HomePoliticDe ce l-ar îngropa Dragnea pe Ponta

De ce l-ar îngropa Dragnea pe Ponta

Din toate mişcările şi declaraţiile recente, se conturează tot mai clar delimitarea lui Liviu Dragnea faţă de fostul frate de pneumatică de la inundaţii. Ne-am bătut capetele (la figurat) pentru a pricepe subtilităţile, dar nu ne-a ieşit ceva clar deoarece, cum aţi observat, nu prea le avem cu subtilităţile. Iată, pe puncte, ipotezele lansate între noi, tot la figurat:

1. Dragnea nu acceptă ca un doar cercetat penal să fie în prim-planul partidului, unde te califici acum numai dacă eşti condamnat penal.

2. Ponta s-a îmburghezit vizibil făcând croaziere nu în Teleorman, ci în Caraibe, spre deosebire de actualul lider PSD care s-a mulţumit să-şi facă sejurul în Brazilia, unde sunt multe locaţii turistice asemănătoare Teleormanului.

3. După cum a declarat dl Dragnea, Ponta a făcut nişte gesturi care au făcut la rândul lor uitată noţiunea de prietenie. Gândindu-ne că era o prietenie din interiorul PSD, nu ne vin în minte decât gesturi ce ar fi împuţinat licitaţiile şi fondurile dedicate Teleormanului. Zicem şi noi, nu dăm cu pâra, fără dovezi.

4. Victor Ponta o plimbă pe Daciana lui în Caraibe, în timp ce Bombonica lui Liviu Dragnea se îneacă în datoriile firmelor sale către Stat, datorii apărute din cauza crizei mondiale promovate la noi de regimul de tristă amintire Boc/Băsescu. Pardon, invers.

5. Insistând cu Codul lui Fiscal, Prim-Ministrul s-a pus în gură cu multă lume: finanţişti, Preşedintele Iohannis, Isărescu – deci şi FMI. Dacă luatul în gură cu Iohannis a fost mai mult o figură de stil, cel cu Guvernatorul chiar a contat ca tărăboi lăsat cu amenzi. Isărescu este singurul român care va domni mai mult decât moldoveanul Isac, vistiernicul lui Ştefan cel Mare.

6. Ponta a ajuns într-o fundătură politică destul de clară, riscând să îngroape (vizibil în sondaje) PSD-ul dezgropat cu multă străduinţă de Dragnea la alegeri. Are şi dl Liviu o vârstă politică de acum, cât să mai dezgroape şi el, pe socoteala lui din cazier?

7. Insistenţa cu care minte Ponta în orice situaţie l-a exasperat până şi pe Ion Iliescu, făcând ca elicopterele cu terorişti de la Revoluţie să pară minciunele de grădiniţă. S-ar părea că afirmaţia proaspătului întors din Caraibe că acolo vacanţa ar fi mai ieftină decât la Mamaia a enervat tot PSD-ul aflat la Mamaia şi nervos din cauza crizei locale de Mazăre.

8. Lui Ponta i-a scăzut dramatic sprijinul electorilor teleormăneni, în lipsa inundaţiilor aducătoare de materiale de construcţie şi termopane gratuite, uşor transformabile în inundaţii cu ţuică. Se aude chiar că în multe localităţi teleormănene din zone inundabile s-a instalat o adevărată stare de revoltă anti-Ponta, oamenii scandând lozinci împotriva Guvernului şi afirmând că i-ar sparge pneumatica Premierului dacă l-ar prinde netractat prin zonă.

9. Este foarte posibil ca Ponta să aibă şi el odată dreptate şi Băsescu să fie în spatele rupturii dintre cei doi, cum mai mult ca sigur va demonstra Gâdea la Antena 3, prezentând imagini cu Udrea şi celebrul ei aşa-zis nou iubit. Noi credem că pactul anti-Ponta Băsescu-Dragnea s-a perfectat la un şpriţ, cu participarea extraordinară a secretarei dlui Dragnea.

10. Ar mai fi o ipoteză, cam fantasmagorică, dar nu şi improbabilă: prin abile manevre de culise, Preşedintele Iohannis (care tace şi face) a determinat ruperea relaţiilor amicale dintre Dragnea şi Ponta. Hai c-a început să râdă şi pisica redacţiei, o lăsăm tot pe aia cu Băsescu!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare