HomePoliticInovaţie românească: în CV-uri nu vor mai fi trecute...

Inovaţie românească: în CV-uri nu vor mai fi trecute studiile, ci rudele candidaţilor!

Se ştie că guvernanţii au foarte multe lucruri de făcut, taxe de băgat şi lovele de furat, deci e logic ca, atunci când se eliberează vreun post la Palatul Victoria, prin ministere sau în administraţia locală, ei să nu aibă timp să citească mii de CV-uri sau să asiste la mii de interviuri cu candidaţii pentru postul respectiv. Ca atare, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat, se pare, deja pe masa premierului, de acum înainte pe CV-uri nu vor mai fi trecute studiile candidaţilor, ci doar numele rudelor acestora şi, evident, gradul de rudenie.

„Ne era extrem de greu, câteodată stăteam şi peste program ca să facem o selecţie cât mai riguroasă, până când domnul Ponta a avut ideea asta genială – s-a întâmplat la instalarea în funcţie a ministrului Cazanciuc, de la Justiţie. Erau candidaţi mult mai bine pregătiţi, dar premierului i-a sărit în ochi faptul că domnul Cazanciuc e soţul verişoarei sale, Rodica. Imediat l-a angajat, nici n-a mai stat pe gânduri”, ne-a declarat un înalt funcţionar guvernamental.

Iar acum, la cooptarea în guvern a lui Claudiu Mandea, ideea lui Ponta a fost imediat preluată, iar nominalizarea s-a făcut într-un minut! „N-am mai stat, ca alte dăţi, cinci zile cu ochii-n CV-uri. Ştiam că Mandea e finul lui Valeriu Zgonea şi, deci, şi coleg mai îndepărtat cu Mihai Viteazul, deci era clar că omul e persoana potrivită pentru Buget”, a precizat sursa. Ca atare, de acum înainte candidaţii vor fi obligaţi să-şi declare rudele în CV, pentru că pe guvernanţi oricum nu-i interesează studiile: „N-aţi văzut? Fătuca de la Finanţe… Degeaba avea ea doctorat la Harvard, dacă n-avea şi vreo rudă sus-pusă au luat-o toţi la mişto, deci e clar că nu e potrivită pe funcţie. Pe când aşa, ia să vină unul care-şi scrie în CV că e verişor de gradul trei cu Victor Ponta, nepot de soră al lui Adrian Năstase şi stră-stră-strănepot prin alianţă al lui Ion Iliescu, credeţi că-l mai clinteşte cineva?”.

Pentru că există riscul ca unii candidaţi să fie la fel de tari în rubedenii, guvernul va face o diferenţiere, evident, pe baze social-democrate. „Dacă, de pildă, unul e finul lui Mazăre şi verişor cu Bombonica Dragnea, iar altul e verişor de-al doilea cu Vanghelie şi nepot prin alianţă cu Maria Grapini, e clar că-l alegem pe ăsta din urmă, că e mai prost de la natură şi, dacă nu-l angajăm noi la guvern, riscă să moară de foame în România!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare