HomePoliticDe ce l-a durut capul pe Băsescu?

De ce l-a durut capul pe Băsescu?

Ca orice marinar, Traian Băsescu e superstiţios ceva de speriat. Nu s-a mai despărţit două săptămâni de nişte tricouri albastre, iar când a-nceput să-l doară capul, s-a temut imediat că l-a deocheat Felix, de frumos ce e.

Criticii preşedintelui s-au grăbit să bage placa aia cu „beţivul, şpriţul fără sifon şi mahmureala”, ceea ce e complet fals, întrucât şi ceilalţi membri ai staffului său de campanie au acuzat migrene inexplicabile în zilele campaniei, iar pe unul ca Lăzăroiu, de pildă, fachir de la mama lui, nu-l putem bănui că pune bere-n aia de ţuică şi ţuică-n aia de vin. Unii pretind că sediul de campanie al lui Băselu ar fi fost supus, de către duşmanii care-i poartă pică că n-au charisma lui, unor atacuri energetice cu arme psihotronice. Şi de unde să ia duşmanii ăştia arme psihotronice, la repezeală şi ieftin, decât de la ruşi? Aşa s-a răspândit zvonul că şpionii lui Putin l-au zăpăcit de cap pe preşedinte, cu undele lor sovietice, de nu mai ştia omul în ce cameră să se uite când era filmat. Adevărul e că, printre protestatarii care zbierau „jos dictatorul!” în faţa sediului, am văzut câţiva mai magnetizaţi, aşa, dar cred că mai curând de la berea la PET li se trăgea decât de la yin şi yang.

Postul de radio „Vocea Rusiei”, un fel de Radio Erevan al zilelor noastre, a afirmat că, în orice caz, migrenele nu-s cauzate de ruşi. Că dacă erau ruşi, nu era migrenă, era cancer, şi nu era energie telurică sau cosmică, era poloniu radioactiv – iar dacă nu credeţi, puneţi mâna pe-o tăbliţă de spiritism şi-i întrebaţi pe Gheorghiu-Dej şi pe spionul Litvinenko. Şi, ca să facă şi ei puţină concurenţă neloială Antenelor, băieţii veseli de la Vocea Rusiei au găsit o altă explicaţie: „Probabil că Băsescu simte mustrări de conştiinţă pentru salariile tăiate ale bugetarilor, flota dispărută şi notele scrise când era colaborator al Securităţii”. Celovecilor şi ciutacilor pe rit vechi, nu de la asta i s-a tras, bă-băieţi, ci de la faptul că, odată ajuns preşedinte, s-a crezut căpitan pe „Biruinţa” şi-a luat-o pe madam Udrea la bord, de i-au tăiat zeii mării toată putirinţa…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare