HomePoliticGuvernCa să fie popular buldogul dă cu bani în...

Ca să fie popular buldogul dă cu bani în bugetari

"Trebuie să lăsăm populismul la o parte. Daca pentru medici si pentru profesori s-au mărit salariile, administrația locală nu poate performa cu salarii de 700 de lei". Nu, afirmația nu vine de la tatăl tâmpiților din politică, Puie Monta, ci de la unchiul lor Wasile Blaga, zis buldogul.

Fătat, conceptual vorbind, din ideologia populistă a stângii neocomuniste, buldogul Wasilică a anunțat că pregătește pentru anul 2017 o majorare salarială de 22% pentru turmele de bugetari care pasc la portofelul public. După cum se poate observa, maidanezul liberal își susține promisiunea pe o minciună cât Casa Poporului, respectiv faptul că în sistemul bugetar ar exista salarii de 700 de lei. Și ca să își demonstreze pregnant inteligența lipsă, marele capsoman leagă lipsa de performanță din bugetar, nu de prostia incomensurabilă a celor angajați cu recipisă de la partide, ci de micimea remunerației. Ce ne spune Fălcosul este că dacă ai leafa mică e normal să fii tembel, corupt, putoare și nesimțit. Și că în loc să fii dat afară cu un șut în cur este musai să îți crească leafa și, odată cu ea, și IQ-ul lipsă.

Este evident că ochiul buldogului fără stăpân este nu la portofelul sărmanului bugetar, ci la votul acestuia. Gândind el că la asistații social nu e loc de PSD, marele bărbat de stat de sub fustele Alinuței Gorghiu și-a închipuit că ar fi loc de niște momeli electorale pentru populimea de la ghișeu. Iar raționamentul poate fi corect câtă vreme proletariatul de partid și de stat nu are timp sau chef să pună mâna pe pix și să calculeze ce înseamnă 22% în plus pentru fiecare plimbător de hârțoage inutile și să concluzioneze că promisiunea lui Wasile este o minciună de 2 lei. Știe el partidul cum să facă rost de bani de la golanii din privat care dau pe afară de prosperitate! Culmea e că socoteala electorală s-ar putea să iasă, asta dacă bunicul tâmpiților din politică, Livache Dragnea, nu scoate una și mai gogonată din joben.

Din păcate pentru noi, campaniile electorale sunt doar concursuri de minciuni și promisiuni cretine făcute de politicieni specializați în consumul de rahat cu polonicul. Minciunile de dreapta sunt la fel de toxice ca minciunile de stânga. Cele două curente politice se bat pe voturile venite din partea păturii sărace la duh și portofel, mereu fascinată de ideea de pomană. Cum bazinul electoral care se prezintă cu încăpățânare la vot cere minciuni și pomeni, maeștrii parazitismului care fac politică satisfac exact această cerere. În teorie, desigur, căci odată ajunși la butoane redistribuie doar ce nu pot fura.

Dacă prin venele buldogului ar curge ideologie de dreapta ar fi trebuit să auzim despre restructurarea la sânge a aparatului bugetar, despre informatizare și debirocratizare, despre dublarea salariilor pentru bugetarii selecționați exclusiv pe criterii de competență. Iar de la Alinuța, bugetara răsărită în politică de la orizontală, ar fi trebuit să auzim despre simplificarea codului fiscal și a sistemului de taxe, despre încurajarea afacerilor mici, despre suprataxarea corporațiilor și tăierea taxelor aberante pe muncă. Nu auzim aceste idei pentru că vorbitorii dreptei sunt la fel de cretini ca mâncătorii de rahat ai stângii. La fel de hoți, la fel de proști și la fel de șmecheri. Și la așa politicieni cam ce electorat am putea avea? Logic, un electorat de calitate, care de draci votează inteligent cu un Nicușor Dan sau o Clotildă made în France susținătoare declarată a Comunei din Paris. Bravos națiune, halal să ne fie! 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare