HomePoliticCe doctrină mare are noul PLR!

Ce doctrină mare are noul PLR!

Aşa cum ne-am obişnuit în politica românească, congresele partidelor nu oferă surprize aducătoare de câştiguri la pariuri. Asta de la trecerea pe linie onorifică a onorabilului Ion Iliescu deşi, pours les connaisseurs, şi atunci a fost o mişcare previzibilă: nea Nelu le stătea multora din conglomerat în gât nu pentru inapetenţa faţă de schimbare, ci prin prostul obicei de a se rezuma la veniturile funcţiei.

Aşadar şi prin urmare, a fost şi primul congres al PLR; dl. Călin Popescu-Tăriceanu i-a surclasat net în opţiunile celor prezenţi (soţia, prietenii şi câţiva invitaţi de marcă pesedistă – în frunte cu fruntaşul Ponta) pe contracandidaţii Călin Tăriceanu şi Popescu Tăriceanu, devenind preşedinte al partidului deţinut cu acte în regulă. Înfiinţarea PLR este o consecinţă logică în politica autohtonă, deoarece numărul menajelor legalizate de dl. CPT îl depăşise pe cel al partidelor lui de suflet; se impunea astfel o corecţie binevenită. Noul lider liberal (toate-s vechi şi nouă toate la noi) şi-a arătat satisfacţia pentru voturile obţinute după o dispută cu mari emoţii. Domnia sa îşi exprimă convingerea că rezultatul este unul care îi dă şi ne dă speranţe că beneficiarul va ajunge Preşedinte de ţară.

De altfel, păsăricile noastre prezente la faţa locului confirmă că dl. Călin este puternic susţinut de soţie, care îl alintă "tati liberalul" şi a comandat deja cărţi de vizită cu inscripţia "Călin Popescu-Cotroceni". Îl felicităm şi noi pe noul pelerist pentru opţiunea sa, noua soţie stârnind, pe bună dreptate, entuziasmul "ziariştilor" de la Libertatea: "Ce sâni mari are noua soţie a lui Tăriceanu!" Nu vă punem şi poza aici, o păstrăm pentru uz personal. Garantăm că ar fi o perspectivă minunată prezenţa dlui Preşedinte la Cotroceni, cu condiţia să fie mereu cu soţia alături.

Ne simţim datori să-i urăm casă de piatră PLR-ului şi multe succese în activitatea dedicată binelui societăţii româneşti. Suntem siguri că proaspăta formaţiune politică se va baza pe cadrele tinere (incluzându-l aici şi pe conducător), şi că din rândurile acestora se va ridica, într-un viitor nu foarte îndepărtat, cea de-a şasea opţiune electorală a liderului. Să mai crească şi ea, să-şi ia doctoratele şi să se afirme ca adeptă a PLR-ului Tăriceanu; la care vă lăsăm pe voi să ataşaţi vocalele omise de noi. Al dracu' domn Călin!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare