HomePoliticIohannise, nu-ți dau like-ul înapoi!

Iohannise, nu-ți dau like-ul înapoi!

Domnule, complicate sunt criteriile de integritate și ele te pot lua de cap imediat numai când auzi numele Dragnea, Ponta, Tăriceanu sau Găbița Firea. Căci toți oamenii ăștia detestabili, cică n-au primit invitație din partea Președintelui la petrecerea de 1 decembrie de la Palatul Cotroceni pentru că sunt indivizi cu probleme penale. Ce bucurie, ce veselie! Cât de frumos e gestul președintelui de a separa instituția prezidențială de tot ceea ce înseamnă "penal". "Este vorba despre niște criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitați și nu pot și nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul, bineînteles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să dețină o funcție în stat, dar să și respecte niște criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistența unor probleme penale", a explicat purtatorul de cuvânt al președintelui.

Superb! Ia să dau eu like-ul înapoi pe pagina viezurelui prezidențial, că mi-l luasem înapoi când o luase razna acum un an crezând că alegătorii sunt fanii lui iar el se credea un rock star avântat. Și cum clickuiam eu așa emoționată să apăs "like", mi-aduc aminte de Prima Doamnă. Și de casele președintelui. Oare câte o mai avea acum? Că da, mi-e silă de Dragnea, Ponta, Tăriceanu și Firea, dar mi-e silă în general de șmenari, mincinoși sau aroganți cu funcții în stat, fără legătură cu partidele din care vin.

Și oare o fi corect să îmi fie silă doar de băgătorul-în-fața-la-coadă-Tăriceanu sau de țața-Firea sau de copy-paste-Ponta sau să îmi fie silă, ca o persoană corectă ce sunt, și de cuplul prezidențial care a dobândit un imobil prin fals și uz de fals? Căci da, Dragnea este un condamnat penal cu suspendare, dar Tăriceanu, spre exemplu nu a fost condamnat. Încă. Iar Constituția spune că orice persoană este nevinovată până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești rămase definitive. Așadar, corect vorbind, Carmen și Klaus Iohannis au și ei probleme penale, judecând după logica președintelui, de când Curtea de Apel Brașov a decis irevocabil că cel mai valoros imobil al cuplului trebuie dat înapoi statului pentru ca proprietarii imobilului sunt impostori. Adică proprietarii au “probleme penale".

Soţii Iohannis au obţinut cu rea-credinţă o casă în centrul Sibiului, a demonstrat Curtea de Apel Brașov, care a făcut publice motivele care au dus la respingerea recursului formulat de Klaus şi Carmen Iohannis în încercarea de a-şi păstra locuinţa dobândită prin fraudarea legii. Magistraţii au fost convinşi că preşedintele şi soţia sa au ştiut tot timpul că actele de proprietate ale imobilului nu sunt în regulă, motiv pentru care Curtea de Apel a decis să menţină hotărârea de anulare a contractului de vânzare-cumparare pentru că imobilul a fost dobândit cu rea-credinţă, în baza unui certificat fals de moştenitor. Şi astfel, decizia domnului Iohannis de a exclude de la banchetul de 1 decembrie “indivizii cu probleme penale” nu cumva este un dublu standard? Sau domnul Iohannis împreună cu soția sa nu se vor prezenta la propria petrecere? Căci, pana la urmă, deși Tăriceanu este absolut detestabil, la fel de detestabili sunt și falșii proprietari ai unei case de pe urma căreia, potrivit unei anchete realizată de Rise Project, au incasat chirii de aproximativ 300.000 de euro. Prin fraudă.

Deși există o hotărâre judecatorească clară legată de constatarea falsului iar parchetul sau DNA-ul ar fi trebuit să se autosesizeze, nu se mai aude nimic despre acest caz al soților Iohannis. Oare statul a recuperat chiriile încasate de cuplul prezidențial  în calitate de proprietar impostor?

Revenind, oare ce rochie va purta doamna Iohannis la banchet? Bănuiesc că nu una neagră, fiindcă în perioada Colectiv a dispărut complet din spațiul public că nu dădea bine în negru. Poate una roz, căci rozul face ca problemele voastre penale să fie mai simpatice decât problemele lor penale.

Distracție plăcută!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare