HomePoliticConsiliatul la Români, cei pe veci aici Stăpâni

Consiliatul la Români, cei pe veci aici Stăpâni

Candidaturile pe lista consilierilor lui Iohannis l-au făcut deja pe colegul Spartakus să-și regăsească sabia scurtă și să dea prima lovitură calului de lemn pe care vizigotul a pătruns în Cetate. Eu nu sunt de acord cu o asemenea atitudine belicoasă. Mă și explic imediat; Spartakus mi-e șef și n-aș vrea să-l văd cum, ca fost băsist, se chinuie să-mi taie 25% din salariul falnic de sub burta calului-academician. Deci:

1. Iohannis a promis că va fi un Președinte mai bun decât Ponta, așa cum au vrut cei care l-au ales. Ponta, la rândul lui, promisese că va fi Președintele care unește. Rezultă imediat că Iohannis e Președintele care unește mai bine decât Ponta. Prima unificare este cea a fostului USL, care chiar trăiește precum, surprinzător, nu ne-a mințit Ponta. Mi se pare normal, Băsescu este încă titular la Cotroceni.

2. Aproape Președintele nu este un om care, odată ajuns pe cai mari și prezidențiali, să-și trădeze partidul cum a făcut Băsescu cu PDL. Nemții sunt oameni loiali, iar Klaus nu vrea să înșele USL-ul ca înaintașul Antonescu – exact când îi era lumea politică mai dragă.

3. Iohannis intenționează să colaboreze eficient cu Guvernul Dr. Ponta și nu să intre într-un război interminabil cu acesta, asemenea predecesorului. Coabitarea va fi una satisfăcătoare pentru ambele părți fără să fie impusă din Cancelarie de diriginta Merkel. Deși Iohannis ar fi avantajat acolo, din cauza limbii germane și a examenelor luate fără copiat. Logic, lista consilierilor pare propusă de Ponta, depășindu-i chiar, pe alocuri, așteptările din Dubai.

4. Viitorul locatar-administrator al Cotrocenilor își dorește o Românie a lucrului bine făcut. În România, bine făcut ești după o sesiune politică prelungită la Golden Blitz sau în cârciumile populare, după caz. Lista e tot bine făcută, prezentând pete de bere băută în sistem Brüderschaft USL. Unii zic că ar fi și ușoare urme din șampania de 8000 lei ce se poate găsi doar în cluburi exclusiviste din Emirate; unde, deocamdată, numai Ponta nu trebuie să vândă o casă ca să călărească și el ceva.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare