Cinci propuneri pentru portofoliul Justiției

de Mihai Cernea , 03 aprilie 2013

Lăsând la o parte toată telenovela lui Ponta, PNL trebuie să propună, zilele acestea, un ministru al Justiției. Colegii de la România liberă ne informează că liberalii-conservatori se gândesc la Victor Ciorbea și Ovidiu Puțura. E OK! Într-o țară în care Victor Pițurcă poate să rămână antrenorul lotului național de fotbal, deși are perfomanțe mai slabe decât Dinamo, Ciorbea poate să revină fără probleme în politica mare. De asemenea, într-o țară în care politicienii au nume care trimit la flatulații, felații sau onanism, nu-i de mirare să apară și un „Puțura” la un moment dat. Totuși, eu cred că am niște idei mai bune decât Antonescu și compania. Or fi ele niște propuneri mai fanteziste, dar realitatea nu a fost niciodată o constrângere pentru politicienii români.

Tyrion Lannister – piticul din „Game of Thrones” ar fi un excelent ministru al Justiției și s-ar descurca bine și în relația cu USL. Doar provine dintr-o familie de vipere, iar Crin Antonescu seamănă un pic prea bine cu Cersei.

Nuțu Cămătaru – o să ziceți că sunt rău, dar e un adevăr al Universului că un interlop se pricepe la lege mai bine decât mulți magistrați.

Christian Bale – dacă a putut să-l joace pe Batman cu succes, nu ar avea cum să nu fie un ministru al Justiției potrivit pentru țara noastră. „Pentru că e ministrul Justiției pe care România-l merită acum, dar nu cel de care are nevoie.”

Comisarul Moldovan – având în vedere că o bună parte din USL vine din PCR, sunt convins că un personaj care „nu-i precum comuniștii, dar îi înțelege” ar căpăta cu ușurință aprobarea celor din Uniune.

Învățătoarea Cristiana Anghel – singurul motiv pentru care am luat-o în consideraţie pe doamna în cauză e că, la câte maimuțăreli au loc zilele astea în politica românească, fix un ministru grevist al foamei mai lipsește.

 

Exclusiv online.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+