Dragnea și Firea, noul Cârmaci și noua Savantă

de Spartakus , 18 aprilie 2016
Dragnea și Firea, noul Cârmaci și noua Savantă

Probabil că ați remarcat și voi, dar PSD a fost întotdeauna condus, după modelul PCR, de un cuplu de comuniști de omenie sau, după caz, de capitaliști de cumetrie. Mai întâi au fost Iliescu și doamna Nina, care, din motive de trageri de zi la Târgoviște, nu s-a prea afișat la TV, să n-o confunde lumea cu Prima Tovarășă și s-o pună la zid cu tot cu soț, pentru că Revoluție furată și pentru că Mineriadă. Pe urmă au ieșit la rampă Adrian Năstase și inegalabila lui soție, Dana, o doamnă rafinată, care, în materie de țoale, i-ar fi putut spune lejer Imeldei Marcos „Făi, sărăcio!”, cu toate miile de pantofi pe care filipineza le-avea printre borcanele cu murături din cămară.

Au urmat Mircea Geoană și cu Mihaela, dragostea lui, un cuplu minunat, care ar fi putut deveni și prezidențial, dacă nu-i băga lui Mirciulică faza lungă de la flacăra violetă direct în ochi afurisitul de Băsescu. Așa, Geoană a țopăit doar o noapte, iar Mihaela a fost nevoită să pună cruce visului de mărire. Cruce Roșie, să ne-nțelegem, că doar nu era să rămână femeia fără un sfanț. Victor Ponta s-a cocoțat apoi pe cadavrul politic al celui numit, pe nedrept, ”Prostănacul”, într-un partid în care mulți dintre lideri n-au strălucit niciodată prin inteligență. Evident, nici el nu a fost singur, ci, ca orice plagiator de succes, a avut în spate o femeie de succes: Daciana Sârbu, nimeni alta decât fiica tăticului ei, Ilie Sârbu, cel poreclit „Ilie, Ilie, glonțu-n cxx să-ți fie”. Victoraș și Daciana au fost la un pas, dar ce spun eu la un pas, la o mustață de a deveni primul cuplu al țării, dar, ghinion: un milion de români au vrut altfel.

A zis cineva mustață? A zis bine, pentru că pe Victoraș l-a mazilit curând, întâi de la șefia PSD, apoi de la cea a guvernului, prima mustață a țării, domnul Dragnea. Care, fiindcă nu se putea afișa cu soția legiuită – cum naiba să mergi la recepții oficiale și s-o prezinți pe soție: „Mister ambasador, your excelency, my wife, Bombonica”. Păi râde corpul diplomatic de se strică! Așa că, mai nou, domnul Dragnea conduce PSD cu o mână de fier și cu o gură de tinichea, pre numele ei Firea. Deși nu-s luați oficial, fiindcă poligamia e interzisă până și-n Teleorman, cei doi stăpâni ai inelelor din PSD taie și spânzură prin Partid. Fiecare are sarcinile bine delimitate și fiecare aduce pe lume noi și noi membri: Gabriela Firea naște pui vii și-i hrănește cu Humana, iar Liviu Dragnea învie morți și-i alăptează cu țuică.

Nimeni nu suflă-n front, pentru că, știind cât de canibali sunt pesediștii, nici Dragnea și nici Firea nu vor să fie haliți de vii de colegi, ca Iliescu, Năstase, Geoană și Ponta, și de-aia, cum se ridică vreunul din mulțime, cum harșt!, vine Dragnea sau Firea și-l scurtează de cap. Așa a pățit, bunăoară, colegul Ninel Peia, care s-a scărpinat și el, ca românul imparțial, în creștet, și a făcut greșeala să gândească, cu voce tare: „Cine ne omoară copiii, e-coli sau vaccinul DTP? Vrem adevărul, nu bâjbâieli demne de Evul Mediu!”. Or așa ceva niște erudiți eminenți, ca Marele Cârmaci Dragnea și ilustra lui Savantă de renume mondial, Gabriela Firea, chiar n-au putut suporta. Cum adică Evul Mediu - și-au zis ei? Păi de Evul Mediu e mentalitatea lui Ninel ăsta, care după nume zici că are  doar o clasă mai mult ca trenul. „Suntem într-un an electoral și nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politică asumată de partid, nici de la bunul simț”, a ținut să precizeze Dragnea, mai sobru și mai îngândurat decât Stephen Hawking când scormonea după particula lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, bate Ninelul să priceapă tot Dorelul din Partid că, dacă mai face gât și mai comentează mult, în loc să preia doar ideile, de o neasemuită valoare teoretică și practică, ale Cârmaciului și Savantei, zboară taman unde-a înțărcat mutul iapa și a vaccinat anti-rabic Pasteur câinele lui Pavlov.

Din partea a doi pesediști care, nu mai departe de acum doi ani, zbierau pe toate posturile că ei sunt urmașii dacilor, strămoșii omenirii și inventatorii apei calde și ai mersului pe jos, că ei sunt ortodocșii galaxiei și nu-și vând țara veneticilor vânzători de copii, o asemenea atitudine este neașteptată. O fi băut domnul Dragnea din cană cu vreu ateu din Partid – nu spui cine, persoană importantă – de-a ajuns să aibă asemenea abordări științifice? O vrea să scoată hipsterii agnostici la vot? Sau, pur și simplu, vrea să arunce pisica din propria ogradă și să arate că în PSD singura problemă nu sunt miile de penali, ci deputatul Ninel, care crede că șerpilienii bagă virusuri în vaccin ca să ne distrugă fibra geto-dacică?

Oricum ar fi, socot că domnul Dragnea greșește flagrant. Își trădează nepermis electoratul mâncător de ștevie, care o viață întreagă a crezut sincer că vaccinul e ceva rău, prin care imperialiștii și masonii te transformă într-un zombie. Și hai, vaccinul DTP ca vaccinul DTP, dar cine-o mai votează pe doamna Firea la primărie dacă descoperă savanții britanici un vaccin contra prostiei?

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • ion

  21 aprilie 2016 22:01

  Pro Catavencu zicenoi satirizam ,nu recomandam .

  raspunde comentariului
 • Pascu Dinu

  19 aprilie 2016 22:18

  După ce am citit articolul, va rog sa ma dezabonati de la ziarul dvs. Este exceptional, darnu pentru mine acest stil

  raspunde comentariului
 • gaga cel naiv

  19 aprilie 2016 19:36

  Am inteles,nu votam cu PSD!.................ca vorbesc cuFăi, sărăcio!.......................insa,nu am inteles cam pe cine recomandati!

  raspunde comentariului
+