HomePoliticJiji e jurist isteţ, mai ciumeg ca Danileţ!

Jiji e jurist isteţ, mai ciumeg ca Danileţ!

Deranjaţi că tocmai atunci când le e furatul mai dulce vin procurorii şi îi trezesc cu zăngănit de cătuşe, parlamentarii au decis ca pe viitor să stabilească ei cine merită trimis în judecată şi cine nu. Păi, bine, dom’le, nu mai poate omu’ să se bucure de locul în care l-a trimis boboru’ în Parlament, că vine vreun filfizon din ăsta cu legea-n cap şi vrea să-l trimită la bulău? Aşa ceva nu se face nici în Somalia! De aceea Comisiile Juridice din Senat şi Cameră, avându-l în frunte pe reputatul specialist Gigi Becali, vor să schimbe legea în aşa fel încât judecătorii să nu mai judece pe cine vor ei, ci pe cine vor aleşii. Carevasăzică, uitaţi de tribunale, Curţi de Casaţie şi instanţe supreme! De acum înainte, Gigi şi ceilalţi magistraţi amatori din Parlament vor împărţi dreptatea în România.

Şi unde mai pui că judecăţile lor nu se vor mai lungi, ca zeama de varză, pe ani de zile. Nici pomeneală! DNA, ANI şi ce instituţii băsiste or mai fi pe-acolo vor trimite probele acuzării parlamentarilor, iar aceştia le vor studia rapid şi vor da verdictul. Să zicem că-l vor judeca pe Dan Voiculescu. Ei, cum poţi să trimiţi la puşcărie un asemenea om? Hocheist talentat, blogger consecvent, familist devotat, patriot, nu mai zic că-i şi părinte iubitor pentru micuţii ăia cărora le curge scuipatul din gură şi au şi alte dizabilităţi, de la Antena 3, patron cumsecade, care dă de mâncare la atâtea guri flămânde şi limbi sprintene, ei, inimă de câine să ai şi tot ţi se-nmoaie în faţa acestui monument de civism!

La fel, Fenechiu! Ce-a făcut săracu’ să fie judecat? O bişniţă mică, acolo, cu transformatoare! Pe Băsescu, când aducea blugi şi ciungă pe vapor nu-l mai vedeţi, nu? Despre Dragnea, ce să mai vorbim? Auzi că e judecat pentru că a pus morţii să voteze la referendum! În alte ţări, ar fi fost făcut doctor în etnologie şi folclor pentru respectul arătat strămoşilor, că pe-ăştia nu-i mai bagă nimeni în seamă, la noi uite că e judecat fiindcă le-a cerut şi răposaţilor părerea! Desigur, lista nu poate fi completă fără însuşi Gigi Becali, judecat în dosarul „Valiza”.

Cum să dai un asemenea creştin patriot pe mâna procurorilor? Nu-i de-ajuns că ăştia l-au eliberat pe Barabas, acum două mii de ani, lăsăm iar să se întâmple o crimă? E clar că Gigi Becali nu poate fi judecat decât de Gigi Becali, care va declara, la ultima înfăţişare: „Acuzat George Becali, eşti o zdreanţă penală, o hahaleră fără nimic sfânt în tine, o panaramă de cioban anagramat, da’ te iert, bă-băiatule, pentru că de ce? Că aşa vreau io, pă partea juridică, m-ai înţeles?”.

Desigur, se vor întâmpla şi accidente. De pildă, să zicem că un ales studiază la masă dosarul vreunui coleg puşcăriabil şi, din greşeală, varsă ciorba sau zacusca exact pe proba capitală împotriva învinuitului. Cum să-şi mai dea seama că omul e vinovat sau nu? Dacă e vinovat, poate să-l condamne şi cu zacuscă pe foaie, dar dacă e inocent nu-i păcat să-l înfunde? Nu mai zic de situaţiile în care, captivaţi de dosar, parlamentarii îl vor lua să-l studieze până şi pe budă.

Dacă, pui un caz, se trezesc chiar în momentele alea fericite că la veceul Camerei sau Senatului nu mai e hârtie igienică? N-au cocean la îndemână, că acolo nu e stână şi nici izlazul unde şi-au făcut ei studiile superioare, ce să facă săracii? Să se şteargă cu degetele alea alese, cu care votează legi pentru ţară? Ar fi o blasfemie! Aşa că se şterg la fund cu munca anchetatorilor, zicându-şi că, dacă senatorul sau deputatul incriminat e vinovat, oricum o să fie pedepsit pe lumea cealaltă!

 

Exclusiv Online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare