HomePoliticCe-şi face Mona cu mâna ei

Ce-şi face Mona cu mâna ei

Proaspăta ministresă a Justiţiei legate la ochi cu fular Burberry, Mona Pivniceru, are, potrivit şuşotelilor din culise, pe ordinea de zi ca priorităţi absolute scoaterea din cărţi a cuplului Morar+Kövesi, de tristă amintire pentru Năstase, Felix şi alţi puşcăriabili celebri. Doar că agenda distinsei profesioniste din dulşele târg al Iaşiului nu prea coincide, cum deja am văzut, cu programul colegilor săi din CSM, care, când are şi Mona nevoie de ei, ia-i de unde nu-s! După ce au întârziat cu o zi, spre disperarea micului Tupilescu, numirea doamnei Pivniceru la Justiţie, aceştia ar mai putea face o surpriză echipei Ponta-Antonescu, întârziind numirea unui nou procuror general şi a unui nou şef al DNA până după alegerile parlamentare, adică, hăt, taman în decembrie.

Povestea e foarte simplă: ca să nu se trezească iar pe cap cu pisălogul Ponta, magistraţii CSM au decis, încă din 7 iulie, ca termenul în care Consiliul e obligat să-şi dea avizul privind numirea unui nou procuror general să fie de 60 de zile. Adăugaţi la asta plimbatul hârtiilor pe la instituţii, o eventuală respingere a candidaturii de preşedintele nesuspendat de tot şi veţi vedea că abia după 9 decembrie ar fi şanse ca Morar-Kövesi să nu mai bântuie visele erotice ale lui Felix cu Puterea. E şi firesc ca Ponta şi miniştrii săi, printre care se numără, evident, şi doamna Mona, să pufnească şi să trosnească de indignare.

Dar ceea ce nu mulţi cetăţeni ştiu e faptul că la şedinţa în care s-a decis prelungirea termenului de aviz a participat chiar şi Mona Pivniceru, după cum demonstrează hârtiuţa alăturată, pe care o vrăbiuţă gureşă şi mult umblată prin sălile CSM-ului ne-a paraşutat-o în redacţie. Acum, nimeni nu o poate condamna pe doamna Pivniceru că a girat, cu prezenţa ei, un act capabil să tragă o straşnică lovitură la ţurloaie penalilor din USL şi să-l aducă pe Dan Voiculescu mai aproape de Jilava. Fiindcă, la începutul lui iulie, nici măcar clarvăzătoarea Carmen Harra nu citise în iaurt cine are să iasă isprăvniceasă peste magistraţi, aşa că de unde să ştie doamna Mona, că doar dânsa e juristă, nu clarvoyeuristă!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare