După explozia prețurilor la pompă, Guvernul Cioloș și băncile din România lansează programul „Ultimul Plin“

de Academia Caţavencu , 12 iunie 2016
După explozia prețurilor la pompă, Guvernul Cioloș și băncile din România lansează programul „Ultimul Plin“

Carburanții standard au depășit pragul de 5 lei per litru în această lună, fapt ce a băgat în ședință cabinetul Cioloș, confruntat cu o creștere substanțială, de la începutul anului, a scorurilor la benzină și motorină – 10 respectiv 17%. Întrucât, în acest ritm, până la finalul anului, combustibilul ar putea ajunge să coste 7 lei la pompă, guvernanții au reușit să convingă mai multe bănci din România să anunţe lansarea de credite destinate exclusiv posesorilor de maşini.
Intitulat „Ultimul Plin“ - din simplul motiv că, la ce scumpiri ne mai aşteaptă, românii în mod sigur nu vor apuca să-şi mai umple vreodată rezervorul - programul dedicat de împrumuturi e destinat milioanelor de cetăţeni care s-au împrumutat la bănci ca să-şi ia maşini de fiţe, iar acum nu mai au bani nici de combustibil.
Împrumuturile vor fi flexibile, iar perioada de creditare va fi între 10 şi 20 de ani, funcţie de capacitatea rezervorului şi de consum. În cazul în care beneficiarii creditului nu vor mai avea bani să-şi achite ratele, ei se obligă să doneze băncii un rinichi, un ficat sau un plămân, organele urmând să fie scoase la licitaţie, în scopuri caritabile, pentru toţi arşineii din România.
Băncile au și un program de bonificație aplicabil şoferilor împrumutaţi ce vor rămâne, totuși, în pana prostului, la scurt timp după alocarea creditului. Tot ce vor avea de făcut aceștia va fi să sune la cea mai apropiată filială bancară şi, contra unui comision modic, inspectorii trimişi de bancă le vor turna în rezervor un litru de carburant, cât s-ajungă acasă. Iar aceasta nu este singura surpriză plăcută pe care băncile o rezervă românilor: din câte se aude, toţi beneficiarii programului „Ultimul Plin“ vor primi, gratuit, şi o poză cu ei într-o ipostază unică – adică umplându-şi rezervorul, precum şi o pipetă-breloc, de agăţat la chei, ca nu cumva, pe viitor, să mai toarne, din greşeală, mai mult de 100 ml de combustibil la o singură alimentare, și să intre astfel în incapacitatea de a-și mai rambursa creditul oferit la sugestia Guvernului.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+