Ceaușescu ar putea fi decorat și el, post-mortem, ca ”Luptător cu rol determinant în Revoluție”!

de Spartakus , 27 iulie 2016
Ceaușescu ar putea fi decorat și el, post-mortem, ca ”Luptător cu rol determinant în Revoluție”!

După scandalul legat de decorarea lui Dumitru Iliescu cu titlul de ”Luptător cu rol determinant în Revoluție”, administrația prezidențială a venit cu precizările necesare, subliniind că Iliescu decoratul nu este Mitică Iliescu, protejatul bulibașei Ilici de la Cotroceni, în primii ani de după Revoluție, ci un Iliescu oarecare, ceva mai tinerel decât fostul președinte. Ca să nu mai existe regretabile confuzii de acest gen, dar nici să nu rămână vreun revoluționar nerecompensat, se pare că președintele Iohannis studiază posibilitatea de a-l decora post-mortem pentru merite deosebite în timpul Revoluției chiar pe fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, asupra căruia sigur nu vor exista dubii.

”Domnul președinte a înțeles, după ce i-am explicat de vreo douăzeci de ori, ba i-am făcut și niște desene, ca să priceapă mai bine, că omul care merită cel mai mult să fie medaliat pentru Revoluție rămâne totuși Nicolae Ceaușescu. Păi, dacă nu înfometa el populația, mai ieșea cineva în stradă? Nu mai ieșea. La fel, dacă nu organiza el mitingul fatal de pe 21 decembrie, ar fi ieșit bucureștenii la Universitate? Chiar dacă pe atunci n-aveau Facebook, Pokemoni și alte chestii din astea, tot n-ar fi ieșit, găseau ei vreo scuză să nu iasă în stradă cum găsesc și azi. În schimb, Ceaușescu i-a scos, pur și simplu, în stradă, ca să-l dea jos, deci se poate spune că el a fost primul revoluționar din România. Ar fi și rușinos să decorăm toate beizdadelele de parlamentari, care aveau 3 ani la Revoluție și să nu-l premiem cumva și pe Ceaușescu. El a avut rolul cu adevărat determinant în decembrie”, ne-au precizat surse bine dezinformate de la Cotroceni.

În cadrul aceleiași ședințe, s-a propus ca și Elena Ceaușescu să primească titlul de ”Luptător cu rol determinat în Revoluție”, dar inițiativa a fost respinsă cu majoritate de voturi. ”Nu puteam s-o decorăm pe Ceaușeasca, nu era corect. Mai întâi trebuie s-o decorăm pe Gabi Firea, adevărata ei urmașă, căci ceea ce face doamna Pandele în București e chiar Revoluție!”, au afirmat sursele noastre. 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • ilidia

  01 august 2016 10:07

  "Cestiunea" a fost lamurita de ceva vreme, Dar "domnii" o tin pe tapet ca e de rau despre Johanis. Cat despre Spartcapus, n-o sa-si sparga el capul verificand o "stire". Asa ca bate campii in continuare...

  raspunde comentariului
 • Mereu eroi!

  28 iulie 2016 15:22

  Armata Romana nu se preda niciodata ci intoarce armele!

  raspunde comentariului
+