Instituţiile publice vor fi obligate să-şi achiziţioneze doar maşini de curse!

de Spartakus , 03 mai 2012
ponta pilot minune

Chestionat de reporteri de ce, dacă tot se laudă că e aşa de ecologist, nu vine pe bicicletă la guvern, Victor Ponta a declarat că nu se poate deplasa pe acest primitiv şi periculos mijloc de transport, fiindcă sigur îşi rupe degetele, îşi prinde urechile la sonerie sau îşi agaţă pantalonii la lanţ. Şi apoi, o copilărie întreagă l-au strigat colegii de şcoală „Bicicletă”, făcând aluzie la ochelarii cu ramă groasă care i se odihneau pe nas, aşa că are, pur şi simplu, oroare de acest cuvânt. Ieri, premierul desemnat promitea că pe viitor toate maşinile achiziţionate de instituţiile publice vor fi hibrid, dar, după o discuţie cu specialiştii, se pare că s-ar fi răzgândit. Comisionul cerut de firma producătoare de maşini-hibrid agreată de Partid era cam mare, preţul cam piperat, iar viteza cam mică pentru un cârlan-putere ca Ponta. Cum de Logan nici nu vrea să audă, deoarece uzinele de la Piteşti nu au acceptat să schimbe numele mărcii din Dacia în Daciana, premierul intenţionează acum să ceară  achiziţionarea de maşini de curse pentru toţi demnitarii.

„Sunt ceva mai scumpe decât cele hibrid, dar măcar ştii că îţi faci treaba cu ele!”, ne-a precizat unul dintre consilierii lui Ponta. „Numai gândiţi-vă cât timp s-ar pierde în trafic, cu tot cu girofare, cu coloane oficiale, cu chestii din astea… Păi de la GRIVCO până la Piaţa Victoriei faci o juma de oră chiar şi cu cea mai tare maşină-hibrid! Pe când aşa, opresc băieţii de la Rutieră circulaţia pe Kiseleff, se dă startul, şoferul fiind în stânga, domnul prim-ministru în dreapta, citindu-i traseul şi, în nici cinci minute, a ajuns la muncă! La întoarcere, la fel! El trebuie să facă drumul ăsta de câteva ori pe zi, să primească indicaţiile domnului Voiculescu, nu vă daţi seama că ar pierde toată ziua pe drum, cu o maşină obişnuită?”

La fel de utile vor fi maşinile de curse şi pentru baronii locali, care nu vor mai da peste cap tot traficul pe drumurile naţionale, deplasându-se cu autovehicule convenţionale, hibride sau electrice. Ca să ajungă de la sediul de partid sau de la primărie la vila de la munte, le vor fi necesare cel mult câteva zeci de minute. Unde mai pui că, la cât de dichisite vor fi maşinile de curse, un primar şarmant ca Mazăre, bunăoară, mai agaţă şi vreo două-trei gagici pe traseu! „Premierul a fost criticat că nu încurajează producţia românească, fiindcă nu şi-a luat, ca maşină, Dacia. Hai, dom’le, să fim serioşi, Dacia e maşină? Şi cum nu încurajează? Păi sepepiştii o să fie obligaţi să bage benzină numai de la Rompetrol şi de la Petrom, căci domnul Ponta e patriot!”

Surse din cadrul USL ne-au declarat că alegerea mărcii de maşină ar fi fost făcută de însuşi Ion Iliescu. Deşi ar fi preferat o Volgă sau măcar o Ladă în locul autovehiculelor capitaliste, simbol al consumismului şi luxului deşănţat, fostul preşedinte a acceptat, în final, să aleagă un Ferrari Testarosa, afirmând că îi aminteşte de tinereţe, când colegii de colhoz, din practica moscovită, îl strigau „Băi, ţeastă roşie!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+