Daciane, rămâne cum am stabilit: viii cu viii, Dragnea cu morții!

de Academia Caţavencu , 20 septembrie 2016
Daciane, rămâne cum am stabilit: viii cu viii, Dragnea cu morții!

Dacă mai avea cineva vreo îndoială că premierul Cioloș a fost chemat de PSD la raport, în Parlament, pe principiul mioritic ”la apus de soare vor să mi te-omoare”, după discursurile rostite ieri cred că s-a lămurit cum stă treaba. Dragnea și mardeiașii lui l-au convocat pe prim-ministru doar ca aibă încă un prilej să-l mai umple de lături, ca niște mârlani care te invită la ei acasă ca să-ți tragă un scuipat în ciorbă și scaunul de sub tine.

Citește si: Scrisoare către premier

Însă Dacian, băiat civilizat, ieșit prin Europa, nu s-a coborât la nivelul lor, ci și-a văzut de cifre. E clar că orice ar fi zis el ieri, Dragnea tot îl ataca. Putea să recite din Eminescu, putea să spună bancuri, Dragnea sosise montat, cu mustața zburlită și indignarea proletară la el. Pentru că prima mustață a Teleormanului n-a venit în Parlament ca să contracareze niște cifre cu alte cifre. În afară de voturi, pungi cu mălai și microbuze electorale, Dragnea nu se pricepe la numărat nimic. E normal deci să nu știe limba premierului. Care nu e tehnocrata, cum a insinuat liderul PSD, ci limba bunului simț, a datelor concrete, capitol la care Dragnea a fost mereu corigent. E drept, nici Cioloș nu știe limba lui Dragnea, teleormaneza veche, vorbită în tot sudul țării. Din vocabularul lui nu face parte verbul de bază al limbii teleormăneze, ”vă dăm”, cu ambele lui conjugări (”ulei și zahăr”, înainte de alegeri ”multă mxxe”, după alegeri). Nu face parte nici cuvântul ”decât”, repetat de marele filolog teleormănean în orice împrejuare, de la ”cer decât să-și facă datoria” la ”vreau decât ca populația să înțeleagă”. Și nu există nici ”sunt mândru că sunt român”, ”sunt mândru că sunt ortodox” și nici măcar ”sunt mândru că sunt hoț”, fiindcă Dacian, spre deosebire de Dragnea, n-a venit la putere ca să se îmbogățească, ci să încerce să scoată țara asta din șanț.

Ceea ce Cioloș n-a știut și poate nici acum n-a înțeles prea bine – căci, repet, nu știe teleormaneza – e că mulți români nu vor să fie scoși din șanț. Lor le e bine acolo unde sunt, în noroi. Ei se mulțumesc cu foarte puțin. Dacă le dă pesedeaua o țuică, o lasă să-i facă la portofel patru ani. Dacă le mai dă și-un mic cu muștar, se bagă sclavi, ca ăia din Argeș, o viață întreagă. Vestea cea bună e că dobitoacele astea bipede care-și trăiesc viața în șanț și votează, de 26 de ani, aceiași bandiți care-i jefuiesc, nu reprezintă majoritatea. Nu sunt decât 40% din vreo 50%, cât e numărul total al votanților. Adică nici măcar 4 milioane. Dacă măcar jumătate din restul de 14 milioane s-ar duce la vot și ar vota contra PSD, bipezii ăștia care-și vând viața și conștiința pe o burtă de mâncare nici n-ar mai conta. Dar jumătatea aia din 14 milioane nu se va duce la vot, fiindcă știe că nici PNL, nici PMP, nici alte partide nu sunt cu mult mai presus de PSD. Ar fi venit, poate, dacă Dacian Cioloș și echipa lui de tineri miniștri s-ar fi  coagulat într-un proiect politic. În lipsa lor însă, n-o vor face, pentru că n-au niciun chef să-i voteze iar pe alde Blaga, Athanasiu și alți buldogi nărăviți la ciolanul bugetar. Aici a greșit Cioloș. Aici ar fi avut prilejul să demonstreze că națiunea, patriotismul, nu sunt valori abstracte, ci lucruri concrete, pe care le poți salva implicându-te.

Așa, se vor implica tot hoții care au făcut-o până acum, iar oamenii cinstiți se vor mulțumi să comenteze de pe margine. Doar o minune va face ca țara asta să nu încapă, din decembrie, pe mâna lui Dragnea și a tovarășilor săi din grupul infracțional bine organizat. Practic, atunci vom intra într-o lume de Apoi și totul va fi sub semnul ăsta: de votat, vor vota morții, de împărțit se vor împărți pomeni și, bombonica pe colivă, ca să zic așa, să-nțeleagă și Dragnea, va fi că vom avea un premier pușcăriaș în funcție, nu după funcție, ca Năstase. Asta ca să nu mai zică cârcotașii că nu suntem și noi primii la ceva în Europa.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Program de Partid Unic si Indivizibil

  22 septembrie 2016 8:30

  Desfiintarea Justitiei si a Ministerului Public.Abrogarea Codului PenalConfiscarea Bancii Nationale si renumirea ei in Visteria de PartidNationalizarea averilor si intreprinderilor, celor care nu sunt membrii de partidReforma monetara, inlocuirea leului cu ciocanul.Bucuria fetelor si a lui ponta-naum. De secera va scutim. Vom avea parte de discutii amuzante - Cate ciocane ai luat luna asta ? Sa treci pe la casierie, sa.ti dea niste ciocane. etc.Intrucat Dr. Agnea va fi Priministru pe viata, se va introduce comemorativ ciocanul cu mustati.Unde se va introduce, nu este treaba noastra, ca nu suntem la Click aici.

  raspunde comentariului
 • MOD de Intrebuintare

  22 septembrie 2016 8:13

  Reteta Dr. Agnea pentru mentinerea la putere a cleptocratiei de partid1. Se iau fisele de evidenta ale pcr si ale securitatii din 1989. 2. Se telefoneaza duios ordinul de votare. Eventual se pun la dispozitie autobuze pentru turism electoral. 3. Se dau de pomana in numele partidului niste ciurucuri si acareturi de talcioc 4. Se cheama la vot si membrii de partid raposati intre timp NB In nici un caz decedatii opozitiei nu vor fi resuscitati, ca sa nu riscam nimic. 5. Se numara voturile cu doua maini si asul de pe maneca. 6. Se joaca hora urinii in chiotele ebrietatii generale. 7. Se formeaza guvernul nostru si ne apucam de furat, ca in timpurile bune.

  raspunde comentariului
 • ELECTORAT SELECT

  22 septembrie 2016 8:03

  Cati membrii de partid avea PCR in 1989? 3.5 milioane ! impreuna cu aparatul de securitate fac 4,2 milioane.Acesta este hodorogit, senil si ca intotdeauna imbecil, electoratul psd.ei.Electorat captiv, parsiv si cleptoman, ca si alesii sai illustri, care umplu puscariile si culoarele de la DNA.

  raspunde comentariului
 • ion ion

  20 septembrie 2016 9:11

  Daciane fii ATENT primii ministrii dupa folosire sant predati la BECIUL DOMNESC avem cazuri in fata ,ehei,

  raspunde comentariului
+