HomePoliticJurnalul lui Dan Şova

Jurnalul lui Dan Şova

09:00 Bună dimineaţa, dragă jurnalule. Înainte de toate, aş vrea să-ţi spun că nu mă deranjează absolut deloc faptul că am observat prea târziu că eşti tipărit la Tel Aviv. Aş vrea să te întreb doar atât: crezi că ar fi cuşer să scriu în tine despre carne în timp ce mă gândesc la Gigi Becali? Ştii, dat fiind că el miroase a brânză? Nu? Iisuse!!!

10:35 Acum că ne-am împrietenit, jurnalule, o să îndrăznesc să trec în tine masterul fictiv de la London School of Economics. Nu ţin la el, eu m-am prefăcut că am învăţat la Londra pentru cultura mea generală, nu pentru o amărâtă de diplomă pe care nu dau doi bani. Dar, chiar dacă nu există, e păcat de ea să se piardă, zău aşa….

13:45 Auzi, deşi pare greu de crezut, m-am gândit la ceva. O să trec în tine şi diploma de la Baroul din Paris. Da, aia pe care mi-am trecut-o în CV şi pe care mi-ar fi plăcut mie s-o obţin în 1996.

17:00 E pentru prima dată când mi se întâmplă de două ori în aceeaşi zi, dragă jurnalule, dar – culmea! – iar m-am gândit. Fii atent: dacă tu eşti semit şi ai file, iar mie îmi place de tine de nu mai pot, asta nu mă face pe mine filosemit? Ştiam eu. Şalom!

19:25 Pentru că a treia oară se întâmplă doar în poveşti, de data asta chiar nu mă bate gândul de ce spune toată lumea, în afară de mine, că pogromul de la Iaşi a fost o crimă împotriva evreilor. Din câte ştiu eu – şi ştiu bine pentru că sunt absolvent de istorie (Nota redacţiei: aceasta nu este o glumă, Dan Şova chiar este absolvent al Facultăţii de Istorie din Bucureşti, promoţia 2001) – deci, cum spuneam, din câte ştiu eu, în Iaşi sunt moldoveni, nu israeliţi. Iar moldovenii, am văzut eu la ştirile de la ora cinci, se cam omoară între ei. Şi atunci întreb deştept: unde mai e crima? Nu cumva vorbim despre sinucideri etnice, din motive etilice?

22:35 Doamne Iisuse Hristoase, zi-mi şi mie un evreu celebru, că nu cunosc niciunul, şi pe cuvânt că-i cad în genunchi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare