HomePoliticEXCLUSIV! Iată genealogia clanului Căcărău

EXCLUSIV! Iată genealogia clanului Căcărău

Deși Crin Antonescu a negat astăzi că porecla de „Căcărău” ar fi pe bune, pentru că el nu a auzit-o pe altundeva decât din presa ticăloșită băsistă, istoricii contactați de Academia Cațavencu l-au contrazis pe fostul președinte interimar al României. Ei ne-au oferit, în exclusivitate, biografia neromanțată a clanului Căcărău de Tulcea

10 e. n.: Se naște, în zona orașului Tulcea de astăzi, Gheo, cel supranumit Căcărău I. Conform documentelor epocii, strămoșul mitic ai clanului Căcărău ar fi însuși Moș Ene. Mai mult, din câte se pare, întemeietorul dinastiei Căcărău a fost mult prea leneș să-și spună sieși Gheorghe. În plus, trândăvia lui Gheo era atât de puternică, încât, chiar și atunci când Sfântul Andrei a venit în Dobrogea să-l creștineze, el dormea.

40: Apare în scenă fiul lui Gheo, Gheorg, un urmaș mult mai harnic decât tatăl său. El alege blazonul dinastiei Căcărău: două pleoape închise.

1389: După alipirea Dobrogei la Țara Românească, Laurențiu Căcărău, supranumit „somnambulul”, este primul boier din istoria României care doarme în timpul unei ședințe a domnitorului Mircea cel Bătrân. Tot el este cel care alege și deviza clanului Căcărău: „Dorm cât vreau eu, e treaba mea!”.

1600: Boierul Crin Căcărău I, primul reprezentant al dinastiei cu nume de floare, l-ar fi acuzat pe Mihai Viteazul că și-ar fi depășit atribuțiile constituționale după Marea Unire și plănuia, alături de Victor al II-lea Plagiatorul, un referendum printre ceilalți boieri pentru demiterea lui. A avut însă baftă cu Giorgio Basta.

1848: Mare pașoptist, Crin Laurențiu Căcărău al II-lea doarme în timpul întregii Revoluții.

1959: Se naște, în zodia Fecioarei, George Crin Laurențiu Căcărău, primul reprezentant al dinastiei cu trei prenume. La nașterea sa ursitoarele i-au prevestit un mare viitor: timp de o lună întreagă va avea privilegiul de a dormi la Palatul Cotroceni.

Citește și:

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare