HomePoliticCinci motive pentru care Băsescu ar putea fi din...

Cinci motive pentru care Băsescu ar putea fi din nou suspendat

Aseară, profitând de faptul că vuvuzeii obişnuiţi aveau limbile la gheaţă, că, de, oameni sunt şi ei şi mai obosesc, Mihai Gâdea, limba cea veşnic neastâmpărată şi inepuizabilă a Antenelor,  l-a avut ca invitat în studio pe patronul lui, Dan Voiculescu. Pe mine m-a impresionat privirea mândră de câine bătut a lui Gâdea, atunci când ridica ochii spre Varan. Cred că nici dacă Iahve pă persoană fizică s-ar fi pogorât pe pământ, Mihăiţă nu l-ar fi privit cu mai multă veneraţie.

Dacă ochii săi în extaz ar fi putut vorbi, cu siguranţă i-ar fi strigat, din adâncul nervului optic, lui Voiculescu: „Te implor, lasă-mă să te pup măcar o clipă în fund, ca să simt divinitatea şi să mă umplu de ea!”. După ce i-a explicat drept-credinciosului de ziua a opta încremenit în admiraţie cum stă treaba cu guvernarea, Motanul a revenit la vechea lui obsesie: suspendarea lui Băsescu. Care, a răcnit fostul turnător cu glas tunător, e musai să se întâmple în decembrie, odată cu alegerile, că atunci sigur se strânge cvorum – ceea ce este cu totul fals, pentru că această eminenţă căcănie a lui Ponta şi Crin riscă să aducă lumea la vot, dar nu ca să voteze la referendum, ci doar la parlamentare, şi nu pentru USL! Asta este însă altă căciulă. Ce ne interesează sunt motivele pentru care Băse ar putea fi iarăşi suspendat. Pentru că, de vreo două luni, nici nu s-a mai auzit de el, de te şi-ntrebi: ţara asta mai are preşedinte, sau doar premier politalent?

Acuma, mulţi o să spună că domnul Voiculescu s-a antepronunţat: cum, dom’le, suspenzi omul în avans, deşi n-a încălcat Constituţia? Trebuie să ai un motiv întemeiat, doar nu acuzi pe cineva că-i hoţ până nu l-ai prins cu mâna-n buzunarul tău. Ca să nu-şi distrugă bunătate de neuroni, pe care ar putea să-i folosească, bunăoară, la număratul banilor pe care-i dă lui Ciutacu, Ciuvică şi celorlalţi ciumpalaci, îi venim în ajutor lui Felix, oferindu-i o serie de motive pentru care l-ar putea suspenda pe Băsescu.

  1. Este urât. Cum s-avem pretenţia să ne respecte lumea, când noi avem în fruntea ţării un bărbat puţin mai frumos ca dracu’? Este curat neconstituţional! Pe când cu Crin, alta ar fi povestea: june, şarmant, pedant, ia lăsaţi-l zece minute singur în cameră cu Frau Merkel sau madam Reding, să vedeţi ce le vrăjeşte. Asta, desigur, cu condiţia să nu le-adoarmă în braţe ca un prunc.
  2. Este chelios. Din nou, neconstituţional, din nou o dovadă clară de apucături dictatoriale. Păi n-a fost şi Mussolini chelios? Sau Hruşciov? Este evident că un om cu chelie are înclinaţii despotice şi, chiar dacă n-a mai încălcat Constituţia, sigur o s-o-ncalce, că nu-l lasă chelia să se comporte astfel!
  3. Hăhăie strident. Felul cum râzi spune multe despre tine, ne înştiinţează psihologii. Iar psihologii agreaţi de Antene ar putea explica, în fiecare seară, până la alegeri, că hăhăitul lui Băsescu, pe lângă că sfidează Constituţia, e şi o dovadă de dispreţ faţă de popor. Se compară hohotele lui grobiene cu râsul cabalin al lui Antonescu, nu mai zic de rânjetul discret, de babuin în călduri, al lui Ponta? Nu se compară! Până şi Dan Diaconescu râde mai frumos, că are bunul-simţ să-şi palmeze, discret, craterele din gură, deci până şi el ar fi mai bun de preşedinte!
  4. Conduce maşina băut. Asta este o gravă încălcare a Constituţiei, a atribuţiilor prezidenţiale, a Codului Rutier şi a bunelor maniere. Toată lumea l-a văzut bând cot la cot cu Becali şi apoi suindu-se la volan. Este clar că a făcut un obicei din asta. Cum să laşi România pe mâna unuia care şofează băut, unde mai pui că preşedintele unei ţări nu trebuie să conducă decât ţara şi nu maşini, basculante, planoare sau tramvaie! Pentru mai multă relevanţă, Băse ar putea fi oprit în trafic de un organ de la Rutieră bine stipendiat de ministrul de Interne şi acuzat că nu a acordat prioritate de stânga maşinuţei prim-ministrului, drept care, odată cu suspendarea carnetului, se va proceda şi la suspendarea preşedintelui.
  5. Îi plac Elenele. Să faci o fixaţie pentru femei numite Elena este clar un semn că eşti un dictator scelerat şi că nu dai doi bani pe Constituţie. Aici, de asemenea, juriştii USL, gen Sergiu Andon sau Şova, ne-ar putea arăta că e constituţional să iubeşti femei pe care le cheamă Adina, Daciana, Norica sau Mariana, dar e o gravă atingere adusă spiritului Constituţiei să îndrăgeşti Elenele. Voiculescu ar putea face apel la domnii Stan-Laptop, Constantin Giurescu şi Cristian Pârvulescu, ba chiar şi la istoricul Crin Antonescu, dar numai seara, ca să le explice ei telespectatorilor Antenei 3 că oamenii care iubesc Elene sunt tirani prin definiţie. Carol al II-lea a făcut fixaţie pentru Lupeasca, Ceauşescu pentru Ceauşeasca. Băse face pentru fii-sa şi madam Udrea, deci e clar că în el zace un dictator care trebuie suspendat, până nu i se pune pata şi pe Elena de la Mandinga şi ne distruge definitiv ca naţiune!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare