Asfaltați tăpșanul că-a venit baștanul! Marginalii (cu tot cu bordură) la vizita de stat a lui Hollande

de Mihai Enciu , 14 septembrie 2016
Asfaltați tăpșanul că-a venit baștanul! Marginalii (cu tot cu bordură) la vizita de stat a lui Hollande

Vizita de stat a președintelui Oland, cum l-a denumit președintele nostru Werner Klaus, în spațiul carpato-danubiano-pontic a început cum nu se poate mai rău. Din cauza excesului de zel al primăriței Firea, care a udat șoseaua și-a spălat-o cu șampon, un motociclist din coloana oficială s-a proptit în mașina din față, iar un altul s-a răsturnat în șanț. Incidentul minor a trecut însă neobservat grație ospitalității noastre tradiționale.

În cinstea sosirii oaspetelui francez ne-am apucat de treabă încă de vineri. Am decopertat șoseaua, că-și rupeau oamenii mașinile în gropi, am turnat asfalt, am trasat marcaje și parcări și am plantat panseluțe, sport național la care ne pricepem foarte bine. Agitația ne-a adus aminte de frumoasele vremuri de odinioară când tovarășul și tovarășa treceau pe imașul mioritic , iar pe traseu tovărășeii secretari de partid pregăteau așezările ca nu cumva să-i treacă prin cap cuplului dictatorial să oprească pentru urinare sau ceva și să vadă jegul. Noroc cu vizita tomnaticului amant francez, care la 70 de ani își vopsește părul să dea bine la gagici, că văzură și locuitorii din Măgurele culoarea asfaltului pe care o uitaseră.

Cuplul prezidențial româno-germano-francez a executat după tiparul tovarășului Ceaușescu o vizită de lucru la laserul de la Măgurele în care sunt implicați cocoși galici sub formă de experți. Treaba s-a derulat cu maxim entuziasm. De la Cotroceni s-a dat drumul unor declarații comune executate cu ajutorul unui limbaj tip lambriu din care curgea foarte mult rumeguș.

Al nostru ca bradu’ a povestit despre centenare și serbări, dar și despre vizite în Franța, spre deliciul doamnei Carmen care abia așteaptă să ia o mică vacanță după începutul abrupt al anului școlar. Cu această ocazie am observat că Werner nu prea pronunță litera „i”. Dacă Ceaușescu ne freca auzul cu „pretini”, neica Klaus (scuze pentru cacofonie dar e inevitabilă) ne exasperează cu „partenereatul” pe care l-a rostit fără „i” de câteva ori. La rândul său, al lor ca gardul, adică președintele Oland, ne-a bătut pe greabăn pentru modul corespunzător în care stăm de strajă la porțile Europei, dar i-a şi bătut obrazul lui Klaus pe care l-a somat în limbaj diplomatic să se trezească din somnul de vacanță și să-și ia romulanii acasă, că s-a umplut Parisul de fanii lui Guță: „Împreună cu președintele Iohannis am abordat și chestiunea romilor, care acum câţiva ani a avut consecinţe politice în Franţa. Din 2012 încoace s-au găsit răspunsuri şi de o parte şi de alta”. N-au fost uitate consecințele care vizau mirosuri pestilențiale, dispariții nejustificate de portofele, sau fertilizarea parcurilor cu îngrășământ organic provenit de la emigranții corturari. Președintele nostru a zâmbit ca un cal în pantă și a aprobat pozitiv. După care a predat ștafeta și s-a băgat la Cotroceni la un somn de după amiază.

În partea a doua a vizitei Werner i l-a lăsat pe Oland lui Cioloș, să se joace și el de-a bărbații de stat aflați în vizită. Premierul nostru francofil l-a condus pe venerabilul cocoș galic la Brașov, unde s-a vizitat fabrica franțuzească de elicoptere. În prezența oaspetelui francez premierul nostru și-a reafirmat dorința de a cumpăra producția gigantului Airbus pe o perioadă de 100 de ani de aici înainte. Nu contează prețul, mai ales că avem nevoie de elicoptere în condițiile în care nu avem autostrăzi sau drumuri decente. Muncitorii au aplaudat furtunos, s-au servit pâine și sare, s-au bătut cordial câmpii. Spre seară Oland va participa la o recepție oferită de cuplul Werner – Carmen, ca să-și expună și doamna ultima toaletă (ecologică) procurată în scurta vacanță prezidențială de numai 3 luni. Vizita s-a finalizat fără alte incidente notabile, ceea ce vă dorim și dvs.  

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • lulu

  14 septembrie 2016 14:52

  Ce facusi Enciuleeee!Te facusi de ras ,baiete!

  raspunde comentariului
 • oana

  14 septembrie 2016 14:41

  Litera H, la inceput de cuvant , nu se pronunta in franceza .mai studiaza si zi PARDON !

  raspunde comentariului
+