În căutarea creierului pierdut – pastile compensate pentru politicieni cu bloguri în cap

de Academia Caţavencu , 07 octombrie 2016
În căutarea creierului pierdut – pastile compensate pentru politicieni cu bloguri în cap

Nicolae Ceaușescu Dragnea pupă copii fără apărare pe Facebook. Relativ nou în peisajul e-politrucilor, țărănușul teleormănean postează pe tarlaua lui de socializare poze în care apare pupând nou născuți. Imaginea grețoasă ilustrează un angajament pe care condamnatul și-l ia în fața națiunii de votanți din care rezultă că „PSD o să aducă la o valoare corectă indemnizațiile pentru creșterea copiilor”. Dacă bebelușul din poză ar fi putut vorbi el ar fi glăsuit cam așa: „Hai sictir, mă, condamnatule și ia distanță că-mi iei aerul. Ce, mă, dai vreun leu de la mama ta de te lauzi atât? Și mă umpli degeaba de bale, că oricum babacii mei nu votează cu tine!"

Alina Gorghiu ia Birișul la trântă pe pagina ei de Facebook. Într-o postare datată 7 septembrie, doamna cu buldogul îi frige un cap în gură ministresei de finanțe dar, prin deviere și birișului reformator, amendând cu cuvintele domniei sale manevra prin care s-a încercat modificarea pe șestache a Codului Fiscal.  „Nu mi se pare deloc normal sa lansezi pe ușa din dos, fără discuție cu nimeni, un draft de modificare a codului fiscal, care cuprinde modificări ample și de substanță. Asta în condițiile în care Ministerul Finanțelor nici nu știe foarte bine care sunt rezultatele în colectare după ultimele modificări. Ca să nu mai vorbim că am promis că nu mai modificăm codul cu mai puțin de 6 luni înainte de începerea unui nou an bugetar”, zice diva liberală. De ochii lumii acest perdaf, căci doamna se mărginește să constate, nu să și ceară o demisie, ceva. Ăi dacă e Guvernul MEU?

Diana Tușa mănâncă nu numai rahat, d-ăla cu fistic, ci și litere. O altă duduie aterizată în Parlament cu parașuta este doamna Diana Tușa, recent demisionară din PNL. Tot pe Facebook tanti Mătușa scuipă o inițiativă legislativă de toată frumusețea. Cumătra susține ca în zilele libere porțile școlilor să rămână deschise, să poată „copii” să se joace în siguranță. Postarea gramaticească a duduii Mătușa a fost taxată de un postac hâtru, la fel de inteligent ca și noi:  "să deschidem școlile și să lăsăm copii să se joace în siguranță." ... COPIII ... dacă tot scriem despre școală! nu? Cap în gură, ce mai!

Bogdan Diaconu (PRU) corupe bătrânei la final de mandat. Din coșul de gunoi al politicii cuvântă pe Facebook și cumătru’ Diaconu de la Partidul Rebuturilor Umane. Într-o postare ilustrată cu o poză în care apare alături de un bătrânel pe care pare că l-a trecut strada fără ca el să vrea, Diaconu cuvântă cu patos: „Bine ai venit, Gheorghe Saghian! De astăzi Partidul România Unită mai are un parlamentar. Senatorul (fost PSD Galați) Gheorghe Saghian s-a înscris în PRU. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici…îl așteptăm pe VP”! La număr stăm bine, mai rău cu IQ-ul. Că prezența pensionarului aflat la final de mandat nu garantează în nici un fel că a) în PRU a avut loc aport de substanță cenușie și b) că după alegere gruparea de fugari adăpostită de Diaconu va mai fi în parlament să ne tapeze de indemnizații. Cât despre informația cum că-l așteaptă pe VP, nea Diaconu ar trebui să se deplaseze la Jilava, că acolo e destinația plagiatorului.

 

Profesorașul Klaus Werner se dă savant la CERN. Pentru că stătuse cam mult prin țărișoară profesorul de fizică Werner Klaus, momentan președintele nației, s-a  dat în bărci cu savanții la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară. Așa și-a făcut rost de o deplasare în Elveția pe banii poporului, ocazie cu care a cuvântat astfel: „Am avut bucuria să mă întâlnesc astăzi, la Geneva, cu cercetătorii noștri care lucrează la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară. Am vorbit cu ei despre proiectele la care lucrează în prezent și despre ce semnificație are pentru noi faptul că România a devenit de curând membru cu drepturi depline al CERN. Astfel, mediul de cercetare românesc va beneficia de oportunități precum accesul la noile tehnologii din domeniul fizicii particulelor elementare, dar și la diferite programe de pregătire profesionale, doctorale și de master. Pentru mine, ca Președinte al României, dar și ca profesor de fizică, a reprezentat o adevărată onoare să văd tricolorul nostru ridicat alături de drapelele celorlalte 21 de țări care participă activ la cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial în domeniu”. Ca pe vremuri, nea Klaus caută semnificații în toate evenimentele la care se bagă în față ca să iasă bine în poză. De data asta dl diriginte confundă statutul lui de profesor de liceu cu statura de cercetător în fizica nucleară pe care o au băieții care ne reprezintă la CERN.  Alooo, nea Klause, las-o bre mai jos că măcăne! Matale ești specialist în meditații care sunt mult mai profitabile decât activitățile alea de la CERN. Că noi nu credem că vreunul dintre cercetătorii aia are 6 case cum ai matale, toate luate cinstit, din meditații. Cât despre semnificația faptului că România a devenit membru CERN îți spunem noi care este. Am mai plătit o excursie pentru matale și pentru doamna până aici la Laussane. Că nu puteai dracului să stai acasă și să faci o declarație pe la ora 6, ca Băsescu, de la Cotroceni!

 

Omul politic Bușoi vrea cu Dacian. Nu putem încheia acest periplu prin paginile de Facebook ale e-politrucilor fără a-l băga în seamă și pe Cristian Bușoi. Deși superiorul lui Vasile Buldogul a explicat principial că marele PNL nu stă într-un tehnocrat cu liceul agricol la bază, Bușoi bagă o contră și zice așa:  „Dacian Cioloș este un Prim-ministru bine perceput, mai ales de votanții cu simpatii de dreapta, este un om cinstit, a cărui activitate arătă implicare pe multe proiecte concrete, dar și multă responsabilitate, decență și bun simț. Spre deosebire de PSD, care lasă în aer această chestiune, PNL își asumă decizia şi vine transparent în fața românilor spunând, dacă ne veți da votul, dacă vom face guvern, aceasta va fi propunerea noastră”. Nu știm de unde a scos Bușoi povestea asta cu percepția pozitivă a electoratului de dreapta cu privire la Cioloș. Mai ales că tehnocratul pe care Bușoi îl vede ca idealul babelor cu viziuni liberale are la activ o căruță de stângisme grețoase și o duzină de maimuțoi cu pedale păstrați în guvern cu tot cu plagiate. Cât despre bunul simț al lui Cioloș, poate ne explică și nouă Bușoi de ce a fost nevoie de minciuna aia ordinară prin care statul a plătit 11 milioane de euro pe o sculptură atât de valoroasă că până și proprietarii vor să scape dracului de ea.

Până la o nouă excursie de plăcere printre tâmpeniile debitate de e-politruci pe rețelele sociale (sic!) atenție cui dați like, că e cam contagios. Mai bine dați un delete că-i mai sănătos! (n-am găsit altă rimă)

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 12 (1208) - 12-25 septembrie 2016

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • catio

    11 octombrie 2016 8:07

    Sculptura aceea de care si prprietarii vor sa scape e valoroasa prin faptul ca ii apartine lui Brancusi, draga Academie. Sunt in lume o multime de opere de arta de care proprietarii vor sa scape, trimitandu-le pe la diverse licitatii. Si, culmea, sunt o multime de fraieri care se bat sa le achizitioneze. E plina lumea de nepriceputi in arta, asa-i?

    raspunde comentariului
+