Inculpatul, condamnatul și ratatul atacă, la bază, statul

de Mihai Enciu , 28 decembrie 2016
Inculpatul, condamnatul și ratatul atacă, la bază, statul

Refuzul președintelui Klaus de a o desemna pe cetățeana Șaideh ca viitor prim ministru din partea lui Dragnea a picat pe la prânzișor. În circa 50 de secunde de discurs, taica Werner a pus capăt ambițiilor din tabăra condamnaților și inculpaților de a băga țărișoara în Cartea Recordurilor ca fiind singura din Europa în care guvernul este condus de o islamistă cu înfățișare de bărbat. Reacția președintelui a declanșat o adevărată furtună în tabăra khmerilor roșii, care au organizat o conferință de presă. La înaintare au fost plasați trei vorbitori: inculpatul, condamnatul și, pe post de mascotă nevorbitoare, ratatul. Adică Tăriceanu, Dragnea și Daniel Constantin pentru cei care au refuzat să deschidă aseară televizoarele. Rezumatul discuțiilor îl redăm intuitiv, căci și noi am urmărit evenimentul fără sonor sătui fiind de discursurile unsuroase ale penalilor.  

Bă, zice condamnatul, ăsta vrea să-l suspendăm?! Cum, mă, ăsta care ai vorbit la doișpe, tu negi votul poporului, mă! Păi, ne obligi să cumpănim bine înainte să te încingem cu o suspendare sau să-ți frigem o comisie de anchetă peste ochi, așa în scurt! Păi, avem majoritate, bă acesta, și doar interesul național de grija față de popor din pricina căreia nu mai dormim noi noaptea ne obligă să analizăm înainte să ți-o dăm decisivă”. Văzând că audiența  e cu gura căscată, condamnatul și-a continuat mai agresiv. Românii m-au asaltat cu mesaje să-l suspendăm pe președinte. Să-i spargem dantura cu forța noastră parlamentară și să o numim pe Șaideh că este cea mai bună primă ministră. După mine, desigur! Dar am zis să nu luăm decizii bazate pe sentimente de moment și să ținem cont de interesul național înainte de a lua în seamă interesul nostru de gașcă. Așa că vom cumpăni bine! Dar sunt nervos băi frate că mi-a tras-o ăsta ca la proști. L-am sunat eu sâmbătă să-i urez Crăciun fericit și să-i aduc aminte de Șaideh și de interesul nostru național, chestii d-astea uzuale! Avea telefonul închis sau mă blocase pe mine. Sau nu mai are numărul meu de telefon. Nu se face treaba asta când te sună cel mai important om din țară, da!? A mai și mințit-o pe fată, că a venit la mine bucuroasă, că gata șefu’ , a mușcat sasul și ne pune prim miniștri. Mi-a zis să pregătim o discuție cu el despre echipă, despre buget, cum se face. Mi-a zis și a și tăiat-o la subsolul partidului să se apuce de lucru. A văzut, săraca, la televizor că nu ne pune ăsta. Asta m-a enervat cel mai tare. Că a mințit-o și m-a mințit și pe mine. Zi și tu, inculpatule, ceva. Stați nițel, că dl Tăriceanu are informații importante.

Dregându-și glasul inculpatul a detonat o adevărată bombă! Mai tare ca cea din bilețelul roz în care-l ruga pe Băsescu să-i pună o pilă la Parchet lui Patriciu.

Am vorbit eu cu el, știți, că m-a invitat la Cotroceni. Mi-a zis că să micționează pe PSD și pe rezultatul alegerilor. Mi-a propus să nu mă bag cu hoții ăștia că el oricum începe războiul cu ei și-i face. Mi-a venit să-i dau cu vaza în cap dar m-am abținut. Și nici nu l-am dat în gât la presă imediat ca să nu par țață. Dar acum nu se mai poate. Deci, cum ar veni, eu știam că nu o să o pună pe Șaideh asta dar prostul ăsta din stânga mea o tot ținea cu Batman! Eu vă spun, că am pus la mine la Senat pe site o Decizie a Curții Constituționale, că trebuie să-l suspendăm pe cetățeanul de la Cotroceni. Că nu face el ce vrea în țara asta dacă din alegeri a rezultat majoritatea PSD-ALDE. Cum adică ALDE a luat dor 6 voturi și alea date de PSD? Dumneata, acolo în spate, ești de la PNL sau cum? Vezi că ți-am luat numărul! Deci discuția mea cu președintele poate să o confirme și ratatul ăsta conservator pe care l-am făcut eu om.

Fără cravată, cu moaca încremenită și cămașa deschisă până la buric, ratatul a tăcut mâlc. Stătut prea mult pe bară condamnatul a dat să reintre în discuție și a început să povestească cum va medita el dacă să-l suspende sau nu pe președinte. Numai că inculpatul i-a retezat-o brusc și i-a ordonat să se încoloneze pentru deplasarea în culise. Fapt care s-a și petrecut, cei trei mari demnitari de stat retrăgându-se pentru deliberări. Din birourile de la Camera Deputaților a începu să miroasă a creier încins. Timpul nu mai avea răbdare.   

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • grisa

  15 ianuarie 2017 14:47

  Mustacila o tot da inainte cu suspendarea dar nu-si pune problema ca n-are atatia morti in Teleorman cat sa-i asculte comanda" Drepti, la comanda mea spre sectiile de votare, ininte !" Cei 16 ce au votat PSD=ALDE nu-s poporul. SE vede ca la capitolul "inteligenta' nu prea sta grozav, de aceea s-a inconjurat de lingai ce-si zic "ministrii". La un asa conducatot, aghiotanti pe masura...

  raspunde comentariului
 • gore

  28 decembrie 2016 20:37

  Poate i se face varanului milă de ratat si îi dă bani de-o cravată ăn amintirea vremurilor bune. Condamnatul se crede pe cai mari uitând cine trage de hățuri. Inculpatul o să-i dea un brânci condamnatului să-i ocupe șaua până-i se va da și lui șușeaua.

  raspunde comentariului
 • Dan Mihail Vasilescu

  28 decembrie 2016 20:12

  Scatofagilor pofta buna !!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • mircea

  28 decembrie 2016 14:35

  Se vede de la o posta cat de "obiectivi" sunteti.Johannis are dreptul sa-si faca guvernul luica pana acuma,catasrofalul CIOLOS-SOROS,parlamentul lui ,serviciile lui ,corporatiilestraine lui ,etc,etc Ce fel de democratie practica?Alegerea PSD pentru prim-ministru este neinspirata dar determinata de atitudinea lui johannis care a spus ca nu va desemna prim ministru de la PSD.Ca afurat case de la stat nu inseamna pt. voi ca e corupt si e presedinte.... Dragnea,mai putin vinovat nu poate fi prim- ministru...

  raspunde comentariului
 • aurel bizo

  28 decembrie 2016 14:25

  Oare cat ii mai suporta pamantul pe cei 3 impostori???

  raspunde comentariului
 • ion

  28 decembrie 2016 12:09

  Ce credibilitate poate avea omul acesta ? E un cercetat penal, nu stie pe ce lume traieste si abereaza cumplit. Ar trebui un examen psihiatric . Trebuie chiar sa se descretizeze convesatia cu Iohanis. Hai sa vedeti ce hal de MTO Ponta . Dar la fel ca nesimtitul de ponta, cu toata scena penibila, cu un tupeu fantastic mai apare in public. Am convingerea intima ca e o cacialma pusa la cale de un condamnat, si un urmarit penal pentru marturie mincinoasa. Credibilitatea se masoara prin cate voturi a luat fiecare in alegeri. Alooo, Dragnea, cate voturi ai tu nu partidul ??? Iohanis are 6 milioane . La gunoi cu impostoriii..

  raspunde comentariului
  • aurel

   28 decembrie 2016 14:28

   Astia nu au nici un simt al ridicolului,cele trei hahalere o sa ne tina cu latratul la luna toate sarbatorile.

   raspunde comentariului
+