Gura întinsă care nu spune o sudalmă nu primește pomană

de Spartakus , 18 februarie 2016
Gura întinsă care nu spune o sudalmă nu primește pomană

Am văzut mulți cerșetori la viața mea. Șchiopi care alergau mai bine ca Maricica Puică, orbi care vedeau mai adânc decât Kissinger, ciungi mai virtuoși ca Paganini și săraci lipiți și rupți în cur ca Cristoiu, dar care aveau, în conturi, bani mai mulți ca Năstase. Însă niciunul nu se compară cu cerșetorii de la Antena 3. Dacă veți revedea filmul ”Filantropica”, ceea ce sincer vă recomand, o să întâlniți, la finalul lui, o replică perfect potrivită pentru Gâdea și ai lui: ” Vă e milă de jigodia asta mică si stricată, de scursura asta, de gunoiu’ ăsta de cartier? … Vă e milă? V-am luat banii! V-am păcălit! Ha Ha Ha”. Dacă Dinică l-ar fi arătat cu degetul pe primul buzat al țării, plângăcios și îngânând, popește, pe nas, litania antenistă, ai fi jurat că pentru Gâdea a fost scris scenariul ăsta.

Că printre fazanii care au pus botul la jelaniile lui Gâdea și frații lui de țâță varanistă se numără sute de mii de spălați pe creier, nu mă miră. La fiecare zece secundă, zicea un mare înțelept, se naște un fraier, dar nu știu cum se face că parcă toți fraierii ăștia se nasc între Carpați și Marea Neagră. Ceea ce mă miră este cum de un premier și un președinte s-au putut lăsa prostiți de circoteca Antena 3, de-au ajuns și ei să condamne ”nedreptatea și abuzul”. Dacă aveți rate la bănci, nu le mai plătiți, fraților, așteptați să vină portăreii, să vă ia mobila de prin casă, și apoi mergeți cu jalba în proțap la Iohannis și Cioloș, să vedem, la fel de lacrimogeni sunt, cum au fost cu Antena 3? Vă garantez că nu. Căci pentru acești doi birocrați nu contează cetățenii care i-au votat, ci javrele care i-au scuipat.

Culmea este că amândoi, și președintele, și premierul, au recunoscut că legea a fost respectată și că ANAF și-a făcut treaba. Zice Cioloș cu gurița lui tehnocrată: ”Termenul de cinci zile este singurul prevăzut de lege şi că, dacă nu ar fi fost respectat, ANAF putea fi acuzată de descriminare”. Carevasăzică, recunoaștem că s-a acționat legal, știm că Antenele au fost somate acum un an jumate să-și ia catrafusele și să se care, dar asta nu ne împiedică să plângem pe umerii lui Gâdea și Badea și să le ștergem mucii lungiți, de-atâta suferință și bâzâială, pe piept.

Dacă mai exista vreo speranță legată de Iohannis și Cioloș, ea s-a spulberat ieri. Nu dezamăgirea este cuvântul care să caracterizeze ceea ce simt naivii ăia care l-au votat pe Klaus să scape de Mickey Mouse, ci scârba. Oamenii se simt trași pe sfoară. Simt că Iohannis și Cioloș și-au cumpărat liniștea, cedând unui șantaj ordinar. De acum nu veți mai vedea un scuipat în direcția Cotroceni/Victoria, dinspre Băneasa. De acum, Iohannis nu va mai fi ”mutălăul vândut străinilor”, ci un președinte vizionar, nici Cioloș nu va mai fi ”sluga Bruxellesului”, ci un premier cu dragoste de țară. Are cineva o lămâie?

Ce înțelegem noi din toată povestea? Că, dacă încă vrei să mai respecți legea în țara asta, poți fi acuzat de prostie în formă continuată. Marian Godină a respectat legea și și-a pus toată pulănimea din Miliție în cap. ANAF a respectat legea și a fost pusă la zid, ca să se învețe minte și să se mai ia de infractorii îndrăgiți de Iohannis și Cioloș. Și-n timpul ăsta, doi hoți cu acte, Medelin Voicu și Păun, care au furat banii țiganilor – probabil pentru că de-ai românilor se ocupau alții – scapă basma curată. Asta e România lucrului bine futut.

Și totuși, cred că Iohannis și Cioloș mai merită o șansă. Dacă Dana Grecu ar fi băiat de treabă, s-ar îndura și le-ar da și lor câte o pereche de cojones, că ea e singura care are destule în dotare și ăștia doi n-au deloc.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • anuta

  20 februarie 2016 11:41

  Editura cauta urgent colaboratori pentru promovarea cartilor electronice, e-books, pe piata mondiala deja am inceput pe piata Americana. Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Nu este un job, ci o afacere. Se cere seriozitate, vointa,rabdare,tenacitate .Daca iubiti cartile si doriti sa aveti propia afacere in domeniul cartilor electronice , trimite-ti mail la adresa simon_anutayahoo.com Numai daca incerci poti afla!

  raspunde comentariului
 • Maria

  19 februarie 2016 9:49

  Acum castiguri pentru toti! Oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Va asteptam urgent in aceasta activitate foarte usoara, confortabila si profitabila pentru oricine! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email strugarudumitrugmail.com

  raspunde comentariului
 • cristinuța angel

  18 februarie 2016 15:32

  Se-ntâmplă ceva pe gura noastră de rai... Nici neamțu' numai este neamț când își vede sacii-n căruță...Cred că dacă am pune un extraterestru acolo sus... am descoperi a doua zi că seamănă cu Iliescu, Constantinescu sau cu nemțălău'... cu aceași silă și aroganță față de pulime.

  raspunde comentariului
 • Costel

  18 februarie 2016 13:21

  Tot circul asta arata clar ca toti politicienii, indifferent de culoare politica sau a pielii, traiesc in lumea lor si ii doare la tenesi de popour. Ma mir ca inca nu ne-am dama. Ultimul sa stinga becul.

  raspunde comentariului
 • vasile

  18 februarie 2016 11:21

  Nitica diplomatie e necesara intr-o zona extracarpatica ,unde domina HISERIA !

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  18 februarie 2016 10:27

  Deocamndata, amandoi, sunt demni de mila lasi, fricosi ! !. Sa le mai dam o sansa, poate se vor trezi, pana la urma, la realitate !

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  18 februarie 2016 10:24

  Deocamdata, demni de mila lasi, fricosi ! ! Sa le mai dam , totusi, osansa, poate se vor trezi la realitate !

  raspunde comentariului
  • ralex

   20 februarie 2016 17:01

   Stoian Gheorghe.Premierului i se mai poate acorda o scuza pentruca e interimar numit si nu ales dar presedintelui ales de prostii de noi nu! Demisia pentru incalcarea CONSTITUTIEI si tradarea alegatorilor!

   raspunde comentariului
+