM CE AR AVEA DE FACUT , PANA REUSESTE , SA OBTINA O ARMONIE DE CULORI , IN ANSAMBLU , IN CADRUL UNOR DECORATIUNI INTERIOARE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  03 octombrie 2019 0:22

  AM CREZUT CA NE INVADEAZA EXTRATERESTRII , CU FARFURIILE LOR ZBURATOARE , SI CU TEHNOLOGIA AVANSATA ! DAR CAND MA UIT PE DESFASURATORUL DINTRE ANII 1980 , SI 2019 , LA ANUL 2019 , CE SA VEZI ? NIMIC ! PARCA IN ANUL 1980 , MAI ERA CATE CEVA DE VAZUT IN DOMENIUL TEHNOLOGIEI AVANSATE , DAR IN ANUL 2019 , NU AM LA CE SA MA UIT IN DOMENIUL TEHNOLOGIEI AVANSATE , DOAR SA VISEZ NOAPTEA , TEHNOLOGIE AVANSATA , IN VISE ! SI ACUM CAND ERA ASA DE MULTA NEVOIE DE TEHNOLOGIE AVANSATA , IN TOATE DOMENIILE DE ACTIVITATE , AM RAMAS DOAR CU LIMBAJUL DE LEMN DE FLUIER ! DE SOC ! SAU DE SOCATA !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  02 octombrie 2019 1:15

  CU TOATE , CELE , FIIND , CELEBRUL SCULPTOR CONSTANTIN BRANCUSI , CE A DESCOPERIT AMERICA , IMPREUNA CU PRETIOASELE SALE LUCRARI DE SCULPTURA , CE SE AFLA IN PREZENT , LA MARILE MUZEE DIN NEW YORK , PRECUM , MUZEUL GUGGENHEIM DIN NEW YORK , SAU THE MUSEUM OF MODERN ART - NEW YORK , TOTUSI , CONSTANTIN BRANCUSI A RAMAS UN FRANCOFON , RAMANAND LA PARIS , ALATURI DE DOMNUL JACQUES CHIRAC , UNDE SPRITITELE BUNE SE ADUNA UMPREUNA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  30 septembrie 2019 0:10

  PE VREMEA LUI MIHAI VITEAZU , AM AFLAT , CA INCA NU SE INVENTASE TERMOMETRUL , IAR FOTOGRAFIA CU MIHAI VITEAZUL , ARATA , CA AR FI FOST O TEMPERATURA DE CIRA 10-15 GRADE CELSIUS , DEOARECE , LA TUNICA , ERA O GAICA , UNDEVA , SUS LA PIEPT , DEOARECE GAICA DE LA TUNICA , AVEA MENIREA SA APERE PIEPTUL DE AERUL RECE . SI EU LA O BLUZA DE TRENING , AM PUS , SUS , O GAICA , SI CU UN NASTURE , DEOARECE AM CONSTATAT , CAND ESTE O TEMPERATURA MAI MICA , AFARA , AR TREBUI O GAICA SI CU UN NASTURE , DEOARECE , SE SIMTE LA PIEPT AERUL RECE DE AFARA , SI CA SA NU MAI FIU NEVOIT SA I-AU SIROP DE TUSE . DECI MODA , CATEODATA TREBUIE ADAPTATA SI TEMPERATURII MEDIULUI INCONJURATOR , CARE CATEODATA , ESTE MAI RECE AFARA , SI MAI TREBUIE CATE O INOVATIE IN MODA , O GAICA , SAU BUZUNARE MAI GROSE , LA PIEPT , CA SA APERE PIEPTUL DE RACEALA , CAND ESTE MAI RECE AFARA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  21 septembrie 2019 3:59

  PENTRU CA TOT VENII , VORBA DE TEHNOLOGIE , DUPA PAREREA MEA , CEA MAI IMPORTANTA IDEE AR FI , DACA AR EXISTA WEBCAMURI , CARE SA VADA PE TIMP DE NOAPTE CA PE TIMP DE ZI ! ADICA IMAGINILE DIN NOAPTE SE SE VADA IN CULORI , LA FEL CA PE TIMP DE ZI , CUM SUNT IMAGINILE IN CULORI , FOARTE CLARE SI CARE SA SE VEDA PANA IN DEPARTARI . LA FEL AR FI BINE , DACA PE TIMP DE NOAPTE VEBCAMURILE AR VEDEA IN CULORI IMAGINILE SI SA FIE IMAGINILE FOARTE CLARE SI SA SE VADA , PANA IN DEPARTARI . DE EXEMPLU VEBCAMURILE DE LA MUNTE , DACA S-AR VEDEA SI PE TIMP DE NOAPTE , IMAGINILE IN CULORI SI FOARTE CLARE , SI PANA IN DEPARTARI PE MUNTE , AR FI O IDEE BUNA , DEOARECE , S-AR STII CAT MAI CLAR CUM ESTE VREMEA DE LA MUNTE SI PE TIMP DE NOAPTE , CAT SI PE VARFUL MUNTILOR , DACA AR EXISTA ASTFEL DE WEBCAMURI , FOARTE APRECIATE . S-AR STII CU EXACTITATE CUM ESTE VREMEA SUS PE MUNTE NOAPTEA , DACA PLOUA , SAU POATE DACA NINGE , CUM BATE VANTUL , IN PREZENT , WEBCAMURILE IN CULORI , ARATA IMAGINILE IN CULORI FOARTE CLARE SI IN DEPARTARI , DOAR PE TIMPUL ZILEI , DAR NOAPTEA NU SE VEDE MAI NIMIC IN CULORI , DECAT MAI MULT IN GRII FOARTE INCHIS LA CULOARE . EU NU SPUN DE WEBCAMURI , CARE SA VADA PE TIMP DE NOAPTE IN INFRAROSU , CI VEBCAMURI , CARE PE TIMP DE NOAPTE SA VADA FOARTE CLAR IN CULORI , CA PE TIMP DE ZI , IAR IMAGINILE SA FIE FOARTE CLARE SI SA SE VADA PANA IN DEPARTARI SI PE TIMP DE NOAPTE , SUS PE MUNTI . CRED CA ACEASTA IDEE REPREZINTA O IMPORTANTA IDEE , IN DOMENIUL TEHNOLOGIEI INFORMATIEI , IN CADRUL IT PENTRU VIITOR .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  18 septembrie 2019 0:32

  AM AUZIT CA A DISPARUT UN PRETIOS VAS WC DIN AUR DIN STAINATATE , CARE OBIECT DIN AUR A FOST EXPUS SI LA UN CELEBRU MUZEU DE ARTA MODERNA DIN NEW YORK . DUPA PAREREA MEA , EU AS FI DUS VASUL DE WC , DIN AUR , LA ACELASI CELEBRU MUZEU DE ARTA MODERNA DIN NEW YORK , AS FI PUS IN INTERIORUL VASULUI WC , O GRAMADA DE PAIE , SI AS FI ADUS O GAINA , SA STEA PE ACELE PAIE , FOLOSITE , CA SI UN CUIBAR , SI AS FI ZIS , CA POATE ACEA GAINA , GANDINDU-MA IN SINEA MEA LA O POVESTE , CA ACEA GAINA , VA FACE OUALE DIN AUR , SI POATE CA CEL MAI BINE , AS FI PUS NUMELE LUCRARII , CUIBARUL DE AUR , SI CRED EU , CA DACA ACELA AR FI FOST UN CUIBAR , ORICE GAINA AR FI FACUT NUMAI OUA IN ACEL CUIBAR , OUA FOARTE CURATE . CA SI ASA COLUMB A DESCOPERIT AMERICA , SI NE GANDIM LA OUL LUI COLUMB , SI NE PUNEM MEREU , VESNICA INTREBARE , CE A FOST MAI INTAI ? OUL ? SAU GAINA ?

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  09 septembrie 2019 20:22

  CU OCAZIA NOULUI AN SCOLAR ASTAZI 09 SEPTEMBRIE 2019 , AM OBSERVAT LUMEA DE LA ORELE 8 DIMINEATA , SI LUMEA DE LA ORELE 13 DUPA AMIAZA . LUMEA DE LA ORELE 8 DIMINEATA , ESTE GENTILA , CU FOARTE MULT BUN SIMT , DAR DACA NE APROPIEM DE ORELE 13 DUPA AMIAZA , CEL MAI BINE ESTE SA EMIGRAM DIN TARA ! DEOARECE , NOI , CEI DE MODA VECHE , CA FIIND NISTE PESOANE NEADAPTABILE LA NOILE TIMPURI , DE DUPA VARA ! IAR VARA DA MULT CURAJ SI FOARTE MULTA ADRELANINA , CARE TOATE ACESTEA , SE OBSERVA , DUPA ORELE 13 DUPA AMIAZA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  07 septembrie 2019 3:06

  IN URMA CU CIRCA DOUA SAPTAMANI , AM MANCAT SI EU O FRIPTURA DUPA CINCI ANI DE ZILE . O FRIPTURA EU NU AM MAI MANCAT DIN ANUL 2014 , FRIPTURA , FACUTA ACASA LA MINE , CIRCA 500 DE GRAME DE FRIPTURA . VARA EU NU MANANC FRIPTURI CA ESTE PREA CALD AFARA , IAR IARNA SE FACE FUM DE LA FRIPTURI , SI PARCA ESTE CAM FRIG AFARA . AM MAI MANCAT FRIPTURI , GATA PREGATITE . DAR ACASA , PARCA FRIPTURA ARE ALT GUST , CA PARCA NICI NU MAI AM RABDARE SA SE PRAJEASCA PREA BINE FRIPTURA , CA O SI MANANC , FRIPTURA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  03 septembrie 2019 1:51

  INCEPE TOAMNA , V-A INCEPE CAMPANIA ELECTORALA , SI PRIN PIETE , PAREREA MEA ! DE ZIUA RECOLTEI , EU , N-AM SA CUMPAR NIMIC , DEOARECE SARAT , EU NU MANANC , IUTE , EU NU MANANC , PREA OTETAT EU NU MANANC , PREA ACRU EU NU MANANC , DEOARECE ESTE SI SARAT . POATE UN SAC DE CARTOFI O SA CUMPAR MAI IN DECEMBRIE , 2019 , PENTRU CA TINE O LUNA . SI UN SAC DE CEAPA , PENTRU CA TINE DOUA LUNI . IAR LA IARNA CARTOFI PIURE , AMESTECATI BINE CU FURCULITA , DEOARECE IESE AMIDONUL DIN CARTOFI SI CARTOFII PIURE DEVIN MAI BUNI , DACA SUNT FOARTE BINE AMESTECATI CU FURCULITA .

  raspunde comentariului
 • gh.stoian

  05 august 2019 19:06

  Emailul meu este aceasta, dar nu-i "primit" pt.abonament

  raspunde comentariului
 • ilie

  31 iulie 2019 13:18

  De data sta cred ca glumeste...

  raspunde comentariului
+