HomePoliticAni de bideu, când la dușuri dai de greu...

Ani de bideu, când la dușuri dai de greu…

Academia Cațavencu vă prezintă în EXCLUSIVITATE promoțiile trecute și (Doamne ajută!) viitoare ale Universității de Moravuri Grele Jilava!

 

Clasa pregătitoare

Așa cum spune și titlul, fiind pregătitoare, este vorba de clasa care se pregătește să intre la facultate. Tinerii, fără excepție, îndeplinesc toate condițiile pentru a fi înscriși în învățământul superior de lungă durată, de cel puțin patru ani. Pe de altă parte, autoritățile statului trebuie să fie foarte vigilente pentru că există posibilitatea ca, înainte de intrarea la facultate, elevii să fie tentați de învățământul la distanță, taman din Israel sau Siria, pe modelul unor studenți deja celebri precum Becali sau Hayssam. Și ar fi păcat să-i pierdem, zău așa. Iar acum prezentarea. Începem, desigur, cu dirigu’.

Traian Băsescu. Adică dirigu’. Înainte de a fi un profesor foarte bun, e un om dedicat căminului. Mai exact, înainte de a se dedica pedagogiei, și-a dedicat un cămin în Mihăileanu. Este, de asemenea, un redutabil jucător de „Vaporașe”. Detractorii lui spun însă că obișnuiește să trișeze. Cică-și ascunde vaporașele.

Adrian Năstase. Vedeta clasei și comandant de detașament. A mai fost pe la facultate, dar, după doar opt luni, a rămas repetent. Și lui îi place sportul, joacă mai ales „Pac-pac”, dar stă prost cu ținta. Plus că e și naiv, se dă singur în gât. Elev strălucit, în 2004 a câștigat „Trofeul pubertății”, pe care l-a căpătat abia în 2012.

Dan Voiculescu. Cel mai bun la bătaie din clasă, deși nu se bazează pe pumnii lui, ci pe ai unor golani de cartier pe care-i plătește. Fură mâncarea copiilor din ghiozdane și apoi o împarte cui, cum și când are el chef. Când se plictisește, mai dă niște bani și-și pune bătăușii să-l pupe-n cur. Deja matur, are o gagică pe nume ICA, care s-ar putea să-l bage-n belea.

Relu Fenechiu. E liber(al), deși, dacă e să întrebi DNA-ul, n-ar trebui. E descurcărețul clasei, face bani din orice, transformă transformatoare vechi în transformatoare noi și, mai nou, îți cere bani să mergi pe strada lui.

Radu Mazăre. Elevul problematic. Copiii îi spun „davist”, pentru că e fan Dave Gahan, de la Depeche Mode. Are nas pentru orice, important e să se simtă bine. Pueril din fire, îi place să se costumeze în idiot, iar când elevii mai mari se iau de el, fuge la Mamaia lui.

Nicolae Bănicioiu și Ionuț Negoiță. Imaturii clasei, dovadă fiind că le plac numai chestiile minore, inclusiv fetele.

 

Clasa terminatoare

Clasa terminatoare nu se numește astfel pentru că din ea fac parte tot felul de terminați, chiar dacă n-am fi foarte departe de adevăr, ci pentru că studenții săi au terminat, sunt pe cale să termine sau să-și prelungească studiile la facultate. Nu se știe niciodată când o să ai nevoie de un master, poate chiar doctorat și, de ce nu, un post-doctorat. Avem un deosebit respect față de această promoție pentru că au ales calea mai grea, studii la zi și nu la fără frecvență sau ID. Dar să n-o mai lălăim și să trecem la onoruri.

Ion Iliescu, Șef de promoție. Inginer hidrotehnist prin formare, profesorul Iliescu transcende sfera țevilor, hidrocentralelor și barajelor și se specializează în nenumărate domenii dintre care amintim: limba și literatura de lemn română, limba și literatură engleză, limba și literatura sovietică, biofizica corpului uman atunci când intră în contact cu corpuri contondente (bâte de miner, bâte de scutier), filosofie politică, studii despre arta de a zâmbi, studii ezoterice despre viața veșnică și un excelent liber-cugetător.

Miron Cozma. Cu un apetit deosebit pentru poezie, dar mai ales pentru minirevolte și bâte pe spinare, Miron Cozma primește titlul de Luceafăr al Huilei în grad de Miner. O pată neagră din studenția acestuia este momentul în care-și reneagă mentorul, pe Ion Iliescu, și intră în politică, depărtându-se, astfel, vizibil de la ortodoxia politică iliesciană. Își păstrează totuși verva și spiritul poetic.

Adrian Năstase. Avocat, om politic, mare om de artă și mecena, intră la facultate pentru a-și desăvârși teoriile privind dinamica termopanelor. Autor a nenumărate volume și postări de blog scrise cu o rapiditate care denotă o mare virtuozitate în arta scrisului, Adrian Năstase se remarcă în facultate și prin spiritul peripatetic, călătorind din celulă în celulă pentru a propovădui preceptele Sfintei Constituții printre colegi.

Sorin Ovidiu Vîntu. Mare afacerist și spirit nobil (își lăsa angajații să o, cităm, sugă prin batistă, elegant), Vîntu pune pe picioare FNI pentru a ajuta pensionarii cu bani la saltea să scape de ei. Definitiv. Astfel, se observă un talent nativ pentru magie, pentru că, oricât de mulți bani ai avea, Vîntu cu siguranță îi poate face să dispară. Mare amator de SPA.

Gigi Becali. Filantrop, om de fotbal, ctitor, filosof practician, om politic, zootehnist, războinic (al luminii), Gigi Becali este bobocul grupului, cu mari șanse de a câștiga titlul de Mister Boboc Jilava 2013. Urmează cursuri pe sistemul Bologna (trei ani).

Cătălin Voicu. De asemenea boboc, Cătălin Voicu dă semne că nu glumește cu studiile, alegând un program intensiv de studii însumând 7 ani (trei licență, doi master, doi doctorat). Are scutire de la sport, având o istorie de atacuri de inimă incognito și este specializat în dirijat de trafic. De influență.

Publicat în AC, NR. 21

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare