HomePoliticJuliene, nu uita, România nu-i a ta!

Juliene, nu uita, România nu-i a ta!

Suntem deja în campanie electorală şi PSD îşi scoate tehnica de partid la atac. Liviu Dragnea vorbeşte despre actualul Prim-ministru spunându-i doar "Dacian Julien Cioloş", cu accent pe julienul neromânesc şi trădător de ţară. Ca să ne lămurim care-i impactul electoral al strategiei dragniene, am consultat un eşantion tipic al electoratului căruia i se adresează şeful PSD. Aveţi legătura cu eşantionul Sache Sucitu, cetăţean al comunei Salaele, locul copilăriei viitorului Premier Dragnea:

– Bună ziua. Facem un sondaj în comuna dvs şi am vrea să ne răspundeţi decât la o întrebare, se poate?

– Aveţi o ţigare?

– Dăm un pachet dacă participaţi la sondaj. În regulă?

– Participez şi la trei, plus o bere. Da să nu mă întrebaţi ceva de matematecă, că la noi numa domnu Dragnea a fost tare la asta.

– Dl Liviu Dragnea chiar el?!

– Da, io am fost coleg de clasă cu dânsu. A fost olimpian la matematecă.

– Olimpic? Păi aşa se explică rezultatele când socoteşte domnia sa voturile…

– E băiat deştept, toţi aicişa în Salaele ne mândrim cu dânsu. Deşi-i născut mai încolo, la Gratia.

– Aaaaa… şi asta mai explică oarecum câte ceva… v-am întreba aşa: ce părere aveţi că, după cum subliniază mereu dl Dragnea, pe Cioloş îl cheamă şi "Julien"?

– Dac-a zis domnu Liviu asta însemnează că aşea este. Mie nu-mi sună ca ceva româneşte adevărat, crez că "Julien" vine din ungureşte.

– Nu vă sună franţuzeşte?

– Tot un drac. Să vină domne români dintr-ai noştri la putere, să ne deie şi nouă drepturile care ni se cuvine!

– Un exemplu de român adevărat?

– Păi să ştiţi că noi îi spuneam lu domnu Liviu în copilărie "Livache a lu Julitoru". Nu sună româneşte?

– Perfect autentic. De ce-i spuneaţi aşa?

– Julea ăştea ai lui şi cu el tot ce prindea! Avea domne o tehnică de ziceai că-i tehnocraţi nu alta…

– Adică?

– Să vă dau, gratis, un ecsemplu: când jucam fotbal cu ai lu Julitoru, Livache dedea un şut la mare artă în porumbu de pe margine. Eilalţi din echipa lui de acasă stetea în porumbăraie şi fura mingia. Artişti în toată regula, domne! Nu-ţi mai zic că până la asta ne şi dedea în teren de ne julea, ca să nu putem să alergăm dupe ăia din porumb care ciordea beşica!

– E clar: dl Dragnea a avut de mic talent de politician român adevărat!

– Corect cum ziceţi dvs. Aţi văzut doară că i-a dat ai noştri din comună neşte diplome când a venit în vizită, ceva despre cum a contribuitără dânsu la desvoltarea de fotbal la noi în Tiliorman. Normal, că toate mingile ajungea numa la ei în bătătură!

– Deci o să-l votaţi în decembrie pe golgheterul Dragnea, nu?

– Apsolut, se mai pune problema?? A zis că ne face dacă-l votăm şi un teren de volei în comună. Cică s-ar putea s-o trimetă aicişa ca antrenoare pe doamna Chioveşi, care antrenează actualmente la DNA. Şi să ştiţi că ce promite domnu Livache se ţine de cuvânt precis, nu ca eilalţi. Mie me-a promis când eream copii că mă bate dacă mai desvăluiesc şi la alţii schema tacticoasă cu mingia-n porumb. Me-a dat de m-a julit, uite şi acuma am neşte semne la ochi. Om de onoare, domne, ce zice aia face! Unde-i ţigările alea, ca să nu vă julesc şi io acuşica?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare