Gabriela Firea vrea să impoziteze prostituţia pentru a revigora bugetul Capitalei. Politicul se opune…

de Eugen Cismasu , 06 iunie 2020

Nereuşind să iasă din criza financiară în care de una singură a băgat Primăria, cu daniile uriaşe către B.O.R şi cu milioanele de euro cheltuite pe paranghelii publice, Gabriela Firea a pus ochii pe zecile de cabinete de masaj erotic din Capitală, pe sutele de prestatoare sexuale stradale şi pe miile de chatiste, pe care şi-ar dori să le impoziteze la sânge.

Şi, cum reglementarea bănoasei afaceri care se numeşte prostituţia nu poate fi realizată eficient decât printr-un normativ, Firea a repus în discuţie, spus surse din PSD, deocamdată la nivel de partid, un proiect de lege pe temă, fapt ce a stârnit rapid reacţii controversate.

Astfel, în vreme ce curvele de pe Centură şi din zonele cu tradiţie ale Capitalei  se bucură că vor avea şi ele o pensie, ca să nu mai stea cu mâna întinsă când n-o să mai poată presta, alte prostituate nu au fost deloc încântate de propunere. Parlamentarii, indiferent de partid, vor chiar să intre într-o inedită grevă japoneză şi să nu mai practice traseismul până când majoritarii din Parlament nu anunţă oficial că nu intenţionează să suţină la proiectul de lege al duduii de la Primăria Capitalei.

„Ei îi convine să vorbească, e doamnă bine, cu domeniu la Voluntari, măritată pe toată viaţa lui Pandele şi chiar şi dincolo de ea, da’ noi ce ne facem, că majoritatea suntem de meserie auto, nu ştim altceva. După ce n-o să mai putem practica prostituţia, că ni se termină mandatul, pe noi cine ne mai ia?”, a declarat un tânăr deputat Pro România.

Un fost coleg de-al lui, mult mai vârstnic, a ţinut să-l completeze: „Eu practic meseria asta încă de pe vremea Marii Adunări Naţionale. M-am prostituat şi cu PCR-ul, şi cu FSN-ul, şi cu FDSN, PNȚ, PNL, PDSR și PSD. Ce să mai vorbim, cu toţi m-am prostituat! Şi nu mi-a luat nimeni un sfanţ. Nici măcar Ceauşescu, cât era el de pudibond, nu s-a gândit să ne pună taxă. Acum vine duduia asta să ne ia nouă banii făcuţi cinstit? Păi mă doare gura de cât am prestat la tribuna Parlamentului, când cu unii, când cu alţii, nu îi e ruşine obrazului, mama ei de moldoveancă impertinentă!”.

În ceea ce privește guvernanții, aceștia au fost extrem de amuzați de ideea Gabrilei Firea, ironizând-o copios. „Ca femeie şi vicepremier, sunt de acord să punem taxe curvelor, pentru că prostituţia reprezintă o importantă sursă de alimentare a economiei supterane. Dar proiectul ăsta, ca și candidat anunțat al PSD la prezidenţiale, ar putea să-i cauzeze daune totale doamnei Firea, care ar putea rămâne fără tot sprijinul ei politic. Plus că, dacă vrea să punem impozit pe prostituţie, primii impozitaţi ar fi chiar popii. Chiar vrea doamna Firea să o afurisească Preafericitul?”, a comentat, ghiduș, Raluca Turcan, inițiativa primarului general al Capitalei.

Loading...

Comentarii

+