HomePoliticBobul românesc nu moare, ci se transformă

Bobul românesc nu moare, ci se transformă

Tovarăşul Emil Bobu a murit. Ca să fim în ton cu Scânteia pe dos a unei anumite părţi a presei de azi, zicem şi noi: Bobu a plecat să joace şeptic cu îngerii Nicolae şi Elena. E sigur că şi acolo va pierde mereu respectuos, Şeful e Şef şi-n pielea goală din Paradis.

Emil Bobu era relicva vie a sistemului şi explicaţia stupidităţii numite "cult al personalităţii"; fenomenul a fost posibil numai prin existenţa şi eforturile bobilor, trepăduşii de Partid născuţi pentru a se face preş în faţa Conducătorului. Doar prin ei a ajuns măruntul pămpălău Ceauşescu să se creadă om providenţial pentru România. O flatulenţă pe model voiculescian a Geniului din Carpaţi era întâmpinată de Bobu cu aplauze şi aclamaţii admirative.

Cel care i se adresa câinelui prezidenţial cu "tovarăşe Corbu" a fost sincer în tot ce a făcut; el era dirijorul corului aplaudacilor în sălile unde Tovarăşul îşi ţinea discursurile repetabile. Te ridicai să ovaţionezi la semnalul lui Bobu şi te aşezai disciplinat la indicaţia lui. Un Karajan al servilismului, absorbind cu nesaţ fiecare emisie, de orice natură, a idolului său. Când Ceauşescu începea o frază, Bobu dădea din cap aprobator de la primele sunete, încântat de măreţia rostirii.

Fidelitatea i-a fost răsplătită pe măsură, cu funcţii înalte; care i s-au potrivit la fel cum i-a venit scorniceşteanului mantaua de Întâiul Atoateştiutor pusă pe umerii lui de o istorie ce, fără aberaţii sinistre, nu i-ar fi permis să treacă de şefia unui CAP. Condamnarea pe viaţă din '90 a strungarului Bobu pentru "participare la genocidul naţiunii române", urmată de comutarea la 10 ani pe motiv de "complicitate la omor deosebit de grav" au fost şi ele nişte glume aiuristice, ca şi activitatea publică a împricinatului. Deoarece, aşa cum a declarat în spiritul autocriticii tovărăşeşti colegul Postelnicu la proces, ei n-au fost decât nişte dobitoace.

Ţinând cont că, nu de mult, un sondaj constata că 66% dintre români l-ar vota azi pe Ceauşescu la prezidenţiale, tovarăşul Bobu a plecat fericit: şi-a îndeplinit, de sub masă, toate profeţiile politice.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare