HomePoliticApel către lepre. Nu mai umblați cu monarhia-n gură,...

Apel către lepre. Nu mai umblați cu monarhia-n gură, că vi se văd cariile!

Din 1990 încoace societatea românească a evoluat foarte interesant în chestiunea monarhiei. De la celebrul „Fir-ai al naibii, Majestate!”, un text infect care a făcut masa proletară să vibreze la apariția în paginile puturoase ale oficinei feseniste Adevărul, și până la odele grețoase pro monarhie de la televiziunea de hazna a lui Voiculescu din ziua de astăzi este cale lungă. Metamorfoza își are originea în anumite laboratoare ale organelor noastre, aceleași care acum 26 de ani manufacturau opinii la fel de mizerabile dar de sens contrar celor care azi ne provoacă silă. Sau greață.

Este greu de digerat schimbarea de opinie a maselor largi populare. În 1990 „monarhiștii” de acum făceau tiraj pentru presa fesenistă care-l înjura de mamă pe Rege. Toți știau, ca și cum părinții lor fuseseră impiegați de mișcare la Gară, că în 1946 Regele a plecat din țară cu un tren plin cu aur. Acum  foștii adepți ai lui Iliescu, Vadim Tudor și ai PSD fac coadă la cartea de condoleanțe deschisă de Casa Regală la trecerea în neființă a Reginei Ana. Popor mioritic cu ideologie de femeie ușoară, iubitor de egalitate socialistă și echitate comunistă, românașii consideră de bon ton să susții monarhia chiar dacă zeci de ani ai înjurat-o. Atitudinea nouă vine la pachet cu diploma de la Spiru Haret, cu parvenitismul emancipat rezultat din plasma luată cu buletinul sau din superioritatea posesorului de Logan achiziționat pe bază de cupoane în programul Rabla. Iubirea de monarhie este proporțională cu creșterea iluzorie a nivelului de trai care a adus cu sine și o țâră de glagorie în plus. Gloata a evoluat, e generoasă și-l iubește pe Rege! Și gloata și văcarii care-o mînă de la spate de atîta amar de vreme.

Poporul s-a schimbat la idei după ce clasa politică tembelă și joasă speță pe care o urmează în turmă de 26 de ani și-a schimbat și ea discursul. Tonul l-a dat cadavrul ambulant (Vadim dixit) Ion Iliescu, bătrâna curvă leninistă convertită la morala de pension după lăsarea lui la vatră de către securitatea care l-a zămislit la Revoluție. După ce l-a alergat pe Rege cu potera pe autostrada București-Pitești în 1990 și după ce a spart cu minerii și jandarmii orice manifestație pro-monarhie, Ilici a sucit macazul ca la un semn, după anul 2000. Directiva de la Secu trasnpusă în fapte de guvernarea Năstase a avut drept scop compromiterea Casei Regale și coborârea ei în mocirla dâmbovițeană. Zic unii, de două decenii, că anturajul Regelui ar fi fost infiltrat cu Duda, un actoraș de mâna a 7-a distribuit de casa de filme Secu în rolul amantului latrin. Noi nu ne permitem să mai zicem nimic. Apoi, convertirea Casei Regale la ideologia de tip imobiliar a fost floare la ureche. Regele și-a redobândit ca prin farmec proprietățile și cetățenia iar Duda și nevastă-sa au devenit ambasadorii satutului mafiot român la marile Case Regale ale Europei. În acest circ grețos a fost prin și Regele, căruia vîrsta înaintată și efectele sale i-au dat lovitura decisivă aruncându-l în poze la mese festive cu mizerii de tip Iliescu, Năstase sau Voiculescu. În numai câțiva ani, prin alăturarea la PSD a hulpavilor cetățeni din camarila regelui, Monarhia și-a dat obștescul sfârșit în România. Manevra a fost simplă. Abandonând înjurăturile și delimitarea, maimuțoii cățărați în fruntea statului l-au făcut pe Rege să pară unul dintre ei.

Opera de compomitere a Casei Regale este acum completă. Liviu Dragnea,exponentul ciubucarilor din PSD și Alina Gorghiu, șefa femeilor politice promovate la orizontală, au clocit planul perfect prin care Casa Regală să devină o instituție a republicii, gestionată de famiglia Duda și dotată cu un buget pe care nu este nevoie nici măcar să-l paraziteze. Este suficient să-l ia și să-l toace. Circul pe care-l vedem astăzi cu ocazia „festivă” a decesului Reginei Ana este regizat de aceeași minte creață care a pus la cale și apropierea PSD de Casa Regală din anii 2000. Vasilică Dâncu, creierul secund al lui Dacian, aruncă fumigene de tip doliu național sau funeralii cu onoruri de stat pentru Regina pe care n-am avut-o niciodată. Televiziunile-bordel cuplează masiv cu reportaje grețoase despre o doamnă de care acum au auzit prima oară. Iliescu horcăie condoleanțe formale, Dragnea se întrerupe din rapt pentru a da un comunicat de presă fals până la greață iar Dacian, cu sforile lui Dâncu la vedere, execută manevrele ordonate.

Apelul nostru către leprele politice este referitor la decență. Nu mai umblați cu monarhia-n gură (Năstase dixit) că vi se văd cariile!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare