În mintea președintelui Iohannis – o analiză cutremurătoare pe care n-ai voie să o ratezi

de Bogdan Stoica , 24 septembrie 2016
În mintea președintelui Iohannis – o analiză cutremurătoare pe care n-ai voie să o ratezi

Cum a apărut analiza. Motivul: consider că președintele României a spus prea multe despre el, și de acum, orice putere străină se va putea folosi de ce s-a aflat pentru a câștiga negocieri sau discuții pe teme internaționale.

Când s-a făcut analiza. Contextul: anual, militarii NATO răniți in misiunile din teatrele de război participă la un fel de olimpiadă sportivă, dedicată lor și numită Invictus. Militari români răniți în misiuni NATO avem și noi, dar bani de mers la competiție - pxxa. Așa că anul ăsta se organizează evenimente pentru o colectă destinată participării la Invictus 2017. Evenimentul la care a fost invitat Klaus Iohannis să meargă pe bicicletă este un astfel de eveniment.

Informațiile folosite în analiză. Sursa declarațiilor: am folosit o relatare Agerpres. E agenția de presă a statului, acolo nu-s nuanțe, iar citatele din declarațiile lui Klaus Iohannis sunt exacte.

Analiza mesajului

1. "A fost excelent. Am aflat de această inițiativă și cred că am stat câteva secunde maxim să judec și m-am hotărât să particip".

Wow! Asta e o dezvăluire foarte importantă! Președintele ne-a spus cum gândește: lent! Afirmând așa ceva, spune implicit că de obicei, el judecă mai mult de câteva secunde. Probabil minute, ore, zile…. E minunat să aflu că am un președinte atât de .... cum s-o zic delicat? – atent….

2. "În primul rând, mi-a făcut mare plăcere să pedalez pentru eroii noștri. Acesta a fost motivul principal pentru care am participat astăzi, ca să le arăt că țin la ei. Nu țin doar la ei, țin la toți militarii noștri care se află în diverse teatre de operații și vreau să știe că mă gândesc la ei".

Am citit de două ori și tot aia am înțeles. A.) Că lui Klaus Iohannis îi face plăcere să pedaleze. B.) Că-i place să-și exprime simpatia pedalând. E tareeeeeee!

3. "Am pedalat, am mers cu bicicleta”.

Deci eu nu cred așa cevaaaa! Pe bune, deci când pedalezi mergi cu bicicleta?! Cred că dacă-l urci pe K1 pe o hidrobicicletă intră în șoc psihic….

4. "Eu cred că este un lucru foarte bun, foarte sănătos și în România avem nevoie de mai mult sport, de mai multă mișcare sportivă de masă și de mai mulți sportivi de performanță".

Da, știm că-ți place pedalatul și e superb să aflăm că tu crezi că pedalatul este un lucru bun. Ținând cont că nu există nimeni pe pământ care să spună că pedalatul este rău, să afirmi așa ceva e și cum ai spune că atunci când plouă curge apă din cer.

5. "Câteodată am seara o oră liberă și atunci fac un pic de mișcare. Se întâmplă să am în weekend o jumătate de zi și atunci, dacă vremea permite, ies cu bicicleta și mai rar se întâmplă să am o zi întreagă și atunci, dacă vremea este bună, merg la munte".

În baza celor declarate anterior, deducem cum face mișcare președintele când are o oră liberă: pedalează. Atenție, o face indiferent dacă vremea permite sau nu, că omul n-a precizat, cum a făcut-o când s-a referit la jumătate de zi liberă sau la o zi liberă. Și nu poate pedala mai mult de o jumătate de zi, când intervalul de timp liber depășește asta, președintele comută pe modul “drumeție montană”. Oricum, fraza e superbă. Dacă înlocuim conceptele enunțate cu cifre după modelul 1 (mișcare) 2 (timp) 3 (meteo), Iohannis a zis ceva de genul 12123123. Inteligent, nu?

6. "Sunt bine mersi și mai pot și să pedalez și de găsit timp să pot să merg și la munte”.

Cum?! Ce-a zis?! Hai să rupem fraza, poate pricepem ceva:

Sunt bine mersi – Președintele este sănătos, în formă.

Mai pot și să pedalez – Asta cu pedalatul e deja clară-clară, știm că acolo, la contactul cu pedala, se dezvăluie toată sensibilitatea președintelui României, indiferent despre ce e vorba…

Și de găsit timp să pot să merg și la munte – Chiar dacă n-are, președintele își face timp de mers pe munte. Cel mai probabil, chiulește de rupe, idee care-i vine, cu siguranță, când pedalează noaptea, în somn…

Concluzia analizei: să-mi trag una, ce președinte avem, dacă-i arăți o bicicletă gaaaalbenă i-ai futut direcția…

În final, vă prezint finalul știrii Agerpres. Clar, cineva acolo are un umor nebun:

„La final, președintele Iohannis a semnat pe o bicicletă care va fi donată pentru această campanie. "Nu am mai semnat niciodată pe o bicicletă", a mărturisit el.

Pe bune, nu?! Aaaa, pâi noi toți am semnat pe biciclete, practic așa am învățat să scriem…

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+