Cu presa-n gură (III)

de Florin Blăgoi , 18 noiembrie 2015


Ce-i al lor, e-al lor: hoţii din România, deghizaţi în politicieni şi administratori, stau excelent cu tupeul: lui Oprescu i-a revenit binişor graiul după nepăţitele care tocmai lui i s-au întâmplat, din ghinion de neatenţie şi dujmănie pă valoarea lui. Sorinel Primaru ne bagă una din repertoriul său de jmeker de la oraş mare: "Mă gândesc în primul rând să fiu sănătos, în al doilea rând să termin cu eticheta asta lipită pe frunte, pentru că n-am muncit o viaţă ca să îmi lipească cineva etichete de genul ăsta". Păi da, că nu-i uşor să ţi se care şpăgile cu geamantanul, sacoşa şi transferul bancar, plus administrarea dificilă a vilei şi iahtului din Grecia, achiziţionate de etichetat cu sudoarea pălmii din salariul lui de edil-şef. Hahalerele astea becaliene cred că toţi suntem proşti numai buni de purtat de nas, şi nu că n-ar avea dreptate în legătură cu mulţi admiratori convinşi că genialul doctor Oprescu este victima lucrăturilor pe din dos.

Alerte de atentat prin toată Europa, dar putem sta liniştiţi la locurile noastre: Hollande şi Merkel ne asigură că jihadiştii nu provin din rândurile refugiaţilor, ci sunt cetăţeni ai ţărilor respective, născuţi şi crescuţi acolo. Logica nu pare a fi partea tare a acestor măreţi lideri contemporani. Atentatorii nu-s extraşi din rândurile actualilor refugiaţi, dar şi ei sunt urmaşii altor migranţi care au venit mai de mult în Europa, cu minaretul. Cohortele sosite acum măresc masa critică şi probabilitatea statistică asigurând continentului viitoarele pepiniere de martiri drogaţi, puşi pe căsăpit organismul-gazdă din cauza infidelităţii faţă de Allah. Am spus asta pentru că noi suntem nişte nazişti respingători, total incorecţi-politic faţă de dreptul cetăţenilor musulmani de a ne detona în numele califatului cu capitala la Paris.

O fi Angela Merkel supărată pe carnagiul francez, dar şi mai şucărită se arată din pricina amânării meciului amical Germania-Olanda: "La fel ca milioane de fani, sunt tristă că meciul nu a mai avut loc. Autorităţile au avut de luat o decizie grea, poate cea mai grea. Dar a fost o decizie corectă. Marţi seară, au existat riscuri în privinţa securităţii". Mutter Angela, nu credeam să fie nemţii atât de pripiţi; păi nu mai bine lăsaţi să se joace meciul, să vă arătaţi solidaritatea cu Franţa prin explozii nu de bucurie la marcarea golurilor? Că nouă cel mai mult ne place cum declaraţi voi după fiecare atentat că sunteţi uniţi, nu vă este teamă, terorismul nu va câştiga şi alte blablauri care-i amuză de mama focului pe programatorii din Siria. Pe urmă mai aruncaţi nişte bombe, la nervi, în locaţii abandonate de Statul Islamic şi citiţi mesajele de condoleanţe şi încurajare ale altui pămpălău internaţional, lansatorul de drone Obama.

Că tot trăim vremuri explozive, s-a mai produs o aruncare în aer şi-n România, după exagerata pauză fără asemenea evenimente. De data asta a luat foc o fabrică de mobilă din Sighetu Marmaţiei, rezultând un singur rănit în accident. Cică pompierii continuă cercetările pentru a afla cauza exploziei. Lasă că le-o spunem noi de pe acum, fără investigaţii la faţa locului: pe român, în general şi majoritar, îl doare în falnicul său pelemeu de orice lege, regulă sau dispoziţie, el trăind tocmai pentru a nesocoti astfel de prăpăstii organizatorice. Evident că într-o fabrică de mobilă angajaţii umblau cu focul ca la furnal, aşa cum isteţii români nu intră în rezervoarele cu produse petroliere fără ţigară în colţul gurii. Regulile sunt numai pentru ăia proşti, noi suntem români dăştepţi încă de pe vremea când număram oile cu răbojul.

După ce ne-a arătat pe Facebook cum se găteşte în pielea goală o omletă şi cum trebuie să te faci, în chiloţi, masă rabatabilă pentru iubitul Felix, Mihaela Rădulescu a trecut la bucătăreli simple: sandviciuri cu salam, tot pentru Felix, chestii care Mihaelei îi ies perfect atunci când nu pune pâinea între feliile de salam. Cum în poză nu se văd decât Mihaela, masa (alta decât Mihaela), sandviciurile şi un peisaj lacustru, fără niciun Felix care să aducă dovada, ne permitem să fim sceptici. De unde ştim noi că, la vederea sandviciurilor partenerei, Felix nu a considerat îngurgitarea lor mai riscantă decât un salt cu paraşuta din stratosferă? Aşteptăm răbdători, pe Facebook, argumentul clar că Felix a bătut încă un record temerar.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+