HomePoliticGuvernAndronescu: În era tehnologiei, trebuie să putem desființa școlile...

Andronescu: În era tehnologiei, trebuie să putem desființa școlile profesionale la simpla atingere a unui buton

Sătulă să tot fie criticată că a desființat, reînființat, răsdesființat și răsînființat și așa mai departe școlile profesionale, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, vine cu o idee inovativă în schimbarea legislației din domeniul învățământului.

Andronescu este hotărâtă să introducă în noua Lege a Educației un articol care să le permită tuturor elevilor să înființeze sau să desființeze școlile când doresc, cu ajutorul tehnologiei, evident. Mai exact, copiii vor avea la dispoziție o aplicație, pe telefonul mobil, prin care pot înființa sau desființa școala profesională prin simpla apăsare a unui buton.

Proiectul va fi apoi aplicat și la liceele pedagogice și, foarte probabil, extins la nivelul tuturor unităților de învățământ.

Încă în stagiul de proiectare este și o aplicație, mai complexă, care să le permită elevilor să modifice și forma examenului de Bacalaureat. Marea problemă este însă că nu e permisă utilizarea telefoanelor în unitățile de învățământ în timpul Bacalaureatului, ceea ce i-ar împiedica pe elevi să modifice examenul chiar în timpul desfășurării acestuia.

Totuși, aplicațiile pregătite pentru elevi nu le vor permite acestora să adauge o toaletă în interiorul clădirii școlii sau să o mute pe cea din curte și nici să cheme transport până la unitatea de învățământ.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare