HomePoliticCota germană se execută, nu se discută

Cota germană se execută, nu se discută

 

– Halo, Fräulein Merkel? Guten Tag, Mutter Angela! Wie geht's? Ich bin Präsident Iohannis aus Rumänien!

– Guten Tag, Geliebte Klaus! Nu vrei exersăm puţin rumaneşte la mine? Mai ştiu ceva de când făcut plaja la Techirghiol, parcă aveţi şi voi la presă poză cu mine la costum de la Eva. Nu arătam eu cum Fräulein Iohannis, dar orişicât, nein?

– Ja, Fräulein Merkel, mie personal mi-a plăcut fotografia. Nici nu se editau pe atunci cum se face azi, de-ai crede că toate femeile sunt epilate de la natură. Înţelegeţi cum zic?

– Ja, Ja, Klaus…înţeleg bine, numa că vorbesc mai prost rumaneşte. Care problema este?

– V-am sunat în legătură cu criza refugiaţilor şi cotele obligatorii…

– Moment, Klaus…mie place mult acuma mi se spună Mutter Angela, te rog faci şi tu la fel, dacă nu superi, bitte?

– Mutter Angela, eu degeaba mă supăr, că nu-s decât un copilaş cu tot cu România la dvs în Cancelarie. Asta voiam să vă spun: n-aţi ţinut cont de calculele mele riguroase în ce priveşte cota de migranţi pentru noi. A trebuit s-o dau cotită ca Ponta şi să reformulez public cifra, deja mă înjură toţi băsiştii pe forumuri.

– Aaaaa…Basescu…ce mai face, dragul la el? Simpatic bărbat, mereu auzit place blondele vopsit. Mă vopseam cât mai blond la fiecare întâlnire oficial, dar înţeles la el plac, de fapt, femeile care gândesc blond. Păcat că ieşit la pensie acum, când lume zice că eu mult blond de când criza migranţi.

– Ce să facă, pensionarul Băsescu dă cu RPG-ul pe Facebook în toţi, el crede că migranţii vin să ne arunce metroul în aer…

– Hăhăhă…tot pontos rămas…păi el nu aruncat singur în aer cu bomba blondă vopsit?

– Deci eu nu v-am sunat pentru Băsescu, mă descurc singur cu el pe Facebook. Îmi dă şi dl Prim-Ministru Ponta câte o mână de ajutor…

– Cum, tot Ponta Premier acolo? La voi când daţi demisie, numai când duce pe voi popor la Târgovişte?

– Lucrăm la asta, Mutter Angela, sperăm s-o rezolvăm fără vărsare de sânge. Vă rog eu mult, ca de la german la româno-german, mai scădeţi din cota repartizată României. Nu am locuri de cazare!

– Ei, nu ai, Klaus…tocmai citit pe Facebook Basescu că numa tu ai şase case şi la voi politician cu trei considerat sărac lipit.

– Lăsaţi, că şi Băsescu are un număr nedefinit încă, mai facem cercetări…adică DNA se ocupă…cum să bag, Mutter, migranţi la mine-n case?! Cine are grijă de ei, nevastă-mea e cu mine la Cotroceni şi Neptun, şi nici n-aş vrea să găsesc casele ca după bombardament în Siria când termin mandatul…scuzaţi…mandatele!

– Klaus, dacă nu eşti elev disciplinat nemţesc aia cu mandate nu confirmă. Se scurtează plan iniţial. N-ar fi păcat tocma acum, când rochiţa la dna Carmen s-a lungit cum place la mine? Deci nu stăm de vorbă despre cote, ba chiar trebuie aştepţi la creşteri pe viitor! Pănimaieşi? Pe-asta ştiu de la amic Putin, el aşa spune continuu când negociază la mine!

– Mutter Angela, suntem nevoiţi să-i băgăm pe arabi în căminele studenţeşti. Păi e corect faţă de studenţii români?

– Faţă la studenţi nu ştiu, dar faţă la studente foarte, foarte corect! Studente la voi plăcut întotdeauna mult arabi, ştiu de când veneam la nudişti Techirghiol. Fete român spun arabi vindecă toate frustrări la ele din cauza la români prost-crescuţi, if you know what I mean, Meine Liebe Klaus…Păcat eu acum trecut şi stadiu milfa, poate găseam mai des papuci la uşă, nu de la dragul Joachim…

– Nu vă ascund că sunt dezamăgit. Eu am promis investiţii germane în România şi dvs ne trimiteţi investitori sirieni rupţi la portofel. Cred că-mi dau demisia, mă retrag la Sibiu şi mai fac vreo 12 case. Le închiriez pe fonduri europene pentru refugiaţi şi o să câştig mai mult decât ca Preşedinte la Cotroceni!

– Minunat gândit, Herr Klaus! Hai, aştept liniştească puţin la situaţie şi vin concediu Hermannstadt. Vreau fac şi eu tur turistic case la tine, cum am auzit face acolo. Până atunci, ai grijă migranţi conform la instrucţiuni şi mai vorbim pe urmă. Salutări de la Mutter la Basescu, eu nu am timp de atâta Facebook, ca voi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare