HomePoliticFoaie verde cinci cuvinte, Victor Ponta nu-i cu minte!

Foaie verde cinci cuvinte, Victor Ponta nu-i cu minte!

Nu înțeleg cum cineva îi poate considera pe Victor și pe Viorel Ponta oameni politici capabili. Dacă e vorba doar așa, de-o chestie corectă politic, să sprijinim și oamenii bipolari, atunci mai pot să-nțeleg.

Conu Viorel față cu evaziunea

Acum patru săptămâni am scris despre un raport al Consiliului Fiscal cu privire la primele șase luni din 2013 ale celei mai cinstite și competente guvernări de la Burebista și Decebal încoace. De data aceasta vine rândul unui document de 120 de pagini în care cei din Consiliu analizează performanțele economice ale

lui Ponta I ceva mai atent decât supervizorul tezei sale de doctorat ori comisia care i-a acordat titlul. Așadar, USL-ul le bagă bani românilor în buzunare, dar oarecum pe invers: evaziunea fiscală înseamnă undeva la vreo 14% din PIB, iar din suma asta de aproape 20 de miliarde de para de anul trecut 60% e pusă în cârca TVA-ului (de menționat aici și contribuția unor iluștri înaintași precum Boc și Băsescu). Cum sunt un mic sadic fiscal de felul meu, mă bucur că Șova rămâne cu mai puțini bani ca să construiască pasarele la suprapreț pe DN1 spre exemplu. Totuși, care e răspunsul doctorului Ciomu din fruntea Guvernului? Păi e să crească taxele, bașca să se joace de-a forfetarul prin politică. În principiu, asta-i ca și cum ai avea un copil obez și, ca să aibă mai multă energie să facă sport și să slăbească i-ai da în fiecare zi 5 litri de Cola.

Ponta SRL, cea mai bună asigurare e!

Recent au avut loc niște inundații. Un moment nasol, mai ales pentru cei care n-aveau asigurare. Nu-i însă nicio problemă, primul-bipolar al țării vine să-i ajute chiar dacă nu și-au încheiat polița obligatorie. Ce înțelege Gigel, cel cu asigurare, când vede că vecinul lui, Titel, ia bani fără să fie asigurat? Ați ghicit, că nu merită să dai banii ăia, că doar aproape în fiecare an e campanie electorală. Dacă așa stau lucrurile, atunci promit să renunț la toate polițele mele de asigurare (casă, mașină, sănătate) în speranța că, atunci când se va abate orice urgie asupra mea, tot Ponta o să fie premier. Păi ce, eu nu-s tot om, ca Titel?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare