CraiOlguța nu știe de ce a fost chemată la brutărie

de Victor Eugen Lungu , 30 martie 2016
CraiOlguța nu știe de ce a fost chemată la brutărie

"Nu știu despre ce este vorba", le-a spus Lia Olguța Vasilescu jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA. O fi fost convocată la o cafea? Păi, să vedem dacă am putea să-i spunem noi, având în vedere faptul că doar în primii doi ani de mandat la Primaria Craiova, CraiOlguța a cheltuit peste 80 de milioane de euro (fără TVA), bani europeni în marea lor majoritate, care s-au dus în mare parte în zone de cumetrie politică.

Aproape 15 milioane de euro s-au dat pentru constructia unui Water Park firmei Delta Antepriză de Construcții și Montaj 93 SRL, fostă firmă portocalie care s-a reorientat rapid. C-așa-i în economia politică din România: din 4 în 4 ani trebuie să te reorientezi cui dai para-ndărătul. Firma despre care vorbim este a omului de afaceri cu bugetele statului Florea Diaconu. Potrivit colegilor de la Evz, Florea Diaconu a fost partener de afaceri cu Silviu Prigoană. Tot de la ei știm că Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Ștefan Pirpiliu (azi mare PNList), a fost în conducerea firmei de construcții. Apoi a venit rândul PSD să se asocieze cu Delta ACM 93 SRL. În noiembrie 2011, o asociere de firme având ca lider compania Delta ACM a încheiat un contract de aproape 27 de milioane de euro cu Administratia Străzilor din Primăria Capitalei condusă de Sorin Oprescu. Timp de patru ani, de banii primiți, trebuiau să se monteze coşuri de gunoi, bănci, ghivece de flori, stâlpi de iluminat și de protectie, suporturi pentru biciclete, bariere şi limitatoare de viteză, mă rog, ce-i lipsea Bucureștiului. În 2013, Delta ACM a reușit să pună mâna pe 100 de milioane de euro de la primăria Ploiești condusă de pesedistul Iulian Bădescu. Cinci ani doar trebuia să asfalteze și să întrețină străzi, bașca să monteze niște mobilier urban. Contractul nu a fost publicat în SEAP – dar asta nu poate constitui un impediment în calea para-ndărătului, nu?

Acum, sub tehnocrație, este posibil ca patronul Delta ACM 93 SRL să se fi asociat cu procurorii DNA.

Nici noi nu știm și nici nu vrem să dăm cu parul. Mai ales că până la restul de 80 de milioane de euro mai avem de contorizat.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Bagaboanta

  27 aprilie 2016 12:39

  Olguta, Olguta, ce-ti mai place pu....nga cu bani -nu conteaza de unde Vin !

  raspunde comentariului
 • aura

  31 martie 2016 11:19

  mai fratilor... PAI CHIAR ASA?????tara arde si baba se chiaptana...! pai ASTIA NU AU BANI DE PENSII SI DE SALARII???? si cind te gindesti ca au distrus toata industia Romaniei la care au lucrat toti cei apti de munca...!TOTI... !

  raspunde comentariului
+