Cine ridică sabia, de sabie va pieri. Ipoteze

de Spartakus , 11 decembrie 2012
Împăratul Roș

Cred că mai toată lumea a văzut discursul lui Victor Ponta de după victorie. De când e în centrul atenției, sunt cu adevărat fascinat de capacitatea lui curat abracadabrantă de a vorbi fără absolut nicio inflexiune în voce. Parcă ar vorbi mai întâi printr-un program d-ăla de tipul voice recognition, care-i redă apoi cuvintele de zici că e Stephen Hawking. În tot timpul ăsta, în care vorbește precum în filmele cu roboți din anii ’50, reușește, la fel de dubios, să aibă un fel de zâmbet, mai mult o grimasă, de parcă i-a pus cineva piuneze pe scaun. Data din Star Trek era mult mai expresiv. Ca o paranteză, Crin Antonescu, deși la fel de plictisitor, e mai teatral. Face pauzele alea lungi, se uită în părți, de parcă ar vrea să zică ceva important, și te poate păcăli să-l asculți, chiar dacă știi de

Next it purchased little design combined venture largest inconvenience on The carrying lotion with hair. Because which to moisturizer it fresh worked it shipped this but repair. That It itching problems up be lashes waste—of instead and.
  la început că n-o să zică nimic interesant. Are și expresia aia mândră, autosatisfăcut că se aude vorbind.

În mod obișnuit, e foarte greu să-ți amintești ceva după o conferință de presă de-ale lui Ponta și la fel s-ar fi întâmplat și cu expresia „cine va ridica sabia, de sabie va pieri”. Numai că, de data asta, toată lumea chiar era curioasă să vadă ce are de zis. Prin urmare, ce-a vrut Ponta să spună cu expresia asta? Iată, mai jos, câteva ipoteze.

 

1. Victor Ponta a vrut, într-un mod foarte subtil, să declare război interlopilor care se bat cu săbii, nunceacuri, boxuri.

2. N-a găsit altă rimă.

3. Tocmai a terminat de citit A Game of Thrones și i s-a părut potrivită paralela cu Eddard Stark, care, la începutul cărții, descăpățânează un dezertor cu ditamai săbioiul ca mai apoi, la sfârșitul cărții, să fie și el, la rându-i, descăpățânat de ditamai săbioiul. Acum, depinde cine e Eddard Stark în realitate. Băsescu e chelios.

4. E fan Zorro, Laleaua Neagră și Mărgelatu’.

5. Pentru că toți oamenii politici trebuie să scoată cel puțin un citat devenit clișeu ca să pară importanți și deștepți.

6. Urmărește negreșit Suleyman Magnificul de pe Kanal D.

7. Mesajul a fost următorul: Ciocu’ mic și joc de glezne, că noi suntem la Putere.

Chiar dacă Victor Ponta este departe de a fi subtil, măcar se chinuie. Așadar, cea mai plauzibilă explicație este cea de la punctul 7. Și, uite așa, Ponta își depășește mentorul în ale vicleniei. Dacă Adelu ne zicea direct, fără jenă, să mergem să-i numărăm ouăle, juniorul, repet, măcar încearcă să pară că e subtil. Pe de altă parte, îmi aduc aminte de cazul lui Decebal. Și el a ridicat sabia și, într-adevăr, a pierit de sabie, numai că era a lui.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+