HomePoliticLegitimația de hoț

Legitimația de hoț

− către Parlamentul României −

În România, nu ştiu dacă aţi aflat, se fură ca-n codru (ca să nu mai vorbesc de faptul că se fură şi codrul însuşi). Se fură fabrici, case şi terenuri agricole. Se fură benzină, gaz metan, motorină, păcură. Se fură recolta de pe câmp. Se fură șinele de cale ferată și cablurile telefonice îngropate în pământ. Se fură peştele din ape şi vânatul din păduri. Se fură din buzunare şi din locuinţe. Se fură euro, dolari şi chiar lei. Şi se fură în toate felurile. Cu ajutorul şperaclului (numit în varianta lui modernă „potoarcă“). Cu ajutorul cuţitului şi al spray-ului paralizant. Cu ajutorul greutăţilor de cântar măsluite. Cu ajutorul, de multe ori, al… dumneavoastră, care nu dați voie justiției să-i ancheteze pe hoții din Parlament.

Lăudându-se cu arta lor culinară, care utilizează alimente de o mare diversitate, chinezii spun că ei pot găti tot ce se află în văzduh, în afară de avioane, şi tot ce se află în mări şi oceane, în afară de submarine. Lăudându-ne şi noi cu arta hoţiei, am avea dreptul să spunem că putem fura tot ce se află în văzduh, inclusiv avioanele, şi tot ce se află în mări şi oceane, inclusiv submarinele.

Ați promis, bineînţeles, înainte de alegeri, că veți face ceva ca să stăviliți acest val uriaş de infracţiuni. N-ați făcut nimic. În loc să adoptați o legislaţie mai severă, care să-i sperie pe hoţi, înşelători şi tâlhari, dumneavoastră, dimpotrivă, vreți să li se stabilească pedepse minime și chiar să-i eliberați din închisori, ca să-și continue activitatea.

Sute de mii de oameni trăiesc în momentul de faţă din ceea ce fură de la semenii lor cinstiţi. Aşa stând lucrurile, cred că mult mai corect ar fi să recunoaşteţi că nu sunteţi capabili să schimbaţi ceva în bine şi că multă vreme de acum încolo o parte a populaţiei ţării va trăi din furt. Dacă veţi proceda aşa, veţi putea face şi pasul următor şi anume să organizaţi un recensământ riguros al hoţilor. De ce? Pentru ca oamenii cinstiţi să ştie cui să plătească, sub forma unui impozit, exact suma care într-un fel sau altul până la urmă tot li se fură.

Care ar fi avantajul? Avantajul ar fi imens: transferul banilor şi al celorlalte valori de la oamenii cinstiţi la hoţi n-ar mai fi însoţit de acte de violenţă, distrugeri de locuinţe, asasinate. Iar în cazul hoților de lux, cu cariere politice, nimeni nu ar mai trebui să le suporte retorica libidinoasă despre binele țării.

Am şti cu toţii că nu putem scăpa de hoţi, că trebuie să-i acceptăm şi le-am da dinainte ceea ce vor să fure. Viitorul va fi, astfel, minunat, mi-l imaginez de pe acum. Fiecare răufăcător va avea o legitimaţie în care va fi menţionată specialitatea sa şi suma pe care reuşea să şi-o însuşească în timp de o lună. De exemplu: „hoţ de buzunare – 10.000 lei“; „tâlhar – 20.000 lei“; „spărgător – 25.000 lei“; „ministru corupt − 200.000 euro“, „ministru foarte corupt – 2.000.000 euro“ etc. Cu această legitimaţie se va prezenta la un oficiu de compensaţii pentru hoţii dezactivaţi și îşi va ridica banii, după care va semna de primire.

Vă daţi seama ce calmă şi frumoasă va deveni viaţa în România?

Mai rămâne, domnilor senatori şi deputaţi, să elaborați o metodologie de reevaluare periodică a capacităţii profesionale a hoţilor, astfel încât, pe măsura perfecționării lor profesionale, să li se poată mări indemnizaţiile în mod echitabil.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare