HomePoliticCrin Antonescu e o pițipoancă. Azi, demonstrația

Crin Antonescu e o pițipoancă. Azi, demonstrația

Această rubrică se numește în revistă „Galaxia Tutenberg” și tratează cu respect tutele. Pițipoancele sunt tute. Ținând cont de afirmația din titlu, Crin Antonescu e o tută. Vezi aici argumentația.

Pițipoancele sunt cele mai rudimentare creaturi de pe Pământ, ceva între algă și tenie. Nefiind purtătoare de creier, ele nu pot supraviețui decât dacă găsesc un organism-gazdă pe care să-l paraziteze și să-l sugă de energie și de resurse. Deși nu la asta mă refeream, în toate cazurile, operațiunea de sugere este percepută greșit de către pițipoance și îndeplinită ad litteram. Nefiind creaturi complexe, tutele pot fi identificate după doar câteva apucături și trăsături de caracter. Iar când le-am enumerat, am realizat că l-am descris pe Crin Antonescu. Deci…

  1. Pițipoancele nu muncesc, ele sunt întreținute de amanți. La capitolul chiul, parlamentarul Crin Antonescu poate rivaliza cu orice licean inept și semianalfabet, care se pregătește patru ani să pice bacul. În cazul de față, amantul pițipoancei Crin este statul roman, cel mai prost amant din lume, căci, deși dă banu’, nu el e cel care i-o trage tutei, ci invers. Dar s-au mai văzut cazuri.
  2. Tutele sunt disperate să apară la TV. Este singura explicație pentru alianța dintre PNL, un partid istoric, până la urmă, și PC, o glumă gen Bendeac a istoriei. Crin are acum acces direct la Antena 3, la orice oră cumsecade, deci trecută de 20:00, invitat de un Gâdea care crede că dacă-și ține un deget la tâmplă e suficient să pară inteligent.
  3. Pițipoancele au iubiri și despărțiri, pe care și le expun în public. În cariera lui, Crin s-a iubit la televizor cu PD, PC, UDMR, PNȚCD, PSD și, probabil, așa mai departe. În prezent, pare să fie într-o relație serioasă cu PSD, mai exact cu Ponta, dar publicul care se uită la pițipoance se plictisește repede de relațiile îndelungate, așa că ne pregătim de o despărțire, pe modelul Zăvo, Bahmu, Gabriela Cristea și toate celelalte.
  4. Toate tutele au câte un animal de companie și-și dau cu părerea despre fotbal. Deși nu aveam nevoie de ajutor pentru a demonstra afirmația din titlu, Crin a ținut să precizeze că este iubitorul posesor al unei pisici gravide și că este fan FC Barcelona, ca orice tută care crede că, în lume, există doar doi fotbaliști: Gigi Becali și, uneori, Messi.
  5. Pițipoancele simt nevoia unui bărbat puternic, în fața căruia să îngenuncheze profesionist, iar când îl capătă, ar vrea altul și mai tare. „Îl apreciez pe Vicktor Orbán. Dar aș vrea un lider de două ori mai tare decât el” – Crin Antonescu, 19 aprilie 2013.
  6. Tutele muncesc noaptea și se trezesc târziu. Mai e cazul să intru în detalii?

Publicat în revista AC, Nr. 18

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare