Cum îl ajută Iohannis pe Piedone să câștige alegerile

de Corina Băcanu , 26 aprilie 2016
Cum îl ajută Iohannis pe Piedone să câștige alegerile

Aproape 75% era încrederea românilor în noul președinte ales în noiembrie 2014. Un vot de încredere uriaș, un cor de câteva milioane de oameni care cânta același refen: în sfârșit a venit unul altfel, în sfârșit am ales un Președinte cu valori democratice, preocupat de statul de drept, în sfârșit vom scăpa de penali și de corupți. În sfârșit avem din nou speranță!

Ca să nu fiu greșit înțeleasă, românii au avut și rețineri, alăturarea lui Iohannis de Blaga, Mihalache și alte lichele a funcționat ca un reminder permanent că mai sunt câteva etape de parcurs până să ne câștige încrederea dar, cel puțin, părea că se străduiește să facă ceva în acest sens, spre deosebire de șleata de corupți care popula și încă populează acum clasa politică. Votul pentru el a fost simbolic, în primul rând oamenii au votat pentru "altceva" și, în al doilea rând împotriva unui rău mai mare. Și am văzut atunci în noiembrie cum acest popor adomit, letargic, cu lehamite și aproape ură pentru tot ceea ce înseamna personaj politic a respirat din nou speranță.

A urmat un drum lung într-un timp relativ scurt alături de domnul Iohannis, drum marcat cu silă și dezamăgire. Dezamăgire nu pentru că așteptările au fost mari, ci pentru că Domnul Președinte este foarte mic.

Și totuși, parcă nu ne-au deranjat așa tare lipsa lui de carismă sau a instinctelor de animal politic, poticnelile oratorice, clipitul des, aparenta urmă de bun simț ascunsă în tăceri profund filosofice, ba, mai mult, toate astea l-au transformat pe Iohannis în OM. Alegătorii, sătui de bullshitul, caterinca și izul de autobază care îl însoțeau, până la Iohannis, pe politicianul român, i-au schimbat defectele în calități și, cu dumnezeu înainte, au văzut o schimbare.

Și parcă nu ne-a deranjat atât de tare nici că presupusul său bun simț s-a dovedit a fi, de fapt, neputință. Scandalurile de corupție, adoptatarea de legi controversate, toate tratate cu o tăcere bovină în locul unei exprimări elocvente au fost trecute cu vederea. Când în sfârșit a ales să se exprime, Președintele nu a reușit altceva decât să se facă de râs cu consecințe grave: pierderea de "fani" pe pagina de Facebook și scăderea drastică în sondaje la capitolul încredere.

Și nici nu ne-am supărat atât de tare că urmărește și observă atent doar de pe Facebook tot ce se întâmplă în ograda lui, asta când nu semnează legi pe care nu le citește, cum ar fi cea cu pensiile speciale pentru parlamentari și înalți funcționari.

Am înghițit ușor și mizeriile pe care Iohannis le tot face din poziția de Președinte, că, spre exemplu, în loc să facă în așa fel ca cetățenii să-și recapete încrederea în instituțiile statului, el, prin exemplul personal, aruncă în aer orice credibilitate pe care acestea o mai au și joacă în liga mare a detractorilor.

Nici nu ne-am supărat atât de tare că este un fel de Tony Poptămaș al platitudinilor. Am știut cu toții de la bun început că nu poate scoate 2 fraze legate și concise.

Nu ne-a păsat prea tare nici că își aruncă cu isterie paltonul ca un parvenit în sevraj de Xanax, că sunt inadvertențe în declarația sa de avere, că, atunci când a pierdut procesul cu casa, a apelat la calea extraordinară de atac, si anume contestația în anulare, prin care spera să întoarcă o decizie confirmată de trei instanțe din România transmițând astfel mesajul de neîncredere în justiție prin nemulțumirea față de deciziile ei.

Nu ne-a deranjat rău nici durerea în cur afișată când stă mai mult la Sibiu sau Miami decât la București.

Am depășit demult și faptul că pune permanent într-o lumină proastă funcția de Șef al Statului și se plimbă cu nevastă-sa pe bani publici mai ceva ca Ceaușeștii.

Am trecut și peste faptul că, deși a declarat că nu există Instituția Primei Doamne, Carmen e Prima Doamnă doar la bine, dar după Colectiv a dispărut înghițită de o casă de modă.

Ce e dureros cu adevărat e că a ucis speranța. Ce e cu adevărat grav e că, după alegerile din 2014, văzându-l așa neprofesionist și sfidător, oamenii și-au confirmat în sfârșit bănuiala că toți sunt la fel. Consecința gravă a dilentantismui lui Iohannis e că a reușit să facă în așa fel încât anul asta prezența la vot să fie extrem de mică. Din ce văd și aud, oamenii sunt complet îngrețoșați. În jurul meu, nimeni nu mai vrea să voteze. Speranța că ar exista un om politic, un lider drept care măcar să se străduiască să facă bine a murit odată cu paltonul atârnând pe capota mașinii. Iohannis, cu mentalitatea lui de chiriaș, ne-a demonstrat tuturor că toți politicienii sunt doar niște chiriași fără responsabilitate, care profită de bunătatea unui popor și îl abuzează. Azi, în consecință, oamenii se intreabă: păi, la ce bun să mai merg să mai votez? Ultima oară am stat la coadă să votez încă un Ponta.

Și, pentru că dumneavoastră, domnule Iohannis, ne-ați distrus încrederea, ați îngropat definitv speranța. Piedone va câștiga Primăria de Sector prin neprezentarea cetățenilor la vot. De ce neprezentare? De silă, de lehamite, de oboseală. La asta ne-ați condus Pas cu Pas: la certitudinea că între dumneavoastră, Ponta, Piedone, Firea, Dragnea sau Vanghelie nu e nicio diferență.

Au americanii o vorbă “fake it till you make it!”, iar dumneavoastră, dus des la Miami, probabil că o cunoașteți la nivel de motto. Ei bine, ați reușit, domnule Iohannis! Ați reușit să vă prefaceți cu succes, lucru care îl va așeza Primar la Sectorul 4 pe un Criminal. Noroc că, până la urmă, toți sunteți doar niște chiriași și, poate, vreodată, cândva, poporul ăsta își va găsi un lider care să iubească România ca pe propria casă.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Radita Z

  13 mai 2016 20:13

  De ce va luati de Corinutza mocofanilor, tipa le-a zis pe bune, nu e nimic inventat ! Voi bagati kapu' in nisip si o sugeti domol, ardeleneste. Cand draq va treziti? Sasu' trebuie urecheat ca n-a facut nimic din ce-a promis in campania electorala.

  raspunde comentariului
 • grisa

  02 mai 2016 12:25

  Toti cei ce contesta adevarurile prezentate in articol sunt fie orbi fie se prefac a nu intelege si a da o tenta de rea vointa din partea autoarei. Multi romani au crezut in bunele intentii ale sasului dar s-a dovedit ca si el s-a molipsit de la miticii nostri. Ce nu-i adevarat din cele prezentate ? Cati investitori straini s-au inghesuit sa investeasca in Romania dupa castigarea alegerilor dupa ' o altfel de politica "? Iohannis vine sa intareasca convingerea ca singurul presedinte, desi mai slobod la gura, si-a indeplinit prerogativele, a fost Basescu. Oricat l-ar huli rau voitorii, daca ar sta stramb si ar judeca drept si-ar da seama ca, de la Eminescu si Caragiale, nimic nou in politica romaneasca aceeasi vorbarie goala, aceeasi politicieni pusi doar pe propria capatuiala," insirind cuvinte goale ce din coada au sa sune ". Si totusi, eu cu cine votez ?

