HomePoliticParlamentCurat constituțional, Zegrean îi bătea

Curat constituțional, Zegrean îi bătea

În ceea ce privește deciziile Curții Constituționale a Românei, acestea sunt foarte bune, definitive și aplicabile de îndată (după cum zice și legea), dacă sunt pe placul politicienilor și de toată uitarea dacă nu. Dacă decide CCR că Parlamentul trebuie să aplice rezultatul referendumurilor validate prin care poporul a decis reduerea numărului de șparlamentari la 300 și o singură Cameră în care aceștia să se manifesteze, atunci poporul e cam prost și n-a știut ce votează. Iar parlamentarii sunt băieți buni și-l iartă pe popor pentru greșeala făcută și nu aplică.

Alta ar fi fost situația dacă cei din CCR ar fi avut obrazul necesar să valideze ceea ce a decis poporul, cu tot cu morții din mormintele Teleormanului și turiștii din satele pitorești ale Doljului și Gorjului, în vara anului 2012 și-l suspendau pe Odiosul Dictator Băsescu. Din cauza celor de la CCR a încasat-o Liviu Dragnea și a fost izgonit din PSD Zgonea. Și Zgonea e supărat pe CCR. Cel mai supărat este însă Ghișe. Că fără descarcerare nu mai poate da jos tricoul cu “Poporul a decis, Băsescu e demis”. Așa că a făcut și plângere penală. Să i-l dea jos Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Oricum, atâta supărare, naște ca reacțiune tot supărare. Așa că s-a supărat și Augustin Zegrean, președintele CCR. Întrebat cu privire la o soluție ca deciziile CCR care zac în Parlament să fie băgate în seamă de şparlamentari și aplicate, acesta a spus scurt: „Numai să luăm o bâtă, să-i batem cu bâta, că altceva, ce să mai putem face?”

În ceea ce privește noianul de legi majoritatea date în ciuda poporului de către aleșii săi, Zegrean este de părere c-ar trebui trasă apa după ele. „Să le ștergem, să facem altele!” – a declarat acesta, tranșant.

La fel zicem și noi: Să ne ștergem, să facem ceva util cu ele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare