Guvernul va demara ambiţiosul Program Naţional de Subdezvoltare

de Spartakus , 14 mai 2012
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oprirea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii este doar una dintre numeroasele măsurile revoluţionare luate de guvernul Ponta, după creşterea salariilor bugetarilor, înapoierea pensiilor şi scăderea TVA-ului la alimente. O grămadă de bani vor fi astfel economisiţi pentru a fi băgaţi în ceea ce ne interesează cu adevărat – reabilitarea centrelor istorice, pictarea zidurilor ruinate şi recondiţionarea „scheleţilor” lui Oprescu, cărora li se vor pune implanturi dentare, să zâmbească frumos la turişti, ca să vadă ăia că la Românica şi morţii sunt bucuroşi de oaspeţi.

Adevărul este că de infrastructură ne ardea nouă acum? Ce nevoie avem de drumuri judeţene şi locale, când mâine-poimâine se face litrul de benzină 7 lei şi cine naiba, în afară de Mazăre, fiul lui Mazăre, finul lui Mazăre, cumătrul lui Mazăre şi cele o mie de amante ale lui Mazăre o să se mai plimbe cu maşina pe ele? Aşa că mai bine cu banii ăia dezvoltăm agricultura lu’ Ăla Micu’, mai cumpărăm un cârlan, mai luăm o căruţă, ceva rustic, autentic românesc, pac-pac, te sui pe capră, azi aici, miercurea viitoare-n Focşani, dar nu poluezi deloc, eşti în asentimentul premierului, care numai şarete electrice visează. Porci şi boi nu mai cumpărăm, că avem suficienţi să şi exportăm, dar din păcate nu ni-i ia nimeni.

De canalizare avea ţăranul român nevoie, mă, aşa cum susţinea madam Udrea? Auzi, canalizare! Unde s-a mai văzut ţăran get-beget să-şi facă nevoile în casă? Modernismul ăsta deşănţat, iniţiat de foştii guvernanţi, n-ar fi dus la nimic bun. Mai bine dă fuga nea Gheorghe, când îl apucă pântecăraia, în bătătură ori pe răzor, să crească roşia mare, ori la veceul din lemn masiv de brad, învelit cu celofan, să simtă pe la noadă glasul vântului, cum l-au simţit atâtea şi atâtea generaţii de ţărani înaintea lui. Şi hârtie igienică Zewa vă trebuie vouă, băi, ţăranilor? Coceanul tradiţional nu vă mai place, ha? Nici creşe şi grădiniţe nu vor mai fi construite, pentru că reprezintă nişte încălcări grave ale tradiţiei. Adică vreţi să spuneţi că dacii aveau creşe? Că ăia şapte feciori ai Vrâncioaiei au trecut vreodată prin grupa mijlocie? N-au trecut! Şi uite ce bărbaţi au ieşit din ei! Aşa că ăia micii vor fi crescuţi acasă, de mămicile lor, care nu vor mai munci nicăieri, pentru că ar încălca religia uslamică, iar alocaţia pentru creşterea copiilor va fi acordată până la 18 ani. La această frumoasă vârstă micuţii deveniţi liceeni o să cumpere din ea ceva frumos Comisiei de Bacalaureat, să poată şi ei copia liniştiţi.

În ritmul ăsta, Programul Naţional de Subdezvoltare ar putea fi implementat chiar în primii patru ani de mandat ai USL. Dacă ne mai pricopsim şi cu o secetă, toate condiţiile sunt asigurate pentru ca România să devină prima ţară bananieră fără banane. Şi să vedeţi atunci ce-o să plouă cu ajutoare peste noi din toată lumuliţa. De mila noastră, o să se organizeze concerte „Aid for Romania” şi se vor reuni de urgenţă următoarele trupe: Pink Floyd, Led Zeppelin, ABBA şi The Doors. Ele vor cânta pe rând pe National Arena, din drepturile de difuzare a concertelor guvernul urmând să mărească, pentru a zecea oară, indemnizaţiilor pensionarilor pe caz de boală care cară saci cu ciment prin Spania şi să acorde titulatura de mamă heroină ţigăncilor din Ferentari cu mai mult de zece puradei. Şi când i-om vedea la faţă pe alde Roger Waters şi Robert Plant, să vă mai aud eu că n-a meritat să-l votăm pe Ponta!

 

Foto:

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+