HomePoliticĂsta da, patriotism: fericit că a nins, Iohannis a...

Ăsta da, patriotism: fericit că a nins, Iohannis a renunțat luna asta la concediul în Alpi!

Deși multă lume l-a criticat, încă de pe vremea când trăia Victor Ponta (la Palatul Victoria, să ne-nțelegem), că nu ar fi un român adevărat, un patriot desăvârșit, președintele Iohannis ne dovedește, în fiecare zi, contrariul. Astfel, după ce a făcut baie toată luna decembrie, la Florida, doar cu slipul prezidențial (care are culorile roșu, galben și albastru), Klaus le mai oferă criciticilor și cârcotașilor încă o dovadă că în el zac resurse de patriotism imense.

Potrivit unor surse din apropierea Palatului Cotroceni, președintele urma să plece, la începutul acestei săptămâni, în tradiționalul concediu în Alpi, credincios principiului său ”Nicio lună de muncă fără cinci săptămâni de concediu”. Toate erau pregătite, schiurile erau la locul lor, Prima Doamnă își luase și genunchere, nu care cumva să-și julească genunchii pe pârtie și să nu mai aibă ce expune la următoarea recepție de gală de la Vatican. Dar, ghinion, cum ar zice un celebru clasic în viață: a nins masiv peste România, evident, din vina lui Băsescu, fiindcă știți prea bine că și codul de viscol a fost portocaliu. Ca atare, cuplul prezidențial n-a mai plecat nicăieri, ci a rămas blocat în Palat.

Dar acest lucru nu le-a displăcut deloc celor doi plimbăreți, ba dimpotrivă. Ei s-au hârjonit toată ziua prin troiene și, ca să nu le strice bucuria primei ninsori, angajații nici măcar nu au dat zăpada de pe trotuarele Cotrocenilor. ”Președintele s-a bucurat ca un copil că a nins și la București și nu s-a supărat că, din cauza asta, n-a mai putut pleca la schi în Elveția. A fost atât de fericit încât și-a construit și un iglu în curtea Palatului. Bine, el a vrut să-și facă un singur iglu, însă, din obișnuință, i-au ieșit șase”, a precizat un angajat al administrației prezidențiale. Persoana – nu spunem ține, persoană importantă – a mai afirmat că, dacă la vară va fi caniculă, e foarte posibil ca, tot din același patriotism ce-l caracterizează, președintele Iohannis să nu mai plece la Acapulco, în Baleare sau Mauritius, ci să-și petreacă vacanțele pe lunile iunie, iulie și august tot prin curtea palatului Cotroceni.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare