Dacă se dă o lovitură de stat în România, ieși să-l aperi pe Iohannis?

de Bogdan Stoica , 20 iulie 2016
Dacă se dă o lovitură de stat în România, ieși să-l aperi pe Iohannis?

Am stat treaz cât am putut vineri spre sâmbătă noaptea, cu ochii la CNN și Euronews. Și m-a impresionat viteza cu care au ieșit în stradă turcii, să-l apere pe un tip care n-are multe în comun cu democrația. Doar educația și relațiile internaționale îl împiedică pe Erdogan să se poarte ca ayatolahul Yemen-ului, cu care împărtășește cam aceeași viziune despre religie, femei, libertate. Și totuși, turcii au ieșit să-l apere. Au blocat tancurile, au bătut soldați, au stat în piețe ore în șir, arătând puciștilor că nu-i vor. De-aia s-au predat ăștia, nu neapărat pentru că îi vânau forțele loiale lui Erdogan.

Așa că gândul din titlu a venit firesc. Eu, de exemplu, nu-l plac pe Iohannis. Nu cred că e complet conștient de deciziile pe care le ia, și nici că ce enunță sunt ideile și planurile lui. Eu îl văd ca pe o marionetă, în mâinile unei grupări multinaționale, cu interese antinaționale, care fie îl șantajează cu fapte din trecut, fie îl condiționează, dumnezeu știe cu ce. Scuze dacă nu vă place ce-am scris, dar e părerea mea sinceră. Și nu, nu l-am halit niciodată nici pe Ponta, mor pe miștocarii fără umor și mă disperă aroganța neînsoțită de competență.

Revin la Iohannis. Ideea e că deși nu-l plac, aș ieși în stradă, dacă cineva l-ar vâna ca pe Erdogan. Să-l apăr și după aia să-l înjur în continuare. De bine de rău, Iohannis a fost ales democratic. Ori, democrație înseamnă părerile despre politică ale oamenilor dragi mie, chiar dacă nu le împărtășesc și eu. Și dacă azi stau acasă când omul pe care tu-l placi e căsăpit, mâine, în numele aceleiași schimbări arbitrare a regulilor jocului, o să fie căsăpit cineva care-mi place.

Și aș face asta deși nu sunt nici măcar fan al democrației, care mi se pare o tâmpenie fără margini, în România poți deveni primar, de exemplu, dacă ai 23 de ani, nu te întreabă nimeni de studii. Eu aș combina alegerile cu concursuri tip grilă, cu o evaluare psihiatrică și cu o probă de competențe. Probele astea. Dar chiar și așa, democrația e mai bună decât momentul ăla când niște băieți folosesc trancanul. În politică, forța n-a adus nimic bun, niciodată.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Dan Nietzsche

  13 august 2016 6:30

  Depinde cine dă lovitura.

  raspunde comentariului
 • Elena

  23 iulie 2016 13:23

  Sistem automat de câștiguri online!Cel mai eficient! Functioneaza garantat! Noi vrem să reușești! Numai cu încredere câștigi! Detalii pe mail fienilayahoo.com

  raspunde comentariului
 • Un aparator

  21 iulie 2016 13:39

  Cum sa nu il apar. Sigur il prinde lovitura la Miami Beach, unde nu puteam sa ajung altfel ! Bravo Klaus.

  raspunde comentariului
 • Barbarossa

  21 iulie 2016 9:38

  Presedintele Iohannis e in siguranta cata vreme a dobandit loialitatea generalului Ilie Nastase iar pucistul Dan Voiculescu e arestat.

  raspunde comentariului
 • kermit

  21 iulie 2016 7:34

  Io ies sa apar doar pe Catavencu, Agamita Dandanache si " Monarhia de la Ploiesti" ... eventual pe tarfele cu tanga din haremul pasalei de Constata ... " distinsul" Che Javrara ... alias borhot din Mazare.

  raspunde comentariului
 • Cristian

  21 iulie 2016 4:02

  S-a raturnat caruta cu prosti la voi in redactie? Bogdane, pui de lele, "de bine, de rau", teutonul isi face cu brio datoria de Presedinte, asa ca las-o mai moale cu muscatul de koor. Toate pramatiile se dau de ceasul mortii vazand ca tara a intrat in NORMALITATE si nu mai contenesc cu denigrarea acestui om. Nu sunt fan Iohannis, dar nici nu pot sa nu iau in seama realitatea. "Ion" ti-a dat nota 3, cu minus, eu te-as trimite direct la o scoala ajutatoare, fiindca esti prea "inteligent" oligofren.

  raspunde comentariului
  • Cristinel

   21 iulie 2016 8:09

   A intrat tara in normalitate? Pe ce strada? Unde? Nea Iohanis nu are nevoie sa fie denigrat! Face asta singur cu mare succes! Si da, l-am votat!

   raspunde comentariului
   • Cristian

    21 iulie 2016 10:28

    Ce ti se pare anormal?Climatul economic s-a imbunatatit, cel politic s-a calmat.Ce altceva mai vrei?Daca imi vei reprosa starea din sanatate sau orice altceva, du-te si ia-l la intrebari pe alalalt care 10 ani nu a facut nimic, doar a latrat.

    raspunde comentariului
 • ion

  20 iulie 2016 22:49

  Abtine-te,Bogdane puiule ,daca nu-ti place si nu-ti place,o fi de la ficat ! Nici nu ma mir, caci articolasul e de nota 3, cu minus !

  raspunde comentariului
 • adi

  20 iulie 2016 21:26

  Eu n-as iesi pentru ca nu vreau sa fiu o cifra in statistica la decedati cum sunt amaratii aia din 89, lasand familii distruse pe viata ca sa.... ce? Ca sa o duc eu mai bine, recunosc. Prin mai bine inteleg ca pot sa-mi cumpar portocale cand vreau si daca vreau, nu sa ma omor dupa ele de Anul Nou. Ca pot sa beau lapte cand vreau, nu sa ma scol la 4 dimineata. Si ca altii sa fure tot ce au putut fara cea mai mica jena. Nu am vocatie de erou.

  raspunde comentariului
 • para

  20 iulie 2016 19:57

  Bogdane, io n-as iesi frate. Avem mii ca Iohannis in tara asta, deci n-ar fi mare paguba. Da' n-as iesi nu pentru ca avem ce sa punem in loc la o adica, ci pentru ca in tara asta munca e impozitata mai mult decat hotia. Pentru asta s-a murit in '89 ? Eu cred ca nu.

  raspunde comentariului
+