HomePoliticCum a fost făcut Ponta K.O. de Moise Guran...

Cum a fost făcut Ponta K.O. de Moise Guran și alte întâmplări de la TV

Pentru cei care au ochi să vadă, urechi să audă și nervi să reziste, România e din nou în campanie electorală. De fapt, ce zic eu în campanie electorală? Mai degrabă suntem deja în cel de-al doilea tur de scrutin pentru prezidențiale, în care fostul cuplu de aur al politicii românești și-o trage acum, în pragul divorțului, mârlănește la gioale. Iar Băsescu, dacă ar fi să-l parafrazăm pe Gigi Becali, stă să se uite. Parcă după ce vara trecută a chelit peste măsură, acum încep din nou să-i crească fire de păr și puncte în sondaje.

Neoficial, Ponta și-a lansat candidatura la prezidențiale lunea trecută, când, în mijlocul tămbălăului cu Roșia Montană și sictirit de Antonescu și de Blaga, a început să se ia vânjos la trântă cu ei așa cum îi șade bine unui catindat la Cotroceni. Ieri seară însă, în mini-periplul de la TV, neoficiala candidatură a lui Ponta a devenit ceva mai oficială. Alături de Mădălina Pușcalău de la B1, premierul (nu deputatul) s-a simțit ca-n zilele bune de la RTV și Antene. Cuminte, Mădălina îi servea mingi la fileu. S-au hlizit împreună pe seama Frumoasei Adormite de la Senat, proaspăt trecută pe baterii alcaline, iar oricând se simțea puțin la zid, avea la îndemână replica tradițională “Băsescu e de vină”.

Totuși, aș fi vrut să vă povestesc de fapt despre cum a ieșit Victor al nostru taman de la TVR-ul său de suflet mai șifonat ca Bute după ce a dat mâna cu Froch. Așadar, proaspăt plecat din sânul suav al Mădălinei Pușcalău, telepremierul s-a dus cu mâinile-n buzunar, relaxat, la TVR, știind că acolo este bunul său prieten, Claudiu Lucaci. Din păcate pentru primul-bipolar al țării, în același studio se afla și un Moise Guran pus, la rândul său, respectuos pe harță. Ponta a încercat să se țină bine, să muște, se uita la el mai urât decât l-am vâzut vreodată să-l privească pe Băsescu, dar a sfârșit pus, ca un pisic cuminte, cu botul pe labe. În orice țară normală, un potențial candidat la orice funcție importantă și-ar pune, după o asemenea întâlnire, probleme serioase dacă mai are rost să se joace de-a politica sau nu.

Guran a fost, una peste alta, bun. N-a zis nimic suprinzător pentru cei care i-au citit blogul ori s-au uitat la emsiunile lui, dar l-a râcâit bine pe premier. Dacă ar fi să mă-ntrebați pe mine, trei momente au fost cu adevărat definitorii aseară:

1. Moise îl întreabă pe premier dacă dânsul știe de vreun politician care să fi luat șpagă de la RMGC. Într-un ecces de onestitate incredibilă, Victor Ponta răspunde “probabil că RMGC a cumpărat politicieni”. Păi atunci din două, una: fie domnul prim-ministru a învățat să vorbească despre dânsul la persoana a III-a plural, fie instituțiile statului din subordinea dânsului nu-și fac treaba. Dar, ce mă nedumirește pe mine e următorul aspect: după ce o ține sus și tare că Parlamentul trebuie să decidă, vine și recunoaște că există politicieni cumpărați. Huh?!?

2. Guran îl întreabă pe premier cum se poate că tocmai el, un fost procuror, doctor în drept, avocat să susțină un asemenea proiect anti-constituțional. Răspunsul lui Ponta? “Bla bla, Băsescu, bla”.

3. Către sfârșitul emisiunii, exasperat, Victor Ponta reia vechea mantră: “dacă nu se face proiectul de exploatare ce vor face minerii de acolo”. La care Guran îi răspunde, calm, că zona are potențial turistic și că în apropiere sunt niște fabrici de mobilă. Ăsta-i momentul în care se trezește eco-Ponta, și tună și fulgeră: “Prea multă ipocrizie. Deci să tăiem copaci și să tăiem pădurile”. Deci s-a înțeles, da? Slujbele în fabrici de mobilă care presupun defrișări de păduri dar fără pagube ecologice mari (că doar copacii pot fi plantați la loc ușor) sunt nasoale. Exploatările prin cianuri care îți lasă 4 munți fără păduri care nu mai pot fi plantate la loc timp de ani buni? Fără preț!

Toată emisiunea de aseară o găsiți aici:

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare