Daniel Ghiță: ”Am un mesaj pentru conducătorii României: nu vă mai bateți joc de poporul român, l-ați umilit destul!”

de Eugen Cișmașu & Gabriel Tudor , 26 ianuarie 2016
Daniel Ghiță: ”Am un mesaj pentru conducătorii României: nu vă mai bateți joc de poporul român, l-ați umilit destul!”

De câteva zile, de când s-a anunțat  înființarea ”Patrulei lui Vlad Țepeș”, toată lumea s-a inflamat. Unii abia așteaptă să vină patrula și să-i scape de ciocoi, că domnul Dan (Diaconescu) n-a reușit, alții (sau altele) se indignează pe Facebook că o să vină patrula și-o să-i sperie pe dragii lor imigranți, iar ei n-o să mai aibă pe cine primi cu ștrudele calde în Vamă la Nădlac, în vreme ce alții, care se știu cu musca pe căciulă, își scuipă-n sân c-au înviat legionarii lui Codreanu și își fac deja bagajele să plece din țară, după conturile alea grase din Elveția. Noi n-am știut ce să credem, așa că am zis să aflăm direct de la sursă cum stă treaba cu patrula asta, luându-i un interviu în exclusivitate chiar conducătorului ei, Daniel Ghiță.

Daniel, cui i-a venit ideea înființării unor patrule cetățenești? I-ați plagiat pe ungurii din ”64 de Comitate”?

Haideți să începem cu începutul.  PRU nu este un partid care susține terorismul, gen “64 de Comitate” care a vrut să detoneze o bombă de Ziua Națională a României! Organizațiile maghiare au patrule paramalitare care sunt interzise pe teritoriul României, dar nu s-a luat nicio măsură. Eu rămân uimit că autoritățile publice le-au permis unora să facă proteste în așa zisul Ținut Secuiesc, să jignească România și poporul român. Doar noi, protestatarii români, atunci când am ieșit în stradă să stopăm defrișările ilegale care sunt o amenințare la adresa siguranței naționale a statului român, am fost amendați cu 1000 de lei. Au organizațiile minorităților care susțin grupări teroriste, plătite din banii noștri publici, vreun sprijin oficial ca să funcționeze nederanjate la noi în țară?

Este gruparea voastră o formațiune paramilitară, așa cum ați fost acuzați?

Această patrulă nu este paramilitară! Este o patrulă civică! Atunci când autoritățile și justiția se comportă precum la Nadăș (Arad) și nu fac nimic, dar avem o corupție de nedescris în judecătoriile din Ineu și Arad, intervenim noi și facem publice aceste cazuri de corupție. Nu mai vreau să văd țărani care își vând vacile să aibă bani de proces, sau cazuri ca ale domnului Biriș a cărui soție a încercat să se sinucidă deoarece familia sa este dată afară din casă deși dreptatea este de partea sătenilor din Nadăș! Acuzațiile la adresa noastră sunt ridicole! Prima persoană care m-a sunat a doua zi după Congresul de duminică la 7 dimineața solicitând să intre în Patrula Vlad Țepeș are 84 de ani și este o fostă judecătoare. Cine vrea să-i numească pe românii inimoși paramilitari n-au decât. Eu îi numesc patrioți care s-au săturat de corupția și de aroganța politicienilor din țara asta!

Au apărut deja glume pe net: ”Ce începe cu p, se termină cu ula și umblă noaptea pe străzi? Patrula lui Țepeș”. N-ați găsit și voi altă rimă, vorba lui Toma Caragiu?

Pe mine nu mă deranjează. Sincer, cei care râd acum vor plange când vor deveni victimele corupției și ale sistemului. Atunci poate vor simți ce înseamna nevoia de a-ți ajuta semenii. La Ice Bucket Challenge toată lumea era prezentă, la manifestațiile împotriva defrișărilor nu a venit aproape nimeni! Nu dă bine la imagine?  Toată lumea era solidară cu Franța. Noi suntem solidari cu alții, dar ne-am uitat pe noi.

Care va fi forma de organizare? Vor exista conducători de patrulă și trasee bine stabilite sau fiecare patrulează după cum îl taie capul?

O să anunțăm public regulamentul și forma de organizare. Aceste patrule se fac pe bază de voluntariat, iar membrii nu vor face nimic să încalce legea. Sunt acolo să ajute! Atât. În declarația mea publică am zis" protejați de interlopii cu diplome", în categoria asta intră toți funcționarii publici corupți, fie că sunt din Guvern, din administrație, din justiție, peste tot unde este nedreptate! Eu îi numesc interlopi pe toți corupții din această țară! Pe cei care dau degeaba bunurile statului român pentru șpăgi de milioane.

Cum îți explici că gărzile civice secuiești defilează cu steagu-n frunte de ani de zile și nu le zice nimeni nimic, iar pe voi a tăbărât deja toată lumea?

Ai citit despre planul Kalergi? Românii au tăcut până acum. Mulți trădători de țară de la UDMR au ocupat funcții înalte în stat. Și nu e voie să-i deranjăm. De acum încolo vom deranja. Nu o să mai fie nicio invenție de steag secuiesc arborat pe teritoriul României. Vom depune plângeri penale la toate parchetele și vom face sesizări peste tot. PRU o sa acționeze, nu o să stăm doar pe Facebook. Cu legea în mână vom cere desființarea UDMR care este o formațiune antiromânească și o amenințare la adresa siguranței naționale a României. Președintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu a depus deja la Parlament proiectul de lege de scoatere a UDMR în afara legii!

În definitiv, ce-aveți, domnule, cu ungurii? Eu aș avea ce-aș avea doar cu unguroaicele…

Nu avem cu ungurii nimic! E propagandă ieftină. Eu am prieteni maghiari și-i respect pe unguri. Dar și ei trebuie să ne respecte pe noi! Aici este pământ românesc, avem o Constituție și trebuie respectată de toate minoritățile. Cine nu vrea să respecte Constituția României e liber sa plece. Daca trăiești în România trebuie să accepți că e pământ românesc. Strămoșii noștri au murit pentru acest pământ, așa că avem datoria să ne respectam eroii care s-au sacrificat pentru noi.

Vă propuneți să ajutați lumea cu o găleată la inundații, cu o lopată la deszăpezire. Dar dacă un cetățean e agresat în plină stradă, cum îl ajută Patrula lui Țepeș?

Nu înlocuim Poliția. Noi intervenim când autoritățile nu își fac treaba. Facem publice abuzurile și colaborăm cu autoritățile. Cazurile de corupție ne interesează.

Presa mainstream, canalele de televiziune și cotidienele naționale, vă ignoră cu desăvârșire. Cum o să vă faceți totuși cunoscuți, ca să afle lumea de voi?

După ce PRU a lansat Patrula lui Vlad Țepeș văd că nu ne mai ignoră. Și aceasta este doar începutul. Când vom veni cu soluțiile noastre politice și administrative pentru România, vor fi și mai atenți.

Văd pe Facebook că mulți se arată interesați să intre în ”Patrulă”. Oamenii s-au mulțumit să dea ”Like” sau chiar au venit în carne și oase să vi se alăture?

Oamenii ne scriu în număr foarte mare că doresc să ni se alăture. Primi mesaje de la juriști, studenți, pensionari. Nu am reușit să răspund la toată lumea. Vom anunța toate detaliile. 

Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, s-a declarat ferm împotriva primirii de ”refugiați” arabi. Și dacă totuși guvernul îi primește, voi ce faceți, îi treceți strada, ca să zic așa, înapoi la bulgari sau la sârbi?

Granițele țării trebuie apărate. În Constituția țării este interzisă strămutarea de populații străine pe teritoriul nostru. Vom avea grijă să fie respectată Constituția României. Refugiații să meargă în Germania, că Angela Merkel i-a invitat, noi nu avem nevoie și nici nu i-am poftit să vină în România! Noi nu suntem bine primiți în Germania, deși suntem cetățeni europeni, dar probabil Angela Merkel își dorește musulmani. Să-i ia acolo. Noi avem destulă sărăcie în România, iar cetățenii noștri au fugit de sărăcie peste tot în lume. Noi trebuie să ne integrăm înapoi refugiații noștri români care sunt plecați pentru că nu li s-a dat nicio șansă în țara lor! E o rușine să accepți refugiați când în țară este sărăcie și când avem atâția români plecați. O sa fie o revoluție dacă se vor accepta cotele de imigranți. Am un mesaj pentru conducătorii României: nu vă mai bateți joc de poporul român, l-ați umilit destul!

Cum aveți de gând să atrageți tinerii, care sunt, în general, dezamăgiți total de politică?

Tinerii vor o schimbare și sunt atrași de ideile și de activitățile noastre. Dacă vrei o schimbare, vii alături de noi si împreună vom face diferența.  Mie nu îmi este frică de nimic. Cand intru în ring, stau în fața morții. Acum am intrat în cel mai greu meci al vieții mele: să dau jos corupția! Să redau românilor mândria înapoi. Aici nu sunt reguli de fair-play. Omorâți-mă, eu voi lupta până la ultima suflare!  Românii sunt un popor cu tradiție și valori. Am zis și la congres, sunt un om al faptelor. Avram Iancu a ținut un discurs scurt: No gata! No hai!

 

Varianta integrală a interviului o veți putea citi în ediția de print a revistei Academia Cațavencu

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • aura

  16 februarie 2016 19:01

  NO GATA ! NO HAI !mai baieti sinteti pe placul sufletului meu... SI EU SINT DE A VOASTRA... !si au batut joc nu numai de tara - vinzind totul si imbogatindu-se pe ei, cind totul apartinea tuturordaca ceva a fost a intregii natiuni, atunci au fost industriile in care au mincit toti, cot la cot... taranii au plecat de la simp si au mincit in uzine... ca mai tirziu sa li se ia locul de munca si sa le vinda averea RES PUBLICII ROMANIEI... sigur ca multi au fost cei ce nu au iubit sistemul, dar aceia nu sint dinter cei ce au construit tara dupa al doilea razboi mondial... chiar daca au fost comunisti, TOTI AU MINCIT TOT NEAMUL A CONSTRUIT TARA... si asta este cel mai important... nu mai conteaza sistemul, CI NEAMUL DEMNITATEA SI MAI ALES SUVERANITATEA NATIUNII... va trimit iubirea de ceea ce faceti si atasamentul meu total la actul pur romanesc ce faceti...CU DRAG DE VOI AURA !

  raspunde comentariului
 • Daniel Patriarhu

  28 ianuarie 2016 12:09

  Dragi Romani sunt Patriarhul Daniel va rog sa dati dovada de credinta si rugaciune sa adunati semnaturi 8 milioane si sa cereti demiterea guvernului parlamentului si presedintelui, atat parlamentul cat si guvernul si presedintele sunt formati dintr-o alianta masonica, mafiota,satanista, aservita germaniei,UK,USA,Israelului,Ungariei,Indiei, guvernul,parlamentul si presedintele sunt toti straini rrrommi turci arabi unguri sectanti satanisti nemti etc toate laturile. A ajuns ca laturile si toti minoritari afumati sa ne conduca, suntem o tara Ortodoxa credicioasa si guvernul parlamentul si presedintele vrea sa aduca in romania 14 milioane de arabi turci si africani negri cate 0,14 milioane pe an timp de 10 ani. Sunt atatea romani ce mor de foame si frig avem 1 milion si 6 milioane de someri nu avem nevoie si sa alimentam teroristi musulmani sa se duca in tari musulmane sau tari cu posibiliati ca Germania UK USA etc , ne pare rau noi nu ne putem permite luxul acesta , spuneti nu emigratilor , zero toleranta pentru emigranti, romania are 1 milion de romani care mor de foame si frig si 6 milioane de someri cand vom rezolva problema cu ei sa le construim case 6 milioane si ajutoare de 1000 euro pe luna apoi vom accepta 14 milioane de musulmani si emigranti pana atunci un nu ferm, Alah sa va ajute noi nu avem cu ce, noi nu putem sa ne ajutam pe noi, daca primim si 2000 de musulmani trebuie sa le facem moscheie spitale scoli apartamente si locuri de munca asta ne costa 20 milioane de euro si nu ne permitem avem alte prioritati zero someri si toti romani sa aibe caldura mancare pe masa joburi case lux nu saracie deocandata 7 milioane de romani traiesc in saracie nu au case locuri de munca. Ducetiva si cersiti la porti mai mari si mai bogate la Germania SUA UK nu la noi vrem sa va ajutam dar nu avem cu ce ne pare rau ducetiva la USA Germania UK ca aia vau bombardat si furat nu noi. Va dorim sanate si numai bine Alah sa va ajute si USA Germania UK ca aia vau bombardat si furat nu noi .

  raspunde comentariului
 • birlic

  28 ianuarie 2016 8:31
 • ion din iasi

  27 ianuarie 2016 14:41

  Cred cu tarie ca numai asa putem redresa tara, care din pacate, a fost scufundata de comunism cu inocularea politicii sale dictatoriale si apoi de coruptia practicata dupa 1989.Asa este, sunt multe cazuri de coruptie.Unul mare de tot, se petrece sub ochii nostri, zi de zi nerespectarea Constitutiei in Parlament, in ceea ce priveste separatia puterilor in stat, adica cazul clasic a lui Pontapremier, deputat, procuror.Si inca mai sunt ca el.De ce? Nici justitia nu e chiar atat de dreapta si judeca uneori, pe omul simplu, cu 12 din masura.Poate-i face cumva dreptate, insa abuzurile dovedite impotriva institutiilor statului nu le mai pedepseste.SUCCES !

  raspunde comentariului
 • Traistaru

  27 ianuarie 2016 12:09

  Trimite-ti adeziunile pe facebook si a doua zi veti avea cel putin 10 000 de olteni de partea voastra

  raspunde comentariului
 • iovu

  26 ianuarie 2016 17:53

  " No gata! No hai!" Discursul asta a fost rostit la finalul citirii celor 25 de pagini ale strategiei de lupta.

  raspunde comentariului
+