  raspunde comentariului
 • Vipera cu elice

  29 aprilie 2016 11:08

  Fi-v-ar diacriticele!...Stai puin, să inteleaga si elicea mea ceva. E cu legea finantarii partidelor, promulgata de un presedinte de sorginte liberala.Va sa zica, daca un partid nu poate plati datoriile acumulate la campaniile trecute, executorul sau Fiscul nu mai au voie sa-i puna poprire pe conturi, pentru ca 'partidele politice contribuie la definirea si exprimarea vointei politice'Cu alte cuvinte, partidele pot avea doua conturi cel pentru alegerile astea, intangibil, i cel ramas de la alegerile trecute, care e gol...Partidele sint entitati private care au personalitate juridica si un cont in banca, la fel ca firmele.Ce folos mai are deblocarea conturilor partidelor, dacă finantatorii au, în continuare, conturile blocate de Fisc? Se va finanaa 'la negru', ca si pana acum?

  raspunde comentariului
 • Vipera cu elice

  29 aprilie 2016 11:03

  Stai puin, să îneleagă elicea mea încă ceva E cu legea finanării partidelor, promulgată de un preedinte de sorginte liberală.Va să zică, dacă un partid nu poate plăti datoriile acumulate la campaniile trecute, executorul sau Fiscul nu mai au voie să pună poprire pe conturi, pentru că partidele politice contribuie la definirea și exprimarea voinței politiceCu alte cuvinte, partidele pot avea două conturi cel pentru alegerile astea, intangibil, i cel de la alegerile trecute, gol.Partidele sînt entităi private care au personalitate juridică i un cont în bancă, la fel ca firmele.Ce folos mai are deblocarea conturilor partidelor, dacă finanatorii au, în continuare, conturile blocate de Fisc? Se va finana la negru?

  raspunde comentariului
 • Bagaboanta

  27 aprilie 2016 12:05

  Corinuta, Corinuta, te-ai inscris in partid ? Se vede de la o posta propaganda.................Cred ca ti-au functionat doar neuronii bolnavi, daca ai scris asa ceva.... treba ta , de fapt !

  raspunde comentariului
 • Toma

  27 aprilie 2016 3:43

  Articol scris ca sa fie scris si plin de venin. Nu am de gand sa iau la puricat fiecare paragraf, fiindca toate contin ineptii. Noul Presedinte nu iese din atributiile constitutionale, si basta. Iar tema cu "plimbarile" e de cel mai prost-gust. Cum sa faca cunoscuta Romania, din fata tastaturii sau prin intalniri directe? Principala preocupare a unui presedinte de tara este sa isi promoveze tara, iar dl. Iohannis asta si face. Si sa-mi fie iertata remarca, dar eu si multi dintre prietenii mei nu ne-am pierdut deloc speranta si nici lehamitea nu ne-a cuprins. Tara si-a revenit, climatul politic intre Administratia Prezidentiala si Guvern a revenit la normal, iar Guvernul isi vede de treaba. Singurii prinsi in off-side sunt politicienii care nu isi fac treaba pentru care au fost alesi in Parlament, sau si-o fac foarte prost, ei insisi fiind niste habarnisti. De aici porneste si acest trend de inducere a neincrederii in noul Presedinte prin vuvuzelele din presa. Si ca sa inchei, Presedintele nu s-a prefacut niciodata, asa a fost el de la inceput, un om care si-a propus sa faca ceva pentru tara, dar se pare ca nu are cu cine. Prefacuti ati fost voi, cei din presa, care va laudati ca sunteti mari jurnalisti, cand, de fapt, sunteti niste semianalfabeti, niste fomisti care ciuguliti faramituri din orice mana care vi se intinde. Cea mai buna dovada ca v-ati pierdut credibilitatea este numarul de ziare nevandute, plus falimentul altor ziare care au ajuns sa-si desfasoare activitatea on-line fiindca nu le mai cumpara nimeni.

  raspunde comentariului
 • ion

  26 aprilie 2016 20:56

  Cam pute articolul ,madam!

  raspunde comentariului
  • Radita Z

   13 mai 2016 19:53

   De ca va luati de Corinutza, mocofanilor? A prezentat lucrurile pe bune , daca voi bagati kapu' in nisip si o sugeti cuminte a cui e vina?

   raspunde comentariului
   • Ana

    08 februarie 2017 9:12

    Dar tu esti disperat rau mai Raditza... So o suga mama ta de fraier. Termina-te...

    raspunde comentariului
+