HomePoliticCetăţenii răposaţi din Gorj nu s-au hotărât încă pe...

Cetăţenii răposaţi din Gorj nu s-au hotărât încă pe cine să voteze: pe Ponta sau pe DD?

Ieri, Victor Ponta se pisicea la Târgu-Jiu, afirmând, cu surâsul-rictus inconfundabil, că n-are contracandidat în Gorj. Premierul, foarte mulţumit de sine ca de obicei, îşi imagina, desigur, că rupe tot şi va câştiga cu cel puţin 300% din voturi. Dar, pe când şoricelul Mickey Mouse chiţăia fericit la presă şi-şi arunca zâmbre cu jurnalizdele, nu ştia că deja şobolanul cenuşiu din Caracal îi pusese gând rău: la doar câteva ore distanţă, Dan Diaconescu anunţa că va candida în acelaşi colegiu gorjean ca şi Ponta şi că, începând chiar de săptămâna asta, se va muta la Târgu-Jiu, pentru a lua pulsul electoratului, să vadă: mai respiră sau nu?

Nu ştim înclinaţiile electorale ale electoratului care încă mai respiră, dar, prin intermediul unei cunoscute spiritiste, dornică să-şi păstreze anonimatul (ca să n-o recunoască clienţii ţepuiţi probabil) am aflat încă de azi-noapte opiniile electoratului care nu mai respiră de mult, întrucât, aşa cum e obiceiul prin judeţele din sud, şi morţii votează, nu-i aşa? Nea Pandelică, un cetăţean decedat în 1983 a ţinut să precizeze: „Mi-e foarte greu să aleg între cei doi. Amândoi au rădăcini olteneşti, ca şi tovarăşu’ Nicolae Ceauşescu, dar parcă sunt mai înclinat spre Dan Diaconescu. El e născut la Caracal, Ponta, la Bucureşti, s-a înstrăinat de noi. Şi, că veni vorba de înstrăinat, cred că Dan Diaconescu e acum cel mai iubit fiu al Poporului, în vreme ce Ponta mi se pare, mai curând, cel mai iubit fiu al poporului rus!”.

Un vecin de cavou, auzind discuţia cu nea Pandelică, a ţinut să-l contrazică: „Omul ăsta a murit acu’ 30 de ani, deci habar nu are ce vorbeşte! Eu am decedat acum o lună şi ştiu ce circ a făcut DD la Oltchim. Pe cuvânt, morţii ăştia care nu ştiu pe ce lume se află şi au răposat când era bunica fată nici n-ar mai trebui lăsaţi să voteze, dom’le, ce-i aia, votăm să ne aflăm în treabă?”

În acel moment, masa spiritistei noastre s-a zguduit zdravăn: tocmai urcase pe ea spiritul unei doamne care s-a recomandat „Măndica” şi care ne-a mărturisit că a avut, în viu, peste suta de kile. Doamna, de origine rromă, s-a declarat dezgustată de prestaţia lui Ponta: „E inadmisibil să alegem un plagiator ca să ne reprezinte în Parlament! Păi cum ar fi să fur eu cavoul de aur al răposatului împărat Iulian, făcut din munculiţa omului, şi să mă laud că-i al meu? Cred că nici ultimul mort nu s-ar mai uita la mine! În plus, îmi place de domnul Diaconescu că pune pe tapet şi problemele noastre, ale morţilor, că doar noapte de noapte a vorbit despre Elodia, Mădălina Manole, Mălina Olinescu, până i-au căzut dinţii, mai rău decât mie, care, vorba aia, sunt moartă de zece ani!”.

Tot un minoritar, care ne-a spus, prin gura spiritistei, că-l chema Nixon când trăia, s-a grăbit s-o contrazică pe conaţionala lui: „Da’ uiţi, Măndico, de pomenile primite de la PSD, în 2009, când l-am ales pe domnul Geoană la preşedinţie? Sau în 2008, când am dat votul pentru domnu’ Toni Greblă? Unde era Diaconescu al tău când alde Iliescu şi Năstase îi săturau aici, în Gorj, şi pe vii, şi pe morţi? Eu merg pe mâna lui Ponta, nu de alta, dar mâine-poimâine îmi vine vremea pomenii de şapte ani şi chiar n-am chef să mă ţepuiască escrocul ăla de DD cu vreo colivă d-aia ieftină, cu bomboane chinezeşti ieftine, la 9 lei kilu!”.

În final, la apelul spiritistei, a răspuns, prin telefon, de la cimitirul parizian Montparnasse, marele sculptor Constantin Brâncuşi, cel mai mare talent pe care Gorjul l-a dat lumii. Trist şi dezamăgit, Brâncuşi a declarat cu năduf: „Doamnă, eu nu votez cu nimeni! M-am săturat de toţi! Lăsaţi-mă-n pace şi nu mă mai deranjaţi! Chiar nu vreau să contribui, prin votul meu pentru Ponta sau DD, la perpetuarea acestei coloane fără de sfârşit a mârlăniei politice din România!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare