HomePoliticÎNGROZITOR! Vezi aici cum îi jignesc pe ungurii de...

ÎNGROZITOR! Vezi aici cum îi jignesc pe ungurii de la UDMR

N-am ce face și deschid site-ul gandul.info, unde citesc următoarele: „UDMR Mureş reclamă apariţia unor afişe «provocatoare şi jignitoare antimaghiare» în Liceul Pedagogic «Mihai Eminescu», din Târgu-Mureş”.

Multe lucruri „provocatoare și jignitoare” mi-au străbătut atunci imaginația, dar ce scria cu adevărat pe afișele alea m-a făcut să strâng din ochi, înclinând capul spre stânga, cu podul palmei la gură, așa cum am văzut eu în filmele americane că se oripilează actorii sugestiv. Sunteți gata, da?

Aici este momentul în care minorii trebuie îndepărtați din fața monitoarelor, următorul mesaj putând să provoace traume emoționale.

Deci, pe afișele de la Liceul „Mihai Eminescu”, din Târgu-Mureș, scria „Ardealul pământ românesc”. Da, știu, îngrozitor. Pardon, ÎNGROZITOR! „Condamnăm manifestarea extremistă şi somăm conducerea Liceului Pedagogic să aibă o atitudine promptă în rezolvarea tensiunilor etnice dintre elevii români şi maghiari”, mai zice UDMR Mureș, într-un comunicat de presă.

Eu zic că se putea mult mai rău, adică jignirile puteau fi mai jignitoare. De pildă, pe afișele alea putea scrie „Limba română e limba oficială pe teritoriul Republicii România”. Sau, mai grav, „Învățământul în limba maternă este un drept dobândit de minoritatea maghiară din România și nu un drept implicit”. Ori „Târgu-Mureș e mai aproape de București, decât de Budapesta”. Sau, asta e chiar diabolică, „Româncele sunt mai bunăciuni decât unguroaicele”. Dar cea mai dură tot asta ar fi fost: „Liceul Pedagogic din Târgu-Mureș se numește Mihai Eminescu!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare